Meadham Kirchhoff

Zaterdag 19 februari kon je in deze log lezen dat Miriam Tegels de afgelopen weken aan een bijzondere opdracht heeft gewerkt. De deadline was maandag 21 februari. Deze dag reisde Miriam naar Londen om de drie gebreide kledingstukken zelf af te leveren en de show van Meadham Kirchhoff bij te wonen op dinsdag.


Van links naar rechts: Di Gilpin, Roonah Stephens en Miriam Tegels

Miriam: ‘Ik ben weer thuis! Om precies middernacht arriveerde ik veilig thuis na twee geweldig enerverende dagen in Londen. Bij aankomst van de Eurostar in Londen zat ontwerpster Di Gilpin al in de stationshal op me te wachten, breiend aan een van de projecten die nog afgewerkt moesten worden. Een taxi bracht ons naar het atelier van Meadham Kirchhoff waar de bedrijvigheid leek op een georganiseerde mierenhoop. Catwalk modellen kwamen binnen, gaven hun portfolio af en deden een proefloop onder toeziend oog van de twee ontwerpers. Aan zes werktafels knipten en naaiden de interns (studenten van de modescholen). Intussen groeide de line up: een meterslang kledingrek langs één wand van het atelier met daarboven de schetsen van de complete set kleding per model. Gedurende de middag en avond werden voortdurend kledingstukken en accessoires toegevoegd. Ook de ongeveer veertig handgebreide kledingstukken die Di Gilpin met haar team van the Bothy had vervaardigd. Een kleine teleurstelling voor Di was, dat een aantal applicaties verwijderd moesten worden. Het effect van deze applicaties was niet wat de heren designers voor ogen hadden. Enkele sweaters moesten nog in elkaar gezet worden en een halsboord nog gebreid. Daarmee heb ik me beziggehouden en het lukte net om voor de deadline, zeven uur ’s avonds, alles in te leveren. Bij het afscheid mocht ik mijn visitekaartje aan meneer Kirchhoff geven en ontving ik van hem de uitnodiging voor de catwalk show, gistermiddag om 13.45 uur.


Na een gezellig diner in een Italiaans restaurant bij de Towerbridge en een te korte nacht was het dan gisteren zover, de catwalk show van Meadham Kirchhoff. Vanaf onze zitplaatsen keken Di en ik gespannen uit naar de opkomst van de modellen. In strakke formatie, drie modellen naast elkaar in zeven rijen achtereen, kwam de groep op van achter in de hal tot het midden. Daar ging de formatie uiteen en ontstond een lange rij van modellen die één ronde liep door de grote hal. De twee designers Meadham en Kirchhoff verschenen kort, en alleen van achter belicht als een silhouet waarmee de show afgelopen was. Een groot applaus van de ongeveer 500 aanwezigen volgde en de ontlading was groot voor Di Gilpin. Bijna al haar werk werd geshowd.’


Miriam: ‘Je ziet de maillot en de sweater die ik in de afgelopen twee weken heb gebreid. Terugkijkend kan ik alleen maar zeggen dat dit een geweldige én overweldigende ervaring voor me was!’


Via deze link kun je alle gebreide kledingstukken zien met al hun prachtige details.

21 gedachten over “Meadham Kirchhoff

 1. Wat enorm knap dat je zelfs draagbare maillots kunt breien. Alhoewel ik de meeste outfits niet zo maar op straat zal dragen, en waarschijnlijk velen met mij.

 2. Wat een fantastische ervaring voor Miriam Tegels….als je haar soms spreekt dan zeg je maar dat ik het geweldig leuk voor haar vind.
  En zie je aan het einde die link naar Burberry Prorsum ?? gauw gemaild naar Fleur…want die moet dat natuurlijk zien en dan vooral die Burberry tassen !! zal eens opletten of ze er ook wat van in haar shoppie krijgt.

 3. @Lies Huizer, … en het zijn tassen van een behoorlijk formaat waar wat in kan!:-) Mijn tas moet niet te klein zijn alhoewel een té grote tas ook weer niet bij mij past!:-)

 4. @Miriam, een geweldige ervaring voor je! Jammer dat je zo weinig tijd kreeg om de kledingstukken te breien, maar het resultaat is SUPER! Je zult nu wel erg moe zijn na alle drukte en spanning van de afgelopen weken. Rust heerlijk uit en ga fijn nagenieten van deze belevenis.

 5. Ongelofelijk dat je in zo’n korte tijd die kledingstukken gebreid hebt! Maar wat een leuke modeshow, wat een leuke details zie ik! Waar zijn mijn breipennen…..

 6. Hartelijk dank Berti en Mirjam voor dit smakelijke verslag!!!Nu snel op de link kijken naar de gebreide modellen!

 7. Wat een geweldige ervaring moet dat geweest zijn!En wat een mooie kledingstukken. Zo te zien deden de designers hun inspiratie op bij de traditionele gurnsey truien. Veel van de motieven zie je ook terug op de vroegere Nederlandse vissers truien. Maar wat een werk voor Miriam! En dat in zo’n korte tijd. Ze is niet voor niets ’s werelds snelste breister!

 8. Dit is nog eens heet van de naald. Het is voor Miriam een enorme ervaring om de laatste uren voor de show mee te maken. De maillot met kantbreiwerk is prima gelukt.

 9. Dank voor jullie lieve reacties! Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: alleen de creme witte maillot én de witte sweater zijn van mij hand. De rode maillot heb ik níet gemaakt. Het was zo al een gigantische klus die ik binnen 14 dagen moest klaren. Maar ik kijk er met veel plezier op terug!

 10. @Miriam, wat een ervaring moet dit voor je geweest zijn. Prachtig dat je hier aan mee mocht werken. Ziet er allemaal schitterend eruit.

 11. Wat een mooie tijd is dit voor je geweest Miriam! En ik mag nou zeker niet vragen: heb je een patroon van die maillot? 🙂 🙂
  Ik heb de hele dia-show bekeken, gelachen bij diverse dingen maar ook bewonderd. Wat mij niet aanspreekt zijn de kniekousen/beenwarmers om die magere spillebeentjes. Kind, trek een maillot van Miriam aan zou ik zeggen.

 12. Een maillot en een trui in twee weken en dan nog onder hoogspanning werken ook. Wat knap maar wat een ervaring om de door je zelf gebreide kledingstukken op de catwalk te zien.
  Anneke SK

 13. Inderdaad: wat zal het een onvergetelijke ervaring zijn geweest om mee te mogen doen aan zo’n prachtige show. Ik vind het super: gebreide kleding maar dan helemaal van nú!
  Mijn oprechte complimenten aan Miriam.
  Groetjes,
  Janny

 14. nog even over WILD BREIEN vandaag 24 febr. staat er in het AlgemeenDagblad op bladz.4 een hele pagina over Kleurrijk Breien en Francine Oomen.

 15. Het ziet er allemaal erg leuk en inspirerend uit. Wat fantastisch om je eigen gebreide spullen op de catwalk te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *