Textiel Plus kunstdagen 2011

De Textiel Plus kunstdagen worden gehouden op 25 en 26 maart 2011 in de Lebuïnuskerk te Deventer. Er zal meer aandacht zijn voor hedendaagse kunst en vormgeving waardoor deze Textiel Plus kunstdagen een iets ander karakter krijgen.


Van stof en meer, de tentoonstelling
Veel te zien, voor elk wat wils. Er zijn vier themapresentaties rond textiel in zijn vele huidige verschijningsvormen. Zo is er de trend textiel te suggereren in andere materialen. Dat is een van de thema’s. En er is adembenemende kunst, er zijn monumentale accessoires, intieme sieraden, verrassende meubels en voorbeelden van 3D printing. Kortom aantrekkelijke en afwisselende presentaties met werk van kunstenaars en begaafde amateurs. Draagbaar en niet-draagbaar, om van te genieten, om te bewonderen, ter inspiratie. Om thuis na te volgen. Werk zien inspireert tot werk maken.
Kunstenaars: Adinka Tellegen, Barbara Polderman, Bart Hess, Frederike Drop, Freedom Of Creation, Intermezzo, Johanna Schweizer, Karin Kortenhorst, Mara Skujeniece, Marijke Schurink, Mirela Srsa, Renske Papavoine, Riet Atteveld, Sarena Huizinga, Tine De Ruysser, Trees Limburg, Truike Verdegaal, Truus van den Heuvel, Zhao Li.

Lezingen
Vrijdag 25 maart
12.00 uur: Sluiers! door Gillian Vogelsang. Gillian Vogelsang vertelt over de geschiedenis van sluiers en demonstreert hoe die worden gedragen in het Midden-Oosten en de Westerse Wereld. Ze bedekken hoofd, lichaam en gezicht en zijn verrassend door hun vorm, kleuren en versiering.
14.00 uur: Stoffig? door Inge Specht, conservator Nederlands Leder en Schoenen Museum.
Waren textielschoenen ooit luxe, in onze tijd wordt de markt overspoeld door goedkope ballerina’s en gymschoentjes. Aan de hand van voorbeelden uit de collectie van het museum laat Inge Specht zien hoe ‘stoffig’ schoenen kunnen zijn.
Zaterdag 26 maart
12.00 uur: Waaiers, door Jannie Polak. Jannie Polak is onder andere oud-conservator van Museum Beeckestijn in Velsen-Zuid, waar zij jarenlang de waaiercollectie Felix Tal (1891-1983) beheerde. Zij vertelt over Tals passie voor waaiers, over de collectie en het verblijf ervan op Beeckestijn.
14.00 uur: Vruchtbaarheid, Johanna Schweizer. Johanna Schweizer vertelt over de ontwikkeling in haar textiele werk. Vruchtbaarheid is de rode draad die gaat over de relatie tussen kunst, leven en werk. Speciaal voor textielliefhebbers gaat ze in op de haaktechniek en het verharden.

Praktisch
De Lebuïnuskerk ligt op 10 minuten lopen van het station. De auto kun je gratis parkeren aan de overkant van de IJssel bij het IJsselhotel. Een pontje brengt je naar de stad, op enkele minuten lopen van de kerk.
Toegangsprijs: € 12. Voor de lezingen worden in de stand van Textiel Plus kaartjes verstrekt. Deze zijn gratis, maar wees er tijdig bij, want op = op. Lijst van deelnemende leveranciers op Textiel Plus onder ‘links’.

Textiel Plus kunstdagen 2011: vrijdag 25 maart 11.00–20.00 uur zaterdag 26 maart 10.00–17.00 uur. Locatie: Lebuïnuskerk Deventer.

8 gedachten over “Textiel Plus kunstdagen 2011

 1. Allemaal bezienswaardigheden op mooie plekjes voor mij van vroeger .
  Er valt heel wat te zien en veel nogal spectaculeer als ik het zo lees .
  Mijn kunstdagen liggen meestal op de Zaterdag bij de TV , dan zijn er echt mooie uitzendingen over allerlei soorten kunst .
  Heel veel herhalingen en dat is soms ook fijn om beelden nog eens terug te zien .
  Ik maak in stilte nog wel eens plannen om naar een museum te gaan . Dat zou dan wellicht het Gemeente museum in den Haag zijn .
  Voor vandaag is er nog het een en ander aanklikbaar hier , dus we vervelen ons niet .
  De Textielplus dagen , dat is toch de voormalige Stichting Goed Handwerk .
  Tijden veranderen en er is meer durf tegenwoordig , vooral om met nieuwe materialen te werken .
  Ik denk nog aan jaren geleden dat De Margriet haar tentoonstellingen had met handwerken breishows . Margriet heeft wel een aandeel gehad om het Patchwork in de belangstelling te brengen .
  Libelle met haar handwerk exposities reikte elk jaar een gouden naald uit .
  Het waren weer even herinneringen van vroeger , toen we ook graag bijbleven om weer iets nieuws te gaan zien .

 2. Laat ik nou net deze data gisteren in mijn agenda te hebben gezet! Toevallig!
  Ik ga er op de zaterdag heen, en geniet nu al door je mooie post op je blog.

 3. bah! slakken om je nek. brrrr. alsof ik er ’s zomers al niet genoeg in mijn tuin heb. of is dat een therapie om slakkenfobie te overwinnen?

 4. Wat een leuke tip weer.
  Heb het meteen in mijn agenda gezet. Deventer is voor mij goed bereikbaar dus dat is prettig.
  Goed dat textiel en handwerk tegenwoordig echt als een kunstvorm worden gebruikt.
  Dank voor de tip.
  Janny

 5. Toevallig net de TextielPlus gelezen die vandaag in de bus viel.
  Als het even kan, ga ik er heen. Altijd inspirerend en verrassend die TextielplusDagen.

 6. Ik heb ook een dagje Deventer gepland met mijn vriendin op 25 maart. Ik ga al jaren naar de Textiel Plus dag, vind het altijd heel inspirerend! Fijn Bertie dat je al wat links geeft, kan ik al wat gaan snuffelen. Ook in de nieuwste Textiel Plus die deze week in de bus viel valt al wat te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *