Kostuumdrama Downton Abbey


Het kostuumdrama Downton Abbey werd de afgelopen maanden op de Britse commerciële zender ITV uitgezonden. Wekelijks keken meer dan 8 miljoen mensen. De serie krijgt in Groot-Brittannië een vervolg. De NCRV heeft de dramaserie Downton Abbey aangekocht en zal de eerste afleveringen deze zomer uitzenden.


Downton Abbey is in 1912 het landgoed van de Crawley-familie. De familie heeft een sterk besef van hun bevoorrechte positie en de lusten en lasten die dat met zich meebrengt. Het welgestelde leven op Downton Abbey wordt mogelijk gemaakt door de inzet van het toegewijde personeel onder aanvoering van de butler. In Dowton Abbey komen de twee werelden samen.


Op Youtube zijn diverse korte filmpjes te zien. Dit is er één van.

20 gedachten over “Kostuumdrama Downton Abbey

 1. Weer zo’n prachtig tijdsbeeld zoals alleen de Engelsen dat weer kunnen geven.
  Prachtig die zomerjurken!

 2. Wanneer we deze serie willen volgen in de zomermaanden moeten we ons wel een beetje in stijl kleden .
  Ik herinner mij dat er ooit een dame was die naar een zaterdagavond programma keek en zich dan hoewel alleen in huis voor deze uitzending altijd feestelijk kleedde . Het was voor haar een avondje uit .
  Ik hoorde ook eens een mevrouw zeggen , thuis met de pantoffels aan naar een klassiek muziek programma luisteren dat vond ze ordinair . Voor zo,n concert ga je naar een concertzaal .
  De sjieke dames hier al te zien zijn toch maar perfect gekleed .
  Maar ik zou er wel gemakkelijk bij willen zitten als ik ga kijken .

 3. @Saskia, de Engelsen zijn zo ontzettend goed in het maken van een kostuumdrama, daar zeg je bij wijze van spreken je afspraak voor af.
  @Gerrie, ik kende ook een dame die alleen woonde en bij bepaalde gelegenheden zich sjiek aankleedde om vervolgens naar een tv-programma te gaan kijken. Dat zal ik niet snel doen!:-)

 4. Oh, dames wat een leuke reacties. En ja, kostuumfilms zijn om te smullen, zeker als er voor mij als aankomende modiste veel hoeden te zien zijn. Thankjoewel Berthi

 5. Even vroeg in de ochtend nog nareageren .
  Ik bekijk nog eens de japonnen en vergelijk even de twee foto,s met de dame in haar streepjes jurk zeer eenvoudig van snit maar wat geeft die prachtig hoed die ze erbij draagt op de eerste foto een allure aan het geheel . Ik kan niet anders zeggen dat ik dit heel wat mooier vind dan sommige mode van tegenwoordig met allerlei laagjes en gefrutsel .
  Gemakskleding is natuurlijk heerlijk dat het gedragen mag worden , maar kan het nu zo maar om een spijkerbroek te dragen met slijtgaten of er expres in gemaakt zijn .
  Daar zal ik wel nooit aan wennen .
  Als we deze serie volgen zullen we volop genieten van de kleding .

 6. Die handschoentjes: prachtig. Ik weet nog dat mijn moeder zo’n paar had. Voor de zondag voor als ze naar de kerk ging. Dan was er ook een hoedje op, maar veel eenvoudiger dan deze dames dragen. Heerlijk om naar te kijken. Ik heb een aantal afleveringen gezien van Rembrand en ik, daar in zag je naast zeer eenvoudige ook mooie rijke kostuums.

 7. hoeden en handschoenen, delaatste voor koude handen en de hoed die ik nog bezit is een model”jager” die ik 50 jaar geleden kocht bij een loden jas, en ik moest naar een begrafenis plechtigheidm, waar ik niet zonder hoed heen kon, de eisen van de kledingwetten waren wel even anders. Fijn weekend Basje

 8. Dat wordt weer genieten van alle mooie kleding die te zien is in deze serie.
  Passende kleding bij het kijken naar de tv dat is grappig.

 9. he wat een heerlijk nieuws
  en wat dacht je van nu in de bios
  King’s speech?

 10. Daar kan ik me nu al op verheugen. Heerlijk genieten en plaatjes kijken.
  Anneke SK

 11. Alleen de trailer en de bijbehorende muziek (‘Every breath you take’ door een koor, subliem!), maken dat ik niet kan wachten!! Wat fijn dat je ons dit laat zien, ik had er nog niet van gehoord! Fijn weekend, lieve groet Lupineke

 12. Filmpje twee keer laten afspelen. Een keer gekeken en een keer alleen geluisterd. Normaal houd ik niet van het bewerken van muziek maar dit vind ik prachtig; ik zie dat Lupineke het ook hoorde.
  Ik verheug me op de serie.
  Gisteravond Age of Innocence gezien? Ook mooie kostuums.

 13. Ook ik verheug me op deze serie…….
  Ga straks de andere filmpjes op Youtube eens rustig bekijken.

 14. @Elly, dit kostuumdrama komt als geroepen voor je!:-)
  @Dorien, mij vielen de handschoentjes ook meteen op. Dat heeft toch wat!
  @Hilly, King’s Speech gaat toch pas volgende week in première? Deze film is trouwens genomineerd voor 12 Oscars, dat is niet mis.
  @lupineke, we kijken er met z’n allen naar uit. Muziek, kostuums, acteren, het is een compleet plaatje. De Engelsen kunnen dit als de beste!
  @mieke s, Age of Innocence… gemist!
  @Mien B, het zijn allemaal leuke filmpjes. Een mooie manier om alvast in de stemming te komen!

 15. Berthi, enkele jaren geleden kondigde je een andere prachtige serie kostuumdrama’s aan en wat heb ik daar toen van genoten, ik ga deze serie zeker ook volgen!

 16. Wat is het toch heerlijk om naar deze Engelse Kostuumdrama te kijken.
  Welke datum komt die op de NL tv zender?
  Komt Downton Abbey ook op dvd uit?
  Prachtige Engelse Kostuumdrama ik heb er erg van genoten.

 17. @Marian Zeelen, laat ik nu alleen de eerste aflevering op de Vlaamse tv hebben gezien. Daarna ben ik het helemaal vergeten. Ik wacht nu tot de serie op de Nederlandse zender komt. Ik verwacht pas in de zomer. Kostuumdrama’s worden hier vaak tijdens de stille zomermaanden uitgezonden.
  Ik denk dat deze serie t.z.t. zeker op dvd uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *