Handwerkende vrouwen in Guizhou – China II

Deel I van de fotoserie Handwerkende vrouwen in Guizhou die Trees en Tommes van Ierssel fotografeerden kun je hier zien. Vandaag volgt deel II, wederom een prachtige reeks foto’s.


20 gedachten over “Handwerkende vrouwen in Guizhou – China II

 1. Ik moest lachen om die laatste foto!
  Dat is nog eens wat anders dan opgestoken handen. Zeer praktisch en het werkt volgens mij net zo goed.
  Dat had ik vroeger moeten weten šŸ˜‰
  Hoewel….we gebruikten ook wel eens een stoelleuning als ik me goed herinner. Wel eentje zonder knoppen natuurlijk!

 2. Ine, zo doe ik het ook altijd, gewoon om mn eigen knieĆ«n heen. Mooie foto’s!

 3. Wat een mooie versierde hoedjes.
  Wij krijgen nooit genoeg van al deze mooie foto’s van handwerkende dames.
  De laatste foto is prachtig, help u zelve.

 4. Ine, je haalt me de woorden uit de mond! Maar ik hou het tegenwoordig toch maar bij mijn haspel.
  Wat zou ik graag tussen deze dames zitten en lekker in het chinees mee kletsen en tamboereren, breien, borduren. Ze weven ook maar daar zou ik dan niet aan meedoen.
  De spijkerbroeken vind ik ook opvallend.

 5. Mooi!1 Ik zou er zo naar toe willen gaan en niet alleen de prachtige vrouwen aan het werk willen zien, maar ook de kleuren en geuren zelf willen beleven. Dank voor de mooie foto’s, net of ik er even mocht zijn…!

 6. @ine, vroeger heb ik regelmatig met een kluwen garen om mijn armen gezeten, niet met plezier. Mijn moeder gebruikte ook wel eens een stoelleuning als ik niet in de buurt was!:-)
  Om het garen om je knieƫn te doen zie ik dus voor het eerst op de onderste foto. Een praktische oplossing.

 7. Ook ik zie voor het eerst dat het dus ook zo kan. Nooit geweten.
  Wat een leuke foto’s. En wat een natuurlijke manier van met elkaar handwerken, zo op een stoepje!
  Groetjes,
  Janny

 8. Hoerah weer een reisje naar China !
  Gelukkig zonder gedoe op Schiphol en een lange zit .
  Het zijn weer heel wat foto,s van daar , en een ieder is ijverig bezig . Leuk die hoofddeksels . Ik zie weer mooie motieven waaraan gewerkt wordt . Weeframen en dat ene stoeltje zo grappig , misschien voor bandweven , zie ik kleine klosjes opzij hangen ?
  De krukjes waarop ze zitten , oef ik zou niet overeind komen denk ik .
  Het zijn overwegend jonge vrouwen zo mijn
  ogen dat zien .
  Het was weer een mooie reportage de moeite waard hier te kunnen meegenieten .

 9. Net als Gerrie valt me op dat ze allemaal op van die lage “melkkrukjes” zitten.
  Wat een prachtige foto’s!

 10. Nog steeds nagenieten van de reis naar China. Ik was mee. Het stoeltje met de klosjes is een vlechtstoeltje waarop smal gevlochten band wordt gemaakt. Dat band wordt op verschillende manieren verwerkt in het borduurwerk. Als afsluitende randjes, of als motief met opgenaaid band. Het wordt zowel plat als met reliƫf verwerkt, in kleine opstaande lusjes.

 11. @Gieneke, wat ontzettend leuk dat jij er bij was! De foto’s alleen al zijn geweldig, laat staan de reis, die moet onvergetelijk zijn voor je.
  De vlechtkurkjes zijn prachtig. Ik heb ze al verschillende keren in een expositie zien staan die door Ien Rappoldt was ingericht met textiel en aan verwante zaken uit haar collectie. Je blijft er naar kijken!

 12. Berthi, fantastisch dat je de mooie foto’s van Guizhou hebt geplaatst. Begin april hoop ik er zelf weer te zijn. Zoals je weet begeleid ik cultuur/textiel reizen naar dat gebied. Met gerenommeerde reisorganisaties. April; de maand van het Sisters meal festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *