Textielpost – Holland

De kop van de nieuwe week is er vanaf. Sommige mensen komen op maandag langzaam op gang, anderen gaan er juist flink tegenaan. Hoe vergaat het de postbodes op de eerste werkdag van de nieuwe week? Meestal vind ik sporadisch post op de deurmat, behalve vandaag. Alleen maar textielpost. Heerlijk! Mijn week begint dus stralend. Als eerste laat ik een op en top Hollandse textielkaart zien.


Berthi: ‘Grapje! Een textielkaart die ik aan mijzelf stuur. Als honkvast persoon past deze oer-Hollandse textielansichtkaart perfect bij mij! Zaterdag 5-2-2011 liep ik na een bezoek aan de kapper, door het centrum van ’t stedje van lol en plezeer. Af en toe wipte ik een gezellige, niet alledaagse winkel binnen en zo kwam ik onverwachts zo’n op en top Hollandse kaart tegen, want als je speciaal gaat zoeken, vind je die niet. Het was trouwens ook nog eens de laatste kaart die in het rek stond. Waarschijnlijk lag hij op mij te wachten… Het moest zo zijn! O ja, nog iets voor de aardigheid, wat betaalde ik voor deze textielkaart? € 3,95.’

Zaterdag kocht ik de kaart, zondag schreef ik de kaart, deed hem vervolgens in de TNT brievenbus en vandaag lag de kaart op de deurmat. De postbode had er echt zin in vandaag!

18 gedachten over “Textielpost – Holland

 1. Berthi wat is nou 3.95 euro voor je hobby ?? dat moet je er voor over hebben…maar welke postzegel had je erbij?? die gewone met de 1.. daar vind ik nou echt niets aan…de meeste zegels zijn zo saai…je moet ze speciaal per post bestellen want in die filialen bij de kruideniers (de echte postkantoren zijn hier verdwenen) hebben ze niet veel byzonders.

 2. @Elly, wat bedoel je met ‘wat stond er op’?
  @Lies Huizer, ik vond het leuk om de prijs te vermelden voor later want de prijs vergeet je gewoon. Tot nu toe heb ik niet eerder een dergelijke oer-Holandse kaart gezien. Het doet een beetje denken aan de Spaanse textielkaart die we met z’n allen uit duizenden herkennen. Het zijn kaarten die bestemd zijn voor de toeristen om naar familie, kennissen en vrienden te sturen.
  Hier zie je de Spaanse kaart die naar mij gestuurd werd door Greet van Duijn:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2010/10/textielpost-spanje.html
  Ik heb de nieuwste postzegel erop geplakt, de koolmees, met de tekst erbij, plus de landkaart van Nederland samen met de koolmees. Op en top Nederlands. Ik vond het wel passen bij deze kaart. Ik heb dus bewust gezocht naar een geschikte postzegel.
  Eigenijk wilde ik nog een afbeelding van de gestempelde postzegel bij deze log plaatsen, maar uiteindelijk niet gedaan.
  Ik koop de postzegels bij de Readshop waar een klein postkantoortje inzit. Zij hebben altijd de nieuwste postzegels.

 3. Oer-Hollands met een Amerikaans ‘Friendly’ tintje?????
  Prachtig kaart en wat een grappig idee om’m aan jezelf te sturen!

 4. TNT is vlug tegenwoordig. Toch durf ik het niet aan om post voor maandag later dan vrijdag te versturen, dat zit er gewoon ingeramd.
  Ook ik ben benieuwd naar het berichtje dat je aan jezelf geschreven hebt. Of heb je de kaart anoniem verstuurd 🙂

 5. Leuk toch om jezelf een kaartje te sturen en schreef je er nog een lieve groet bij aan jou gericht ?
  Het doet me denken aan de gezellige dagtochten die we jaarlijks maakten met de dames en heren . Een jonge dame schreef altijd een kaart aan haar zelf met de groeten van tante Ria .
  Het is een mooie kaart , vrolijk en echt Hollands .
  Ik vind die kaart nogal duur , maar je betaald voor de nostalgie !
  Ik ga vaak niet eens op Maandag naar beneden meestal alleen de krant en dat is niet zoveel op Maandag .
  Toch verwachtte ik wel iets , nou ja van zeshoog neerdalen kost tijd .
  Nu snel verder , want ik moet klaar zijn als er gebeld wordt .
  Vandaag mooi weer , maar de dag zal weer anders ingevuld worden dan ik gepland had .

 6. De tekst die in de log staat te lezen heb ik op de kaart geschreven!
  Op de kaart begon ik met Textielpost-Holland en daarna volgt de tekst: ‘Grapje! Een textielkaart die ik aan mijzelf stuur. …’ Het is een kaart geworden die helemaal gevuld is met tekst. Ik heb erg klein geshreven want anders paste de hele lap tekst er niet op!:-)
  Alle textielpost die je hier kunt lezen begint met de afbeelding van de textielkaart en daaronder de tekst die persoon op de kaart heeft geschreven.

 7. @Francisca R, het woord Friendly was mij ook opgevallen, een teken dat deze kaart bedoeld is voor de toeristen en wellicht in het bijzonder voor de Amerikanen???
  De kaart is gemaakt door een bedrijf in Duitsland!:-)))
  @Mieke S, de kaart heb ik met bovenstaande tekst aan mijzelf gestuurd.:-)
  @Gerrie, ik ken meer mensen die een kaart aan zichzelf sturen. Zo blijkt toch maar weer dat we met z’n allen heel graag een leuk kaartje tussen de gewone post willen vinden.
  Ik hoop voor je dat het toch een fijne dag wordt.

 8. Wat zal het een verrassing zijn geweest om deze mooie kaart te ontvangen.
  Als iedereen nu een kaartje aan zichzelf gaat sturen blijft TNT ook aan het werk.
  Met de uitspraak over Venlo ben je al helemaal in Carnavalsstemming.

 9. De kaart is leuk. Maar het verhaal erbij maakt deze nóg leuker.
  Berthi was niet op zoek naar een kaart, maar werd gevónden door de kaart….zo’n beetje 😉

 10. @ine, nee, ik was absoluut niet op zoek en dan is het erg grappig als je een dergelijke kaart tegenkomt!:-)
  Geinig jouw uitspraak!:-)

 11. Ja Berthi ,als zo’n hollandse TEXTIELKAART op je pad komt MOET je die wel versturen ……en de textielpost gaat nu eenmaal naar Berthi !!!!!

 12. hihi leuk idee en leuke kaart !!
  in de trant van… lieve Berthi, hier gezellig wat post van mij (berthi) ….
  IK als holland fan had hem voor dat geld toch niet gekocht denk ik, zelfs niet voor MM.
  Gerrie, net met de hond gelopen, was nog nét licht de vogels vlogen over mijn hoofd, ze twiederden prachtig. De lucht was zacht en zo lente achtig, mooie rode avondlucht. Hond wilde niet meer naar binnen en ik eigenlijk ook niet !!;-)
  ((zwaaii))… MM

 13. @marian’ne m, klopt helemaal. Ik denk dat ik toch een beetje onduidelijk ben geweest de afgelopen tijd want ik schrijf altijd de tekst die op de kaart staat geschreven onder de textielkaart als ik die op de blog plaats.
  De tekst die ik onder de textielkaart schrijf, staat dus altijd op de achterkant van de kaart!:-)
  Het was een heerlijke lentedag vandaag! Bijna terrasjesweer!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *