Bruidsjurk van plastic tasjes

We komen plastic tasjes overal tegen, maar in de supermarkt worden ze overvloedig gebruikt en verbruikt. Binnenkort is het afgelopen met deze tasjes die bij de kassa’s liggen. Voor sommigen een opluchting voor anderen een gemis. Corrie van Huisstede vindt het jammer dat de plastic tasjes verdwijnen, ze heeft er immers veel nodig voor haar ontwerpen. Kijk hier naar een filmpje dat te zien was bij Man bijt hond. Niet alleen in Nederland worden de plastic tasjes hergebruikt. Ankie King uit Australië maakte van de plastic tasjes een bruidsjurk, hoed met sluier en een bruidsboeket die te zien waren op de expositie Dare to Wear. In deze log is totaal ander werk van Ankie te zien.16 gedachten over “Bruidsjurk van plastic tasjes

 1. Berthi ben je nog druk bezig met die Bruidsjurk ?? hier maken ze repen van tasjes en Haken en dan tassen enz. van.
  Je komt toch nog wel in bed vannacht ?
  Welterusten van Lies

 2. @Lies Huizer, ik moet nog beginnen!:-) Ik ben laat vandaag, was naar de film Sonny Boy!
  Prachtige film overigens. Zo, nu aan de slag.

 3. Mooi zeg!
  Jaren geleden hebben een vriendin en ik voor een musical voor school, samen met de kinderen, een hele gadarobe gebreid van plastic zakken! Zo leuk en verrassend om te doen. Je wordt heel vindingrijk en gaat anders kijken naar de plastic tas.
  De kinderen kwamen ook steeds met erg leuke ideeén.
  Actueler: De Schouwburg de Harmonie in Leeuwarden bestaat dit jaar 15 jaar (na de laatste verbouwing). Om dat te vieren wordt er een grote theaterproductie opgevoerd met wisselende bekende Nederlanders. Het heet Robin Hood en de kostuurmmakers hebben breiers gevraag om van vuilniszakken malien kolders te maken.

 4. Hier ligt een stapeltje stevige witte draagtasjes om ooit nog eens verwerkt te worden. Maar het zal eerder een tas worden dan een bruidsjurk. Deze is prachtig om te zien, maar draagbaar???
  Berthi, had je gisteravond last van de gladheid? Hier is het op dit moment super-spiegel-glad. Piet is heeeel voorzichtig op weg naar zijn werk.

 5. Als wij alle plastic tasjes verwerken tot kleding blijft het plastic tasje vast wel bestaan.

 6. Als alle plastic tasjes hergebruikt zouden worden dan was men nu niet naarstig op zoek naar een alternatief! Een veelzijdig kunstenares als Ankie zal beslist een andere inspiratiebron vinden.

 7. Leuk!!!
  Maar ook ik vraag me af hoe draagbaar deze jurk is. Door al dat plastic misschien wel erg warm en broeierig.

 8. @Tijm, ik weet dat je eens schreef over die prachtige musical. En nu staat er een prachtig nieuw project voor de deur. Ik hoop dat er genoeg enthousiaste breiers te vinden zijn. Moet toch lukken met zoveel SnB-groepen in Nederland.
  @Saskia, Peter en ik waren gisteravond met de trein gegaan. Toen we in Reuver uitstapten werden we verrast door de gladheid. Ik ging bijna onderuit. Gelukkig is het van het station naar de bioscoop maar een klein stukje lopen. Voetje voor voetje, heel voorzichtig.
  @ine, deze trouwjurk kun je het beste in de winter dragen!:-)

 9. Wat een prachtige trouwjurk. We hebben nog plenty plastic tassen hier in Engeland, die gaan zeker nog lang niet weg, wij zijn 10 jaar achter met NL alhoewel ik ze zelf weinig gebruik, ben dus goed opgevoed:))

 10. Prachtig om te zien ,maar meer om naar te kijken dan om echt gedragen te worden lijkt mij.

 11. Wat leuk dat kunstenaars ook niet voor de hand liggende materialen gebruiken. Ik ben geen voorstander van plastic maar in deze kunstvorm kán het.
  Leuk, hoor.
  Groetjes,
  Janny

 12. Ik zou bijna zaggen wat jammer dat de plasticzakjes er uit gaan, het is wel heel mooi en creatief.

 13. Prachtige creatie, maar voor mij mogen de plastic tasjes eruit! De kunstenaars onder ons vinden wel weer materiaal dat zij kunnen hergebruiken. Ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven, neem als het niet hoeft geen plastic tasjes aan. Bij de Blokker koop je voor 1 euro een nylon tasje, heel klein opgevouwen in een hoesje. In iedere tas van mij zit zo’n tasje en dus heb ik altijd een extra tasje bij me. Ze zien er bovendien heel fleurig uit!

 14. @Dorien, ik ken de tasjes niet, maar zal eens opletten als ik bij Blokker ben.
  @lheurebleue, een zeer praktische gedachte!:-)
  @Bertie, leuk om een reactie van een naamgenoot te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *