Merklapje van Dorothé


Op 15 december 2010 werden we in het ooitje genomen door De Speld. Een grap kan ik best waarderen en zo ook Elma. Zij ging aan de slag en maakte van de ‘nieuwe volgorde’ van het alfabet een patroon. Ik pakte naald en draad uit mijn naaidoos en borduurde het Alfabet apart. Meer borduursters vonden het grappig om dit alfabet te borduren. Monique en Liza maakten eveneens een fraai merklapje en vandaag komt Dorothé er bij.

Gisteren vond voor de tweede keer de ontmoetingsdag plaats van Merkwaardig. Dorothé liet met veel enthousiasme haar rode merklapje zien. Helaas had ik mijn fototoestel thuis laten liggen, gelukkig was Saskia in de buurt om ons uit de brand te helpen. Dorothé borduurde het alfabet op 14-draads naturel linnen met DMC borduurgaren nummer 498.

10 gedachten over “Merklapje van Dorothé

 1. @Dorothé, erg leuk dat ik dit merklapje gisteren heb kunnen bewonderen. Nu voortaan zorgen dat ik nooit meer mijn fototoestel thuis laat liggen!:-)

 2. Hij staat ook op mijn to-do-lijstje, want het is zo leuk! Het extra tekstje onder de golfjes zal er bij mij ook bijkomen, want anders weet ik na jaren niet meer wat de grap hiervan was.
  En het gekke is dat ik juist door mijn vergeetachtigheid mijn fototoestel niet vergeet. Want wat heb ik mijn extern geheugen toch hard nodig!

 3. Er wordt toch serieus mee omgegaan, met dit grapje. Het blijft leuk om de verschillende versies te zien.

 4. Grappig dat dit mooie lapje van Dorothé getoond werd op de ontmoetingsdag van Merkwaardig. De Pers moest eens weten wat er met hun “speld” gedaan wordt. Dat juist dit alfabet via handwerksters blijft bestaan. Dit keer een geslaagd grapje met grote gevolgen.

 5. Wat leuk gedaan !!
  En de tekst erbij maakt het kompleet.
  Ik denk dat het vast nog meer navolging gaat vinden nu.

 6. Weer een merklapje vereeuwigd met een bijzonder alfabet van het grapje .
  De naturel kleur van het linnen is prachtig met het mooie rood . En zo heel fijn , ik denk dat ik dit niet meer zou kunnen zien .
  Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden .
  Het tijdperk van het fijne ben ik helaas ontgroeid !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *