Steltlopen


Naar aanleiding van mijn log van gisteren over de schoenen die Jan Taminiau ontwierp voor zijn laatste show, stuurde Ine mij foto’s van Jeanne Melief en haar groep. Deze dames bekijken het van een immense hoogte. Ine maakte deze foto’s op 13 september 2009. Fascinerend om te zien zoals zij schrijft. ‘Prachtige figuren, mooie gewaden, feeëriek, Straattheater met een hoofdletter!’


Ine: ‘Het was een grote manifestatie waarbij Deurne zich presenteerde met “cultureel erfgoed uit de Peel”. Verspreid door het centrum was van alles te zien op het gebied van kunst: schilderen, textiel, fotografie, acrobatiek, muziek en dus ook dit straattheater van Jeanne Melief. Ook een optreden van Ernst Jansz in de stromende regen! Maar zeer de moeite (natworden) waard. Zaterdag 22 januari nam Jeanne afscheid met een voorstelling in het Cultureelcentrum Martien van Doorne, waarbij ze de legpenning van de gemeente Deurne mocht ontvangen.’

12 gedachten over “Steltlopen

 1. Ine, dit is echt schitterend om te zien. Ik ben helemaal weg van straattheater en vind het erg belangrijk dat zij aandacht krijgen voor hun prachtige theater dat zij neer zetten. Terecht dat Jeanne Melief de legpenning van Deurne heeft ontvangen.

 2. Ja Berthi, dit is altijd schitterend om te zien.
  Jeanne heeft ook verschillende keren de viering van Internationale Vrouwendag opgeluisterd.
  En nu ben ik vergeten te vermelden dat de kostuums door haar zelf en door de groep zijn ontworpen en gemaakt.

 3. @ine, ook nog de kostuums ontwerpen en met de groep maken, ze verdient het dubbel en dwars om in het zonnetje gezet te worden!

 4. oeps zo hoog.
  Knap hooren kunstig gemaakt.
  En mooi dat meisjes als Ine ons info doorgeven !;-)

 5. Er zou veel meer straattheater gemaakt moeten worden! Het is altijd spannend, mooi en fantasierijk. Ook deze groep ziet er prachtig uit.

 6. RTL-boulevard besteedde gisteren (donderdag) aandacht aan de show van T. Dat kunt je terugzien op rtl-gemist. Het item zat helemaal voorin de show, je hoeft dus niet de hele uitzending te bekijken 🙂

 7. Ja dat zag je nogal eens vroeger op feestdagen , Steltlopers door de straat .

 8. Wouw, mooi om te zien, en wat bijzonder dat ze ook alle kleding zelf ontworpen en gemaakt hebben! Met recht creatieve vrouwen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *