(Wild) brei-bijeenkomst


Woensdag 12 januari gaf Francine Oomen het startschot voor de eerste (wild) brei- bijeenkomst in Artis. Beelden, brugleuningen, bomen, bankjes en lantaarnpalen worden voorzien van wild-breisels. Het park wordt één grote wild-breitentoonstelling, gemaakt door wild-breiers van alle leeftijden.

Het idee achter wild-breien is om de wereld een stukje vrolijker en vriendelijker te maken. Achter het Artis wordt wild-project zit het idee om mensen van verschillende culturen en generaties samen te brengen, door ze gezamenlijk iets te laten maken, met daarachter de gedachte: laten we kijken wat ons verbindt, in plaats van wat ons verscheurt.

De wild-breiers komen nog twee woensdagmiddagen samen in de Koningszaal van Artis: 26 januari en 2 februari, van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens het breien worden wilde verhalen voorgelezen. Op 16 februari wordt het eerste exemplaar van Hoe overleef ik… (wild) breien? gepresenteerd. Na de opening is er eveneens in Artis, een groot Wild Feest voor alle wild-breiers.

15 gedachten over “(Wild) brei-bijeenkomst

 1. Hopelijk gaan heel veel mensen, door heel Nederland, hiermee aan de slag!!!

 2. Op naar de breiversieringen !
  Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat , het zal best een kleurrijk geheel worden .
  Voor fotograven , journalisten en verslaggevers weer een verassend onderwerp .
  Zal dan wel in de weekend editie verschijnen , is er ook meer tijd om de krant te lezen . . . ?
  En TV in een kunstprogramma ?
  Er is tegenwoordig prachtige wol te koop , je zou er zo zin in krijgen de naalden op te pakken . Mijn dagelijks programma is al zo vol . Wellicht nog eens een proeflapje , kan er nog eens een actie komen proeflapjes in en om de bomen !
  Het is leuk om de foto,s hier te bekijken , vooral de jonge dametjes in hun ijver !

 3. Wat leuk om kinderen met breinaalden actief te zien. Ook op de handwerkbeurs in Zwolle (is weer in februari) zie ik regelmatig kinderen rondlopen die op zoek zijn naar hún wol voor een trui of wat dan ook. Of ze dat allemaal zelf maken weet ik niet maar het is aardig om te zien dat ze in ieder geval weten dat het mogelijk is om het zélf te maken, al dan niet in wildverband.

 4. Inderdaad leuk om te zien met welke ernstige snoetjes de kinderen zitten te breien. Wat is dit een leuk initiatief, moesten ze op meer plaatsen in het land doen!
  Groetjes,
  Janny

 5. Leuk om de meiden van verschillende leeftijden samen te zien breien. Dat zal nog een gezellige wilde breiboel worden.

 6. In de Koningzaal van Artis had ik onlangs een conferentie.
  Die was vast ook veel leuker geworden als al die manden met wol er hadden gestaan!
  En ik zou me er zeker mee hebben vermaakt…

 7. Heerlijk om te zien, daar wordt je vrolijk van. Ik hoop dat ook de jeugd weer de smaak te pakken krijgt van zelf breien. Ik ben vorige week begonnen om mijn kleinkinderen (5jaar en 7jaar) te leren vlechten en te leren breien op zo’n breiklosje.
  Misschien moet ik zelf beginnen om wat wild-brei-werk in mijn tuin te plaatsen. Daar kunnen heel wat mensen dan vrolijk van worden.
  Ik moet ook altijd glimlachen als ik zo’n vrolijke fiets zie versierd met bloemen. Dat geeft je dag dan weer een extra gouden randje.

 8. @mieke s, zien breien, doet breien! Begint het ene kind dan wordt het volgende kind aangestoken! Ook al maken de kinderen hun breiproject niet af, de basis is gelegd en vroeg of laat begint het bij ze opnieuw te ‘kriebelen’ om de breipennen te pakken.
  @Janny, gewoon beginnen met kleine breigroepjes. Hartstikke gezellig.
  @Willy, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  @Josefien, de fleurige wol had voor veel vrolijkheid kunnen zorgen, zeker nu we de afgelopen dagen te maken hebben met zo’n grijs weer.
  @Dorien, dat is ook toeval dat jij nu de fietsen noemt die versierd zijn met bloemen. Vorige week liep ik door mijn stadje om diverse fietsen met bloemen te fotograferen. De foto’s komen snel op mijn blog.

 9. Serieus werk!! Blik gefocust op het breiwerk.
  Deze meisjes zullen nog vaak aan deze dag denken, ze zijn misschien al met het breivirus besmet ;-))

 10. Ja Berthi, ik denk (en hoop) dat je gelijk hebt. Breien is nu erg ín en daarom beginnen veel nieuwe breiers. Als dat goed opgepakt wordt door de handel en het onderwijs (in de ruimste betekenis van het woord) is het misschien wel een blijvertje.
  Maar ik houd mijn bedenkingen, gezien het feit dat veel winkels er niet in slagen aan te haken in het internet.

 11. Daar had ik zo graag aan mee willen doen, maar ja beetje ver weg, laat je fotoos zien als het daar af is? Fantastish vind ik het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *