Nederland, mijn interieur


In de eerste week van januari lag het boekje over de Nederlandse Pascale en haar familie op de deurmat. Vorige week volgde het tweede boekje Nederland, mijn interieur, wederom door Miho Sakato, Masami Kita-Geerlings en Naomi Wada samengesteld. Samen vormen zij Driehoek.


Het boekje telt 128 pagina’s en laat twaalf boeiende interieurs zien van creatieve vrouwen. We kijken binnen bij Caroline Ellerbeck die tekeningen maakt voor boeken en tijdschriften. De illustraties voor het Sinterklaas gouden boekje, dat in november 2010 verscheen, zijn van Caroline. In 2009 startte ze samen met Diana van Ewijk de webwinkel Homemade Happiness. Bij Diana van Ewijk nemen we ook een kijkje.


Dat je geen Japans kunt lezen is geen probleem, het is vooral een prachtig kijkboekje. Designer Nina van de Goor toont ook haar interieur. Inmiddels is zij ontdekt door de bladen waaronder Flow en Ophrah magazine. Omroep Brabant ging bij haar op bezoek. Dit was overigens niet de eerste keer dat Omroep Brabant bij haar kwam. Kijk hier naar een uitgebreide impressie van haar woonplek.


Andere interieurs die in het boekje aan bod komen zijn van: Jantien Baas en Hester Worst (Tas-ka), Erika Harberts, Jane Schouten, Bjorke Slaghek, Maureen de Vreugd, Joscha Keijl, Ingrid Jansen en Sanne van Winden. Het boekje is te bestellen bij Amazon.jp en te koop bij de Japan Bookshop in Amstelveen.

10 gedachten over “Nederland, mijn interieur

 1. Nog even hier kijken en ik klikte alweer op het een en ander , Veel kleur en fleur .
  Er is veel te bewonderen en er staat weer bijna een weekend voor de deur , dus . . .
  Laat ik nu na lange tijd ook weer eens met iets te lezen , voor handwerken e.d. thuis komen . De laatste Quiltmania en dan toch ook maar een Anna en dan ligt daar prachtig te pronken tijdschrift OOG uitgave van Het Rijksmuseum .
  Ik was erg bezig geweest om enkele kastplanken in te delen ( opnieuw ! )
  Toen bij Bruna mocht dat opeens allemaal weer even . En laat ik nu postzegels en batterijen vergeten .
  Het was een hele klus al m,n boodschapjes , het lopen viel niet mee , maar ik kwam thuis met m,n buideltjes vol en viel vermoeid in de stoel . Gelukkig bij de slager een lekker maaltijd meegenomen . Verder alles gemakkelijk .
  Eten mijzelf bij TV nestelen met de lectuur en misschien is er nog een aardig programma . Nou ja mijn eigen inslaapsukkel programma en toen kon ik hier nog even buurten .

 2. @Gerrie, dat was een drukke dag voor je. Het is maar goed dat het weekend eraan komt. Wist je trouwens dat het tijdschrift OOG gaat stoppen?

 3. grappig dat wij een typisch hollands interieur hebben, sta je niet bij stil.
  Zou zo’n heerlijk rustig en licht sfeertje willen hebben maar voel meer als het laatste beeld, VOL !!;-)
  Voor de lonken moet ik even meer tijd hebben.
  OO gerrie dat klinkt inderdaad vermoeiend, maar een lekker blad is fijn. Hier kon ik de nieuwe Anna nog niet vinden gisteren.

 4. Dit soort publicaties is misschien wel belangrijker voor de wereldvrede dan welke topconferentie dan ook. Laten zien wie je bent (heel normaal, aardig, creaief), dát werkt.

 5. Zit ik volop te genieten met mijn lectuur en zou het OOG gaan verdwijnen , dat is zeker door het stoppen van subsidie .

 6. Wat leuk om al die interieurs zo eens te bekijken, maar bestaat er wel zoiets als een Nederlands interieur? In het verleden heb ik veel huisbezoeken afgelegd, en het viel me op hoe divers de inrichting bij mensen is… Als je een gemiddelde leeftijd neemt, een zelfde soort creatief beroep (die al deze dames blijkbaar hebben) en een stedelijke omgeving, dan kom je misschien toch op een bepaald ‘gemiddeld’ Nederlands interieur uit. Terwijl ik betwijfel of het overal zo is. Maar ik moet ook zeggen dat ik het absoluut genieten vind om dit soort interieurs te zien! Leuke log!! groetjes van Lupineke

 7. fijn om ook eens bij iemand naar binnen te kijken die haar/zijn huis anders inricht. wij zijn heel plaatsvast met onze meubelen, weinig uimte dus moet je voor zichtig zijn Basje

 8. Meubels die herinneringen samenbinden….
  Niks te vol en propperig en zo. Alles heeft zijn doel ;-)))
  Dát zal ik zeggen als ik weer eens commentaar krijg.

 9. thanks so much for your kindness!!!
  and i received your beautiful photos! (with my sticker)
  i am looking forward to meet you next month^^/
  miho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *