Exposities, handwerkbeurs en Textiel Plus kunstdagen

Dineke de With heeft op zaterdag 22 januari Open Huis in haar atelier, gebouw BINK36 in de Binckhorstlaan 36 in Den Haag. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je spinnewielen, kaardmolens en weefgetouwen uitproberen. In de hal van het atelier zal een kleine textielmarkt zijn. Kijk voor meer informatie op de site van De Spinners.

——————————


Tot en met 20 februari 2011 is werk van Jolanda Verstegen te zien in Museum De Casteelse Poort in Wageningen. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 12.00-16.00 uur, zaterdag en zondag 13.00-16.00 uur. Op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur is het museum gratis te bezoeken.
——————————


De tentoonstelling Imperial Chinese Robes from the Forbidden City is tot 27 februari 2011 te zien in het Victoria and Albert Museum. Deze expositie laat mooie en historische koninklijke gewaden zien die gedragen zijn door de keizers en keizerinnen van de Qing-dynastie, de laaste dynastie van China (1644-1911). Alle getoonde objecten zijn afkomstig uit de collectie van het Palace Museum in Beijing.
——————————


Van vrijdag 25 februari tot en met zondag 27 februari 2011 is de Handwerkbeurs weer in Zwolle. Een uitgebreid programma is te vinden op hun website.
——————————


De Textiel Plus-dagen worden gehouden op 25 en 26 maart 2011 in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer. Er zal meer aandacht zijn voor hedendaagse kunst en vormgeving waardoor deze Textiel Plus-dagen een iets ander karakter krijgen. De bekende markt voor leveranciers en vetegenwoordigers van de Arts & Crafts zal kleiner zijn, maar zeker niet minder interessant. Daarnaast worden, verspreid door de ruimte, vier thematentoonstellingen ingericht over textiel in zijn vele, huidige verschijningsvormen. Sieraden, accessoires, meubels, kunst. Geborduurde ringen, waterbestendig textiel, kevers van kant, 3D-printen. Werk van kunstenaars, vormgevers, studenten, amateurs. Uiteraard wordt er ook weer een aantal boeiende lezingen gehouden. Zo geeft Jannie Polak een lezing over waaiers van vroeger tot nu en zijn er contacten met andere interessante verhalenvertellers. Het definitieve programma komt binnenkort op de website van Textiel Plus te staan.
——————————


Expositie De Lierse kant met al zijn pracht en handwerktechnieken uit de oude doos is te zien op maandag tweede paasdag 25 april en dinsdag 26 april 2011 van 13.00 tot 16.00 uur in Lunteren. Gratis toegang en voor iedere bezoeker is er een gratis borduurpatroon.
——————————


Museum Rijswijk heeft voor 2011 weer een interessant programma samengesteld. Van 2 april tot en met 22 mei 2011 is er een expositie van werk van beeldend kunstenaar Barbara Broekman. Zij is vooral bekend door haar monumentaal werk, dat onder meer wordt uitgevoerd in verschillende textiele technieken als computergestuurde Jacquard, handborduren of collage. Van 7 juni tot en met 11 september 2011 vindt de tweede textielbiënnale plaats. Er zal werk te zien zijn van 20 internationale beeldend kunstenaars die textiel gebruiken voor hun werk. Openingstijden alleen tijdens de biënnale: dinsdag tot en met zondag van 12.00-17.00 uur. Op zondag 11 september grote textielmarkt van 13.00-17.00 uur voor het museum en in de Oude Kerk tegenover het museum. Van 19 november 2010 tot en met 8 januari 2012 vindt de tentoonstelling A Slice of Quilt Art plaats. Presentatie van kleiner werk van de leden van Quilt Art, een internationale groep, die in de loop der jaren de grenzen van het quilt maken heeft verlegd. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus.

13 gedachten over “Exposities, handwerkbeurs en Textiel Plus kunstdagen

 1. Oh wat een leuke uitjes weer allemaal, dank, dat je ze voor ons op een rijtje zet! Het zal natuurlijk nooit lukken om overal heen te gaan, maar het is al zo fijn om te zien wat er is…!

 2. zo dat was weer een hoop werk voor jou waar wij weer veel plezier aan kunnen hebben!!dankjewel!

 3. Berthi, je moet wel heel veel logjes in voorraad hebben als je er al zoveel in één keer laat zien!
  Wat is er weer lekker veel te doen.

 4. Even een reminder van jou over alles wat er te doen is.
  Wat staan de klossen van FIe er fraai te pronken !!
  Hartelijk dank voor alle informatie…het is goed om het nog eens te lezen want soms heb je er als het zover is geen erg meer in.

 5. @lupineke, een mens moet nu eenmaal keuzes maken!:-) Met deze log heb je al wel een mooi overzicht en kun je vast plannen gaan maken.
  @Hilly, foto’s zoeken, informatie op een rijtje zetten, links zoeken, het kost allemaal de nodige tijd.
  @Mieke S, activiteiten zijn er op dit moment veel op handwerk/textielgebied. Heerlijk is dat, maar ik wil niet elke dag een expositie als logje plaatsen want dat wordt echt te saai. Vandaar dat ik wat vaker exposities e.d. in één logje plaats.
  @Lies Huizer, ik schrijf meestal een expositie, die ik graag wil zien, in mijn agenda. Soms lukt het dan alsnog niet om er naar toe te gaan, maar ik vergeet het in ieder geval niet.

 6. ER wordt ons weer heel veel geboden en zeer afwisselend .
  Wat ik zal doen ? Rustig thuis blijven en hopen dat er bezoekers van de exposities hier hun verhaal komen vertellen met als het kan een enkel of meer plaatjes erbij .
  Want op deze plek kun je in elk geval ook enorm genieten .
  De prachtige kantklossen als standaard , om ze maar zo te noemen , zijn een lust voor het oog .

 7. Een mooi overzicht.
  En ik hoop net als Gerrie, dat als ik niet kan gaan er iemand anders wel over wil vertellen.

 8. Wat weer een keus aan exposities, je kunt haast geen keuze maken.
  Als het mij lukt zal het Lunteren worden, graag een bezoek brengen aan Fie en haar man.
  Onvoorstelbaar wat Fie kan maken met haar kleine naaldje.
  Ik ben in het bezit van een prachtig lapje door Fie gemaakt.

 9. Ha, Lunteren en Wageningen is voor mij te doen. Ga ik zeker bezoeken. Dank voor je leuke tips weer!
  Groetjes,
  Janny

 10. ik vind het zo leuk dat jij ons steeds attendeert op al die evenementen. het jammere is dat ik ze daarna steeds weer vergeet. ik vroeg mij af of je in de zijbalk van je blog een agenda kon zetten. maar misschien is dat teveel werk …

 11. @lheurebleue, misschien kan ik een map aanleggen waar de exposities in op geslagen worden. Ik zal eens kijken.

 12. De Chinese Robes…wauwww Komt deze expositie misschien naar Nederland???
  Lunteren is wat dichterbij die staat nu in agenda..

 13. @Cathrina, het zou heel mooi zijn als de expositie uit het V&A Museum naar Nederland zou komen. Voor alsnog is het mij niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *