Nieuwe volgorde alfabet…

Het artikel over de nieuwe volgorde van het alfabet, geschreven door Diederik Smit in Dagblad De Pers, heeft veel losgemaakt. Elma ging direct aan de slag om een nieuw schoolmerklapje op patroon te zetten en vervolgens pakte ik naald en draad om deze grap vast te leggen. Ik ben niet de enige die enthousiast was. Monique die we van deze tasjesketting kennen, maakte een mini schoolmerklapje met de ‘nieuwe volgorde van het alfabet’.


Monique: ‘Las net je log van 11 januari, ook ik ben gelijk aan het borduren gegaan. Was heerlijk om te doen. Dank aan Elma voor het patroon en Berthi jij voor je prachtige, interessante verhalen. Ik heb er even een “textielkaart” van gemaakt. De afmeting van het mini schoolmerklapje is 7.5 x 7.5 cm. Ik borduurde met één draadje DMC 498.’

Liza Bol die elk jaar een jaarlap borduurt was op het moment van het lezen van Pronkjournaal XXIV bezig om haar jaarlap van 2010 af te ronden. Ze had nog een klein leeg plekje op haar borduurlap waar het alfabet in kruisjes kon komen te staan.


Misschien herinner je deze grappige kaart van Liza.

Nu ben ik toch wel nieuwsgierig of er nog meer lezers zo enthousiast bezig zijn met dit alfabet of dat ze het misschien al geborduurd hebben.

16 gedachten over “Nieuwe volgorde alfabet…

 1. Wat een geluk dat Liza’s lap nog niet helemaal vol en af was…. LEUK !!!!!!!!!!!!! helemaal up to date.

 2. Er wordt gewoon verder geborduurd van WNB of ABC , hoe je het ook doet nu even als aandenken aan het alphabet , waar zo onverwachts een storing voor ons kwam .
  Dit is in elk geval vastgelegd voor later .
  En dat zijn nu echte handwerksters die bij zo,n gebeuren onmiddelijk de kriebels krijgen en hun lapwerk met naald en draad er bij halen en aan de slag gaan .
  Wat een schatje zo,n inimini lapje .
  De andere aanvulling is ook heel duidelijk voor later , zo zal het nooit vergeten worden .

 3. Dit artikel krijgt duidelijk een staartje. Maar niet van een muisje( Elma:) )

 4. Wat goed dat Liza er een uitlegje bij geborduurd heeft. Stel je de verwarring van toekomstige onderzoekers eens voor als ze dat niet had gedaan…..

 5. Het muisje van Hilda vraagt om uitleg. Op woensdagmorgen kwam Hilda hier op bezoek met haar jongste zoon. De dames druk aan het praten over klosjes, lapjes en draadjes.
  Het kleintje moest ook bezig gehouden worden, een muisje van Fimo klei dat vond hij mooi werk. Er werd altijd begonnen met het staartje, zo zijn er eindeloos veel staartjes gemaakt in heel veel leurtjes (de K ontbrak nog in de spraak)
  Later werden het filmpjes van mr. Bean, bij oom Ton op schoot en samen genieten. Ton zat met zijn been in het gips dus had alle tijd.
  Wat kun je toch genieten van herinneringen.

 6. Leuk dat dit alfabetje in kruissteek is vastgelegd, zonder de uitleg zou men later denken en onderzoeken waar deze volgorde nu vandaan komt? een leuke grap

 7. het grapje is nu een leuk verhaaltje /kaartje geworden en de uitleg op de jaarlap is natuulijk super Basje

 8. Nee geborduurd heb ik het nog niet, maar áls ik dat doe stuur ik je zeker een berichtje.
  En dan komt er ook een beetje uitleg bij.

 9. Zeker leuk, heb dit zelf nog niet geborduurd, misschien wordt het nog een historisch stuk in 2111:))

 10. @elma, nu begrijpen we de uitspraak van Hilda!:-)
  @ine, leuk!
  @Bertie, dat duurt nog even!:-)))

 11. W N B O I V J
  In de plaats van A B C
  E H Z D P U G
  Nou dat valt nog echt niet mee.
  L Y T C S N F
  Die reporter had wel lef.
  K A Q R M. Toch niks
  Met twee N-en, zonder X!

 12. fantastisch al die werkstukken van Liza Bol,enige jaren geleden liet ze my op fotos er al van mee genieten.
  Zag nu ook de verrasings ketting van Monique.Ga er meteen iets mee doen.
  Reuze idee. Hannie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *