Enkele kerstkaartenElly Smith uit Amerika stuurde me dit prachtige kerstornament. Herken je het? In 2008 liet ik de garenklosjesboom in deze log zien. Bij mijn weten was er alleen een ansichtkaart te koop, maar Elly wist me te verrassen met deze echte garenklosjesboom.

With thimble and buttons and spools of green thread,

This tree has no needles, but notions, instead.

It’s ready for projects and fabric – filled dreams –

This Christmas is bursting with joy at the seams.
Kerstkaart van Elly Smith uit Amerika
Schitterend idee van Mien B.
Carl Larsson-meisje
Eens… werd een mens geboren,

Geboren in een stal

Hij zocht wat was verloren

Gaf zich geheel en al


Dit is een fragment uit het gedicht van Adri Visser dat Paulie borduurde op haar borduurwerk dat geïnspireerd is op een kerstvoorstelling uit Chili.Een prachtig patchwork kerstboompje van MarianneS.


Ik wil iedereen heel hartelijk danken voor alle prachtige kerstkaarten, mooie e-mails, berichtjes en telefoontjes die ik heb ontvangen, maar het is helaas onmogelijk om alles te plaatsen. Ik heb een willekeurige keuze gemaakt. Eén ding is mij duidelijk: iedereen besteedt veel aandacht aan de kerstkaart die met zorg wordt uitgezocht of zelfgemaakt.

8 gedachten over “Enkele kerstkaarten

  1. Wat heb je prachtige kaarten gekregen. Daar zijn aardig wat uurtjes ingestoken. Maar wel met liefde gedaan 🙂

  2. Het idee van de “schaatsen”-kaart kwam ik ergens tegen op internet.Wel aan de late kant,maar het lukte me toch nog om er snel enkele te maken.Volgend jaar eerder beginnen ?!?!?!

  3. wat een oogst aan lieve wensen en plaatjes. thanks for sharing, the most important thought of chrismas , stond er op een mailtje bij mij, Ik was er blij mee, Basje

  4. Ongetwijfeld gaan de mooiste kaarten in een kerstkaartendoos! Wat een rijke oogst Berthi. Je zult in december extra van je brievenbus genieten.

  5. Mooi, die zelfgemaakte kaarten! Ik koester diegene die ik ontvang altijd en bewaar ze in een speciaal doosje. En elk jaar denk ik -te laat- dat ik eigenlijk ook wel zoiets wil maken… Gelukkig kan ik mijn creativiteit kwijt met het fototoestel, dus ook een beetje zelfgemaakt. Maar het haalt het toch niet bij deze!

  6. Wat is dat kerst-ornamentje met klosjes leuk zeg! ik geniet van alle kerstwensen omdat lieve mensen aan ons gedacht hebben, de zelfgemaakte kaarten krijgen wel altijd een ere-plaatsje, want ieder jaar sta ik weer versteld over de originele en mooie kaarten. Ik had pas veel te laat een beetje tijd, maar neem mij nu voor om komend jaar eerder te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *