Wenen in kerstsfeer

Bij het ontbijt sla ik de Metro open en lees bij de rubriek Metrotravel: ‘Verrassend modern Wenen. Metro geeft tips voor stedentrip naar modern Wenen. Vooral laatste tien jaar nieuwe horeca en designershops. Bij het MuseumsQuartier relax je buiten op stoelen en sofa ‘s. Bij de Naschmarkt zitten aangeschoten nachtvlinders en fitte marktkooplui naast elkaar.’

Toeval of niet, maar Matthijs en zijn vriendin zijn gisteravond thuisgekomen van een vijfdaagse trip naar Wenen. Ze hadden mazzel dat ze afgelopen zondagochtend op tijd konden vertrekken vanaf het vliegveld in Düsseldorf. Geen vertraging, het liep gesmeerd. De terugreis gisteravond verliep minder vlekkeloos, maar niet dramatisch. Zij hebben niet hoeven overnachten op het vliegveld zoals veel mensen op diverse vliegvelden overkwam. Zowel in Düsseldorf als in Wenen was minder sneeuw te bekennen dan hier.

Om een beetje kerstsfeer te proeven van Wenen nemen Matthijs en zijn vriendin ons mee naar de hoofdstad van Oostenrijk.Welkom op het vliegveld van Wenen
Sinds het einde van de 17e eeuw rijden in Wenen paardenkoetsen rond. Deze huurkoets kreeg de naam fiaker. Reden er vroeger duizenden fiakers rond, tegenwoordig zijn het er nog maar 30 tot 40. Voor op het plein van de St. Fiacre kerk in Parijs stonden de huurkoetsen te wachten op de mensen. Zodoende komt men aan de naam fiaker. In het Fiakermuseum kun je je verdiepen in de geschiedenis van het Weense huurrijtuig.Detail van de Stephansdom. In deze log kun je het ‘patchwork’dak van de Stephansdom zien.
Gärtnerstraße
Op de achtergrond de Stephansdom
Karlskirche
Slot Schönbrunn
Bij een bezoek aan Wenen in de kerstperiode hoort een kerstmarkt. Hier zie je de Wiener Christkindlmarkt voor het Rathaus. Op de voorgrond ligt een grote adventskrans met verlichte kaarsen.

11 gedachten over “Wenen in kerstsfeer

 1. Fijn Berthi dat Matthijs zonder al te grote problemen thuis kon zijn met kerst! Ik vind het prachtige sfeerplaatjes van Wenen.
  Berthi, ik wens je hele fijne kerstdagen met je gezin!

 2. WIEN , WIEN NUR DU ALLEIN . . .
  Dat is in de vroege Kerstochtend mijn tweede jubellied .
  Wenen in Kerstsfeer mooi om dat mogen te beleven , maar daarna graag weer veilig thuis komen in je vertouwde eigen land .
  Momenteel valt het reizen in en naar witte wonderlanden bepaald niet mee .
  Zachte witte vlokken die in grote getale neerdwarrelen brengen ons een prachtig sfeertje , maar oh ook zoveel ongemak .
  Wij mogen hier weer even meegenieten van de mooie foto,s die er gemaakt zijn .
  Mijn eerst lied vanochtend mee kunnen zingen HET ERE ZIJ GOD me aan gereikt door Zuslief uit USA .
  Ze stuurde een Kerst-mail naar vrienden en familie .
  Met de woorden ”Waarde (voormalige) landgenoten ”, zoals koningin Wilhelmina in de oorlog haar boodschap begon . Omdat zus haar tweede naam ook Wilhelmina is schreef ze bijna plechtig haar kerstwens met een aanwijzing via You Tube van het ERE ZIJ GOD .
  Het was een prachtig begin van deze dag .
  Enkele dagen geleden kon ik haar weer eens na lange tijd telefonisch bereiken .
  Wij spraken samen over ernstige dingen , haalden herinneringen op van vroeger ,
  konden samen gieren van de lach , waar moeilijk een einde kwam .
  En zo duurde deze ontmoeting precies twee uren en vijftien minuten !
  Geen last van slechte verbindingen met trein of vliegtuig en onze koffers bleven gewoon in de kast ongebruikt staan .
  Ik hoop dat voor iedereen deze eerste Kerstdag ook mooi mag beginnen .
  Laten we het wel beleven samen rond dit web-log . Het is altijd een feest om op deze plek binnen te stappen !

 3. Allereerst iedereen een zalig kerstfeest.
  Gelukkkig is de reis verder goed verlopen. Mijn eerste reactie was . O, Wenen. Wat mooie. Een kwart eeuw geleden zijn we daar ook geweest. Bij Schonbron stond toen een bekende dwarsfluitiste. Ik heb de naam net nog op gezocht. Maar kan haar niet zo terug vinden. Dat wordt stief nadenken.

 4. Mooie sfeerplaatjes van Wenen Matthijs.
  Bij Wenen denk ik meteen aan Hundertwasser !

 5. Hundertwasser en Klimt.
  Mooie foto’s van Matthijs. En inderdaad minder sneeuw dan hier. Op de daken ligt plaatselijk zoveel dat het link gaat worden komende week: dooi-vorst-dooi-vorst….dat betekent flinke ijspegels dus naar boven kijken bij het lopen buiten en niet langs de huizen lopen.
  Maar het blijft een avontuur. Een autoritje gisternacht van normaal 10 minuten duurde ongeveer drie kwartier en we hebben maar twee keer vast gezeten! Giechelen en genieten!
  Fijne kerstdagen allemaal.

 6. Wat een sprookjesachtige stad!
  Ik las net dat in Parijs mensen in de terminals van een vliegveld hebben moeten overnachten. Er werd zelfs een Nachtmis gehouden. Pfff voor die mensen een heel andere Kerst dan ze hadden voorgesteld. Maar wel een hele gedenkwaardige.
  Iedereen fijne, rustige kerstdagen!

 7. Altijde een mooie stad Wenen in alle seizoenen.
  Fijne Kerstdagen voor allemaal.
  Anneke SK

 8. Zit een beetje bij te lezen op je blog. Kom ik Wenen tegen! Wat een heerlijke stad is het toch. en hoe romantisch ziet het er uit met die sneeuw. Nieuwjaarsdag de binnen kant van Schonbrunn kunnen genieten. Ooit liep ik er zelf en ook door Wenen.Was even genieten van die mooie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *