Textielpost – ArnhemIk begin echt in kerststemming te komen. De kerstboom staat en elke dag komen er gezellige kerstkaarten binnen. En als verrassing zat er ook nog kersttextielpost bij uit Arnhem. Elma was een dagje in Arnhem en ontmoette de gebreide kerstman.

Lovingly hand knitted for you by Avis and Aileen and

all the girls from the Harborough Ladies knitting circle.

‘Get some wool, find some friends… free your mind’

11 gedachten over “Textielpost – Arnhem

 1. daar gaat mijn breihart sneller van kloppen!! Ik zag dat ik weer heel wat bij te lezen had en ook je mooie gedachten, heerlijk om te lezen! groetjes en fijne kerstdagen en een gelukkig 2011

 2. Prachtig! Elma ontmoette daar blijkbaar ook een gebreid rendiertje en dat viel vandaag in Sittard op de mat. Een snoezig diertje…..!

 3. Dinsdagmorgen 7.00 uur glibberde ik heel voorzichtig naar de bushalte. Onderweg gleed ik nog uit en lag op de knieƫn op het asfalt. Wegens het aanleggen van nieuwe riolering is de bushalte sinds mei verplaatst buiten het dorp aan de doorgaande weg. Wachtend bij de halte samen met een grote groep scholieren zagen wij de bus de bocht omgaan het dorp in. Maar weer naar huis? Door de jeugd werd ik gerustgesteld er komt straks nog de sneldienst naar Groningen, die kon ik ook nog nemen. Toch maar gewacht en hopen dat ik de trein naar Zwolle nog zou halen. De chauffeur vertelde mij dat die morgen de opdracht was gekomen. Je moet weer door het dorp rijden.Hoe weten de reizigers dat? Dan moeten ze maar bij de halte kijken of de zak van de bushalte is was het antwoord. In Groningen heeft de chauffeur zo ver mogelijk doorgereden om zo snel mogelijk op het perron te komen. Voorzichtig hoor, het is glad riep de chauffeur mij nog na. Nog net had ik tijd om mijn kaartje af te stempelen en snel de trein in, die ook meteen vertrok. Dit keer zat ik niet te breien maar heb alle gratis treinkranten gelezen. Metro, Spits en de Pers. Ook vielen mijn ogen dicht en werd gelukkig op tijd wakker om in Zwolle over te stappen op de trein naar Arnhem. Aangekomen op het perron stond ik vreemd om mij heen te kijken. Waar is de uitgang? Het Station in Arnhem wordt verbouwd en vond het bordje uitgang. Aan de achterkant van het station kwam ik uit, maar kon zo via de Willemspoort de stad in lopen waar ik geboren ben en een gedeelte van mijn jeugd heb door gebracht. Mijn doel was als eerste de Bijenkorf, waar Berthi al over verteld had. In Arnhem is maar een kleine Bijenkorf met maar weinig etalages. Gelijk op zoek naar de afdeling wenskaarten, die ik snel vond. Bij de kerstkaarten vond ik deze kaart samen met de kaart met het gebreide rendier. Het was weer gelukt, een textielkaart met breiwerk. De stad verder gelopen en bij Ulla Popken nog een mooie nieuwe zwarte broek gekocht. Voor moeder nog wat lekkers gekocht bij Leonias ( bij de liefhebbers welbekend) Bij het verzorgingscentrum aangekomen zat moeder al in de hal te wachten.
  Inmiddels was het half 1. Ik had genoten van het wandelingetje door de stad waar ik als tiener heel wat gelopen had. Na het eten mocht moeder een kleurtje wol uitzoeken om een muts te breien. Bij haar zwarte jas had ze nog geen muts. Ze koos een mooie langharige zwarte Brazillia met in de wol groene strepen. Het begin heb ik gemaakt volgens de methode van het walvisvaardersmutsje, toen het aantal steken bereikt was heb ik de rondbreinaald er in gedaan en mocht ze zelf verder breien.
  Om vijf uur was het weer tijd om te vertrekken, nu de snelle route gelopen via het Gele Rijdersplein en via enorme hoge ijzeren trappen het juiste perron bereikt. De trein vertrok op tijd naar Zwolle.
  In Zwolle had de trein naar Groningen 10 min vertraging, de trein naar Roodeschool heeft in Groningen gewacht en gebeld naar de bus in Winsum die ook weer gewacht heeft tot de trein aankwam. Zo stapte ik om 9 uur het huis moe maar voldaan weer binnen.

 4. mooie kerstman en die moest een hele reis maken om bij jou te komen, Geniet van het mannetje en alle andere kerst om je heen, ook de andere lezers natuurlijk Basje

 5. Met vallen en opstaan toch de tocht maken . Leuke steden komen er langs .
  Zwolle , Arnhem en ook Groningen wat een herinneringen . Ik geniet ervan .
  Elma , je hebt ons op gezellige wijze met je meegenomen .
  Niet vergeten een textielkaart te bemachtigen , helemaal in stijl .
  Het ziet er leuk uit en ik denk dat er al plannen zijn om dit na te breien .
  Dat is best te doen dacht ik .
  Ik ging lang geleden eens naar een handwerktentoonstelling in Arnhem en kocht daar natuurlijk de nodige bladen en boeken met patronen . Ergens in een restaurant rustig genieten van een lunch en op de tafel voor me de uitstalling met mijn aankoop . De reactie van de kelner die mij de lunchhap kwam brengen reageerde zo aardig en kreeg ik een leuk verhaal te horen over de handwerkkunst van zijn vrouw .
  Elma gelukkig dat je weer veilig bent thuisgekomen en je maakte zo tussen door een start voor een warme muts .
  Ik zag je zo zitten het gaat je allemaal handig af .
  Heerlijk toch dat er textiel bestaat !
  Nu niet lachen dames , dan waren we misschien wel bekleed met iets anders . . .

 6. Wat een leuke textielpost van Elma voor deze tijd van het jaar!

 7. @Jeanny, dat gebreide rendiertje hoort ook bij deze tijd van het jaar en zal zeker net zo mooi zijn als de kerstman.
  @Elma, jouw reis was een hele onderneming! Je bent lang onderweg voordat jij op de plaats van bestemming was. Gelukkig heeft het je een voldaan gevoel gegeven en helemaal super dat je ook nog aan textielpost denkt!
  @Gerrie, wat ben jij in het verleden toch vaak naar een tentoonstelling geweest en het mooie voor ons is dat je alles hebt onthouden.
  @Mien B., textielpost in stijl!

 8. Ook bij mij huppelde een rendier inclusief met een beschaafd rood neusje binnen. Je moet er wat voor over hebben om de kaarten van ver te halen.Gelukkig kunnen ze in het Noorden nog iets rekenschap houden met de aansluitingen. Daar mag je hier van dromen.

 9. Wil je dit rendiertje ook zien? Ga naar de site van Jeanny (merklapperie), tussen al het mooie borduurwek heeft dit gebreide rendiertje ook een plaatsje gekregen.
  Ook voor alle buitenlandse lezers.
  Feliz Navidad
  Merry Christmas
  Vrolijk Kerstfeest
  God Jul
  Frohe Weihnachten
  Aan het Hongaars waag ik mij maar niet, daar hebben wij onze Frouke voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *