IJspegeltje

Op internet zweeft een ijspegeltje (stokje) rond. Via diverse bloggers wordt dit ijspegeltje doorgegeven met de bedoeling om tien gedachten op te schrijven. Lia geeft het ijspegeltje aan mij door omdat ze een grote fan van mijn blog is en veel inspiratie haalt uit de berichtjes. Oké, hier komen dan zomaar tien gedachten die vandaag voorbij kwamen en uitgevoerd zijn.1. Eindelijk Hilda een mail gestuurd om haar te vertellen hoe mooi haar kersthandwerk is geworden. Aan de achterkant is een stukje open gelaten waar je mooie kleine dingetjes in kunt bewaren.

2. Het gedicht van Hilda:

Elke dag kom ik wel een engeltje tegen

Dat gewoon gelukkig wil zijn

Dat wil lachen en mag huilen

Niet groot hoeft te wezen

Maar gewoon nog klein

Dat bij tijd en wijlen

Stoute dingetjes mag doen

Dat wordt geknuffeld en geprezen

En beloond wordt met een zoen

Die mag zijn zoals hij is

Zo klein en zo bijzonder

Als ’t wonder van Kerstmis is

Kom jij soms eens oog in oog

Met zo’n klein engeltje te staan

Denk dan eens aan dit gedichtje

En zie… er gaan twee lichtjes aan.


3. De postbode bezorgde vandaag veel mooie post, vooral lieve kerstwensen. Een van de kaarten is afkomstig van Lilian Kok, een Italiaanse kaart van MANI DI FATA4. Iedereen besteedt veel aandacht aan zijn/haar kerstpost. Binnenkort laat ik het een en ander zien. De kerstkaart van Mien B. viel vandaag ook op de mat en die mag je niet missen en dan een verrassingspakje van Elly Smith uit Amerika, maar er is veel meer. Té veel om nu allemaal te vermelden.

5. Ik had Lies Huizer beloofd om afgelopen zaterdag dit kopje voor haar te kopen. Door het slechte weer is het er niet van gekomen.

6. Vandaag dus gebeld naar deze winkel en een kopje gereserveerd voor Lies.

7. De was moest gestreken en opgeruimd worden!

8. De stoep wéér sneeuwvrij maken voor de voetgangers.

9. Tussen alle gedachten door dwaalde ik regelmatig af naar mijn blog en mails.

10. Het leukste van vandaag is toch wel dat ik zo meteen het nieuws over mijn uitstapje naar Leeuwarden bekend ga maken. Er komt dus nog een logje aan.

Het is de bedoeling dat ik het ijspegeltje doorgeef, maar daar heb ik een beetje moeite mee omdat ik niemand wil verplichten. Neem het ijspegeltje over als je het leuk vindt.

Leuk, Saskia neemt het ijspegeltje over.

11 gedachten over “IJspegeltje

 1. Wat een hoop creatieve kaarten zijn er verstuurd!
  De kaart van Mien B. is onovertroffen in orginaliteit! We hebben er hartelijk om moeten lachen.
  Maar jouw kaart mocht er ook wezen, Berthi!
  Ik wil je ijspegeltje wel overnemen.

 2. @Saskia, leuk dat je het ijspegeltje wilt overnemen!
  En vergeet jouw kaart niet, Saskia! Schitterend! Mijn kaart komt 25 december op mijn blog te staan.

 3. Berthi bedankt voor het reserveren van de Kerst Kop en schotel. Wat een leuke winkel is dat !! ik wilde net een reactie op je vorige logje plaatsen maar dat lukte niet…daarom hier alsnog::
  Nu iedereen weer zo over de Stro figuurtjes bezig is …is het leuk om nog een te kijken bij http://www.strovlechtwerk.nl
  Het natuurlijke materiaal blijft toch altijd mooi om te zien en mee te werken.
  En nu in spanning wachten op je volgende log !!

 4. Leuk jou stokje(ijspegeltje) te lezen. Bij mij kun je hem ook lezen. Toch wel apart om gedachten op te schrijven. Snel ga ik nu naar logje over Leeuwarden.

 5. Ik vind dit zo leuk, bijna overal waar ik kom lees je tien gedachten van blogsters… het is mooi en leuk om zo vlak voor kerst te zien, waar jullie allemaal mee bezig zijn… Soms heel persoonlijk, soms niet, zal ik dan ook maar eens? Prachtig gedichtje trouwens, dat ga ik overschrijven! groetjes van Lupineke

 6. Mooie kaart en dat gedicht is ook al zo mooi .En dan het nieuws over de breitentoonstelling in het Fries-museum,ik was daar met de quilt-tenoonstelling 2 jaar geleden.Hebben we weer iets om naar uit te kijken.
  Groetjes Lia

 7. IJspegeltjes tussen de prachtige kaarten .
  Kaarten met een borduur werkje zijn toch altijd juweeltjes evenals de foto kaarten die ook steeds meer opduiken en vaak met veel symboliek .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *