Hoeden en petten uit Azië en Zuid-Amerika
LiesbethJ was afgelopen zondag bij de opening van de tentoonstelling Hoeden en petten uit Azië en Zuid-Amerika. ‘Het was een feestelijke bijeenkomst, mede zo geworden omdat veel mensen, naar aanleiding van de oproep op de uitnodiging, zelf iets moois op hun hoofd hadden gezet’, aldus LiesbethJ. LiesbethJ maakte enkele foto’s.Hoeden en petten uit Azië en Zuid-Amerika is te zien tot en met 23 januari 2011 in Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

12 gedachten over “Hoeden en petten uit Azië en Zuid-Amerika

 1. In de winkel van Sinkel is alles te koop , hoeden en petten en damescorsetten . . .
  Kan er niks aan doen, maar bij het binnenkomen hier komen deze regels bij mij boven .
  En wat er ook in mijn gedachten kwam ?
  Spreken over textiel en handwerken , wat is dit variabel zo uitgebreid het eindigt nooit . En het mooiste is het verveelt ook nooit . We staan hier vaak te dringen om te zien met welk textielnieuws Berthi hier komt aandragen .
  Vandaag een prachtig collectie hoeden en petten . Weer veelkeurig en eigenlijk zou ik er wel een paar willen passen . .
  Dat zal op de tentoonstelling wel niet zijn toegestaan . Stel je voor , wat zou het een chaos worden . Er is dus een keuze gemaakt om alleen de hoofddeksels uit ZuidAmerika en Azie onder de loep te nemen .
  Dat alleen al zal veel kleur vertonen .
  Meestal begin ik hier mijn commentaar te geven nog voordat ik de linkjes en of filmpjes bekeken heb .
  Het is te hopen dat in Januari de wegen weer wat begaanbaar zijn zodat de liefhebbers deze tentoonstelling kunnen bezoeken .
  Bij de opening dus vele genodigden met een eigen mooi hoofddeksel getooid , hopelijk wordt dat voortgezet door hen die hier nog naar toe zullen gaan .

 2. Staat al een tijdje op de verlanglijst, net als beter weer! 🙂

 3. Wat een prachtig portret van die jonge vrouw met haar hoofdtooi, dat is het toch letterlijk, in die mooie tinten…! En wat lijkt me dat een leuke tentoonstelling. Maar helaas, ik ben té immobiel op het ogenblik om er naar toe te gaan. Dus geniet ik van je blog Berthi! Wat me opvalt: doorgaans kies/koos je een hoofddeksel wat bij je kleding past(e): hier lijkt het of de bezoeksters een hoofddeksel hebben opgezet en er bijpassende kleding bij kozen….prachtig!

 4. Prachtig als je een dergelijke tentoonstelling bezoekt en je ook een hoed draagt. Jammer dat het niet erg veel meer gedragen wordt. Een hoed moet ook passen bij de jas of kleding die je draagt.
  Berthi heeft ook nog een prachtige hoed klaarliggen voor een speciale gelegenheid.
  Maar een lekkere warme (gebreide) muts past ook wel goed bij dit weer.

 5. Wat een mooi kleurrijk geheel. Helaas draag ik nooit meer een hoed. Dat heeft ook mee te maken dat ik nu kleding draag dat weerbestendig moet zijn en op de fiets comfortabel is. Ik hoop altijd nog dat er een bruiloft komt waar ik een uitbundige mooie grote hoed kan dragen. Maar dat zal nog wel een poos duren.

 6. Hoeden, dat is natuurlijk wel besteed aan iemand die lid is van de Red Hat Society. Ik heb veel dames in mijn chapter die ook zelf hun hoeden maken. Dat is altijd weer een feest om te zien. Ik ben zelf dol op grote hoeden, kleintjes staan me niet.
  Maar buiten de RHS om draag ik ook wel hoeden, zoals de hele grote (nep-)bontmuts die nu wel nodig is. Of de lekker warme vilthoeden met veel kleur.
  Mooi zien de dames er op jouw plaatje mee uit, hoor.
  Groetjes,
  Janny

 7. De bezoekers zullen zelf ook veel bekijks hebben gehad met die prachtige hoofdbedekkingen.

 8. In haar jonge jaren was mijn moeder hoedenmaakster. Wat had ik haar graag meegenomen naar deze tentoonstelling …

 9. Mmmmm…… zou graag een kijkje nemen, maar het is zo glibberig en wit hier brrrr……
  Een fijn Kerstfeest en een Gezond, Creatief en Blij 2011 gewenst,
  Witte Wintergroetjes, Anje.

 10. Gek op hoofddeksels, draag ze zelf nooit maar om aan de muur te hangen, heel goed idee. Prachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *