Treinreis LeeuwardenVanochtend om 9.00 uur trok ik de deur achter me dicht om naar het station te gaan zodat ik de trein van 9.30 uur zou kunnen nemen naar Leeuwarden. Met een kort oponthoud door een remstoring en een dichte brug arriveerde ik om 13.30 uur in Leeuwarden. Na enkele uurtjes doorgebracht te hebben in de hoofdstad van de provincie Friesland begon mijn lange terugreis om 17.45 uur. Maar… waarom was ik nu eigenlijk in Leeuwarden? Het nieuwe Fries Museum is bij lange na nog niet klaar en de textielafdeling van het huidige Fries Museum op de Turfmarkt is gesloten. Wat was er zo belangrijk om dan toch de lange reis naar Leeuwarden te ondernemen?

Wordt vervolgd…

25 gedachten over “Treinreis Leeuwarden

 1. we wachten rustig (nou ja een beetje nieuwsgierig ) af….. !!
  P.S. TUSSEN DIE 2 FOTO’S VAN GISTEREN ZIT VAST EEN HEEL VERHAAL !!

 2. Jee, je maakt me enorm nieuwschierig!!!
  Wat moet ik gaan zien in mijn woonplaats waar ik nog geen weet van heb??
  Of had je een gesprek met een museum medewerkster?
  Maar wat de verrassing ook was, leuk dat je in Leeuwarden bent en weer hebt genoten van ons Ljouwerd!!
  Hou ons niet te lang in spanning hé!

 3. Goeden morgen Berthi ,
  Je ging een reisje maken . In elk geval kon je genieten van het landschap waar langs de trein je heen voerde .
  Ik dacht het eerst hoe ging je naar het station , toch niet met de fiets denk ik .
  En lukt je het instappen in de trein ?
  Je bent er in elk geval gekomen .
  Je hebt echte Friese ( vries ?) lucht opgesnoven en verder dat horen we nog .
  Nieuwsgierige Aagjes komen hier dagelijks in drommen bij je langs .
  Iedereen gaat raden . . .

 4. spannend, het lijkt wel sineterklaas die verlate dienst heeft, Basje

 5. Heel wat uurtjes heb je in de trein doorgebracht en voor ons komt de verrassing nog.
  Wat was het doel van de reis, naar het verre Friesland?
  Wij wachten geduldig (nieuwgierig) af tot je alles uitgewerkt hebt.
  De aankomst tijd dat je de deur weer binnen ging heb je maar niet vermeld.
  Maar het spreekwoord zegt: Wie verre reizen maakt kan veel verhalen. En nu je zelf weer kunt reizen zul je alles ook weer moeten gaan bekijken.

 6. Ik wacht op het vervolg, want jouw tips voor uitstapjes en museumbezoek hebben me al vaker geïnspireerd om zelf op stap te gaan. Voor mij ben je een bloggende reisleidster! Bedankt daarvoor.

 7. Er was dus gister overdag geen sneeuw in Leeuwarden. Ik ben benieuwd wat er wél was. Bijzonder zal het zeker zijn!

 8. @ Tijm, ja genieten kun je in ons Ljouwerd!
  voor iedereen die nieuwschierig is… Ik weet het, ik weet het!! 🙂

 9. Nederland is zo klein, maar wat een enorme reis. Ik ben benieuwd waar je die reis voor hebt gemaakt.

 10. Het was gisteren prachtig weer in Leeuwarden. Geen sneeuw, maar een heerlijk zonnetje. Vanaf vandaag zal dit veranderen. Gisteravond laat vond ik een mail van de NS in mijn mailbox. Had ik plannen om vandaag met de trein te reizen dan zou het heel verstandig zijn om eerst de website van de NS te raadplegen.
  Zo, nu aan de slag!:-)

 11. Dat was ook mijn eerste gedachte: je kunt weer een lange reis gaan máken!!
  pssttt Hanna…vertel eens…;-)

 12. Wees blij dat je gisteren bent gegaan. En wat heerlijk dat je zelf weer kunt reizen.Tegen half 3 begon het hier te sneeuwen.De vlokken worden steeds groter. Nu moeten we geduuuuuuuuuuuuuldig afwachten.

 13. Het is heerlijk dat ik weer zo’n lange afstand kan overbruggen. Het geeft mij een enorm vrijheidsgevoel. En gelukkig was het weer gisteren fantastisch in Leeuwarden. Vandaag is het niet zo best. En wat lees ik net op de site van de NS? Vanaf half drie vanmiddag is er een storing tussen Zwolle – Leeuwarden. Extra reistijd 30 tot 60 minuten. De storing zal waarschijnlijk pas vannacht verholpen zijn.
  Mijn log over het bezoek aan Leeuwarden is klaar. Nog eventjes geduld want het is namelijk een samenwerking met…

 14. Je maakt me wel nieuwsgierig hoor! Wat een eind treinen! En de storingen zijn de laatste tijd behoorlijk erg, hoor ik overal om me heen. Ben benieuwd hoe laat je thuis was…

 15. @lupineke, wat had ik dan een mazzel dat het treinen gisteren soepel verliep!
  Ik was ’s avonds omstreeks kwart voor tien weer binnen!
  @Saskia, leuk, leuk hoor al die nieuwsgierige Aagjes. Zo hoort het ook want het is echt leuk wat er staat te gebeuren!

 16. Ik trommel met mijn vingers op de tafel. Hoor je dat al. We wachten nog steeds……

 17. Haha, ongeduldige lezers!:-) Zometeen begin ik aan Pronkjournaal XXIV, wordt ook ontzettend leuk!
  Ik hoop morgenavond de log over Leeuwarden te kunnen plaatsen!

 18. ooooooooh hier nog een nieuwsgierig aagje !! de foto van L’warden is niet ver van mijn dochters huisje …….

 19. vorig jaar was ik voor het eerst in leeuwarden. dat beviel mij erg. ik was er maar kort en wil graag nog eens terug. alvast benieuwd dus naar wat jij te melden hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *