Schaatsen in streekdrachtVan vrijdag 10 december tot en met vandaag kon je in Biddinghuizen terecht voor de winterfair van Flevonice. Tijdens deze fair vonden er allerlei activiteiten plaats. Er was onder andere een modeshow die een diversiteit aan winterkleding liet zien, de jeugd kon deelnemen aan de uitdaging surfing on ice, er werd een nostalgische houtjeswedstrijd (houten schaatsen) georganiseerd én de streekdrachtschaatsers gaven een mooie show.

Foto’s: ANP, kijk voor meer foto’s hier. Een demonstratie van schaatsen in streekdracht is in dit filmpje te zien.

14 gedachten over “Schaatsen in streekdracht

 1. prachtig ,zo’n superhollands plaatje en sowieso knap dat ze met die mooie kleding kunnen en durven te schaatsen ;))

 2. dat wordt hoppen van de ene site naar de andere super fotos en wat een boffers met het weer, basje

 3. wat is dat toch moooiiiii! vooral als het in de open natuur gebeurt. hoop dat dat schoonrijden – en dan niet in malle strakke schaatspakjes – altijd blijft …

 4. Heerlijk schaatsen. Maar met zulke lange rokken aan zou ik wel eng vinden. Je blijft toch gemakkelijk haken. Maar leuk om te zien is het zeker.
  Anneke SK

 5. Heerlijk als je nog zo kunt zwieren. Mijn kunstschaatsen hangen al een paar jaar aan de wilgen, jammer maar het lukt niet meer.

 6. Dit doet weer helemaal denken aan vroeger .
  Gewoon op de ouderwetse schaatsen en maar zwieren en zwaaien over het ijs .
  Nu moet ik wel zeggen dat ik mij niet kan herinneren dat de mensen in hun klederdracht zo op het ijs verschenen . Maar het heerlijke ontspannen zo samen over het ijs zweven . Er komen weer veel beelden bij mij naar boven . Ik heb wel pogingen ondernomen dit ook onder de knie te krijgen . Het is me niet gelukt , een ernstige val in 1940 op het Overijssels kanaal had mijn rechterknie zo te pakken dat ik er meteen genoeg van had .
  Wel ging ik altijd kijken of bij de Ijsbaan of dichter bij huis het kanaal .
  Als je geluk had dat de dochter van de burgemeester ook op het ijs was kon je helemaal genieten van haar sierlijke kunstdraaingen en ze droeg mooie witte kunstschaatsschoenen . Dat was al het kijken waard .
  Om nog iets van textiel aan dit verhaal toe te voegen kan ik vertellen dat deze elegante jongedame klant was van het altelier , waar ik werkte . Daar vertelde ze eens heel graag een blaasrug te dragen in haar japonnen . Dus met veel ruimte opbollend . Nog maar enkele dagen geleden zag ik een vrouw op TV met een werkelijke blaasrug , toen dacht ik weer even dat zou echt iets voor Ellie geweest zijn !

 7. En nou had ik deze schitterende plaatjes toch bijna gemist. Dat zou toch jammer zijn geweest.

 8. @ine, och jee, krijg je dat ook nog doordat ik twee logs op de dag van 13 december plaats! Het zal aan de datum liggen!:-)

 9. Wat een geweldig mooi, boeiend, interessant en veelzijdig weblog, ik lees hier regelmatig en geniet volop en leer ook heel veel.
  De reden dat ik nu reageer komt door de foto van de zwierende dames en heren; ik heb het idee dat de meneer linksachter (met de blauwe kousen) vaak op de bok van de slee zit met de ererondes EK- en WK-schaatsen in Heerenveen (maar ik kan er ook faliekant naast zitten).
  Schitterende foto!!
  Yvonne

 10. @Yvonne, dank je voor je mooie compliment!
  Erg leuk dat je schrijft dat de meneer met de blauwe kousen regelmatig terug te zien is op de bok van de slee bij de EK- en WK- schaatsen in Heerenveen. Ik ga de volgende keer met heel andere ogen kijken naar de ererondes.

 11. wat voor een soort schaatsen moet ik kopen om ook zo heerlijk over het ijs te kunnen glijden samen met met vrouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *