Marlies Dekkers in de BijenkorfAls je tandarts in Brabant gevestigd is, en je daar de laatste maanden al enkele keren een onverwachts bezoek aan moest brengen dan koppelde ik hier tevens een winkeluurtje aan vast voor de Bijenkorf. Zo ook vandaag. Op 27 november ging de sinterklaasetalage op de foto, vandaag was het de beurt voor de kerstetalage.Dit jaar werd de kerstcadeaucollectie voor de Bijenkorf ontworpen door Marlies Dekkers. Als inspiratiebron koos de ontwerpster het thema Secrets & Treasury. Ze legt uit: ‘December is omgeven met geheimen. Het begint met Sinterklaas en het mysterie van de cadeautjes, daarna komt de kerstman, en de maand eindigt met Oud en Nieuw.’ De sleutel die in veel ontwerpen voorkomt, vindt ze een mooi symbool dat past bij geheimen. Net als het sleutelgat, waar je als kind door kijkt en een andere wereld ontdekt. Marlies vergelijkt het met een bezoek aan de Bijenkorf. ‘Buiten is het koud, binnen opent zich een wereld van kleur en mooie spullen. Secrets & Treasury gaat over het ontsluiten van een fantasiewereld.’ Als kleuren koos Marlies goud, klassiek zwart-wit, donkerpaars, diepgroen en gloeiend rood.Marlies Dekkers ontwerpt al jaren kerstballen. In de sfeer van geheimen bedacht ze voor het warenhuis een mysterieuze bal die open kan. ‘Ik zou het leuk vinden als mensen er een lief briefje in stoppen en de bal cadeau geven, of de boom volhangen met geheime boodschappen, geweldig toch?’ De beertjes op de foto komen tevoorschijn uit de geopende kerstbal.

19 gedachten over “Marlies Dekkers in de Bijenkorf

 1. Leuke gedachte.
  Een paar jaar terug had je kerstballen beschilderd met schoolbordenverf. Je kon daar een boodschap op schrijven.
  Ik weet van iemand die zo ten huwelijk werd gevraagd door zijn vriendin.

 2. Wat een leuke beertjes, is de bal zo groot of de beertjes zo klein.
  Waar een tandarts bezoek al niet goed voor is.

 3. Heel erg leuk. Ik ben gek op beertjes en zeker op aangeklede beertjes!(Sinterklaas heeft er vorige week nog een weggegeven aan een meisje wat over een week emigreert naar Zweden, die moest wel een oppas bij zich hebben, met een warme zelfgebreide sjaal natuurlijk!)

 4. Voor vandaag weer een mooi verhaal met prachtige foto,s
  Wat een lieve beertjes lekker warm in gepakt in hun gebreide pakjes met warme mutsjes en ja helaas met een opening voor de oortjes . Zouden beertjes nooit last hebben van koude oortjes ?
  Maar ja met zo,n ooropening kunnen ze natuurlijk veel beter horen .
  Gisteren in het programma van de wandeling heb ik vol spanning alles gevolgd .
  Ook het onderwerp en de gesprekken maar ondertussen mijn ogen goed de kost gegeven tijdens deze wandeling door den Haag .
  Ik was blij veel terug te zien zoals ik het in vroeger dagen ook gekend heb .
  Ik houd van den Haag en zeker ook van de Bijenkorf , al zal er wel veel veranderd zijn .
  Wat was ik blij met een enorme volle brievenbus thuis ! De nodige kranten en de eerste kerstpost kwam binnen .
  Een sneeuwwitte Libelle met dus geen prularia maar heel sfeervol alle foto,s gemaakt .
  Ik zag ergens een wit kopje met een breiseltje , alles in blank rein !
  Nog meer wit breisel kwam er naar mij toe .
  Dit weekend kan ik benutten deze witjes nader te bestuderen . En ik houd van patroontjes om die te ontcijferen !

 5. Eergisteren zijn we kerstinkopen gaan doen in Utrecht. Omdat ik de cadeaucollectie van Marlies Dekkers in de folder van de Bijenkorf had gezien, ging ik vol verwachting naar de Bijenkorf. We hebben toch iets gekocht (psst bestelling voor de Kerstman) Maar de ballen, waar ik in de folder het meeste van verwachtte, heb ik niet gekocht. Ik vond ze véél te groot, jammer.

 6. Vier keer per week loop ik langs een winkel waar lingerie van Marlies Dekkers in de etalage ligt. Om van te smullen. Dat ze nog meer ontwerpt wist ik niet, ik kom nooit in een grootwarenhuis. Maar wat is het leuk! Een sleutel als deco-idee…dat is eens wat anders dan die eeuwige beren en het past wel bij de decembersfeer. De kleuren vind ik prachtig.

 7. De ballen met schoolbordverf heb ik dit jaar ook weer in een folder zien staan. Maar net als Berthi gisteren, kan ik me niet meer herinneren in welke van de vele folders hij stond.Even googlen en je ziet Berthi’s log op de tweede plaats staan en een oude ontwerpwedstrijd van de Intratuin. Misschien dat ze daar nog te krijgen zijn.

 8. Berthi wat een toeval. Ik heb de speelkaarten ook op de foto gezet. Ze staan vandaag op mijn web-log. De foto is genomen bij de Bijenkorf in Amsterdam.

 9. @elma, de beertjes zijn niet extreem groot, maar de kerstballen in de etalage wel. Omdat ik een detail heb gefotografeerd kun je dit moeilijk zien, maar de kerstetalage van de Bijenkorf mag er weer zijn. Verder zie je erg weinig creatieve etalages.
  @Maaike W, jij kunt je hart ophalen aan de prachtige Bijenkorfetalage.
  @Gerrie, heel fijn dat jij weer een volle brievenbus had. Dat wordt heerlijk lezen in het weekend. Hier is er de afgelopen dagen nauwelijks post op de mat vallen.
  Bij het sorteercentrum zal de post tot het plafond opgestapeld liggen. Wanneer zal dit weggewerkt zijn? En gaan de postbodes niet opnieuw in staking?
  @Jeanny, juist omdat de kerstballen afwijken van het normale formaat, vind ik ze erg leuk. Ik heb ze niet gekocht omdat ik bij een ander warenhuis al het een en ander had ingeslagen. En ja, ik moet echt oppassen dat de kerstverzameling niet meer ‘achter het schot’ opgeborgen kan worden!
  @Willy, dat wordt een uitstapje richting de Bijenkorf.
  @Mieke S., het zijn heel warme kleuren die Marlies Dekkers heeft gekozen.
  @Jenny, grappig dat je mij bij Google op de tweede plaats ziet staan!
  @Annelies vdB, leuk! Ik denk dat jij de speelkaarten hebt gekocht!?

 10. wat een vro+okle beren. en al die antwoorden ik ben al hele maal in sfeer aan t komen, basje wenst jullie en fijn weekend

 11. Wat enig Berthi ik zag het ook bij Annelies. Ik ben nog niet bij de Bijenkorf geweest. Hopelijk van de week komt het er een keer van.
  Altijd zo leuk die versierde winkels te zien, en sleutels ik heb er pas nog een gekregen voor om mijn nek van mijn dochter. En had er al een aan een hanger. Ze staan zo leuk op een trui.
  Dus op naar Marlies Dekkers haar versierde Bijenkorf.En naar de kerstballen nu hebben jullie mij wel nieuwsgierig gemaakt.
  Fijn Weekend !!

 12. naar de tandarts in brabant? is dat niet een beetje uit de buurt? maar wel een aanleiding om meteen ook Leuke Dingen te doen. Ik zag de marliesdekkerdingen al in het blaadje van de B-korf. Wat leuk die kerstballen-met-geheimen!

 13. Echte mooie etalage’s zie je nog zelden. Ik moet altijd denken aan Anton Pieck. Hij geeft je altijd een warm kerst gevoel. Ik hou me nog even in om naar kerstspulletjes te kijken. Kijken wordt dan snel kopen en er staat al zoveel boven en de kamer is zo klein. Mijn verstand zegt nu nog, je hebt genoeg. Hoe lang hou ik dat vol.

 14. Wat leuk te lezen dat de Bijenkorf nog steeds de sint en kerst etaleges doet. Inmijn jeugd heb ik heel war keertjes verlekkert staan kijken naar de etalages. Prachtig vond ik dat. Ik wist niet dat Marlies Dekker ook andere dingen ontwerpt. We kennen haar eigenlijk alleen van de lingerie! Of is dait een ander Marlies?

 15. @lheurebleue, na onze verhuizing hebben wij onze tandarts in Brabant gehouden.
  @Marijna, dit is dé Marlies van dé lingerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *