Kopje met kruissteekmotief

Sinterklaas is nog maar goed en wel uitgezwaaid of het volgende feest kondigt zich al aan. De enkele sinterklaasetalage moet plaats maken voor de kerstboom en zijn versieringen en de sinterklaasliedjes worden vervangen door de klassieke kerstliedjes die ons in kerststemming brengen. Langzaam halen we de kerstdozen van de zolder. Iedereen zal genoeg kerstspulletjes verzameld hebben, maar toch blijft het leuk om zo af en toe iets toe te voegen of te veranderen. De laatste jaren kies ik voor een ‘alternatieve’ boom. Wat het dit jaar wordt, zal ik je laten zien zodra dé ‘boom’ staat. Voor handwerk/textielliefhebbers is er dit jaar volop keus. Voor de kruissteekverzamelaar is er het mooie kopje van Bastion Collections.Blokker heeft partylights met kruissteekmotieven in zijn folder staan. HEMA heeft voor de kerst gehaakte kerstballen en vogeltjes, de stoffen kersthangers van Return to Sender en hartjes en letters van stof. Trouwens, hartjes zijn dit jaar zeer geliefd voor Kerstmis, ik kom ze overal tegen. Dan zag ik de afgelopen week nog een kerstbal met een kruissteekmotief, maar waar was dat? Geen idee meer. Ik ben door ontzettend veel foldermateriaal gewandeld en heb de bewuste folder niet opzij gelegd. Ik dacht het papier wel snel terug te kunnen vinden. Niet dus. De afgelopen weken werd een karrenvracht papier bezorgd, maar gelukkig verdwijnt er ook veel naar de papierbak. Na de hele papierbak uitgeplozen te hebben, was de kerstbal met kruissteekmotief nog niet boven water. Hij is in het niets opgelost!

34 gedachten over “Kopje met kruissteekmotief

 1. Wij hebben een nee-nee-sticker. Dus ik kan je niet helpen met je zoektocht. Maar het zal vast wel één of meer van je lezers zijn opgevalen, die kerstbal-met-kruissteekmotief.

 2. Een kerstbal met kruissteekmotief heb ik niet gezien. Enkele jaren terug had Hema die wel in het asortiment.
  Het enige recente kruissteek is het serviesgoed Kakelbont wat bij de Marskramer is te koop. Yvon Jaspers heeft haar naam eraan verbonden.

 3. Ik denk dat je de kerstbal met kruissteekmotief bij mij hebt gezien.
  Thuis 😉
  Ik kreeg er een van Sinterklaas maar die vertelde niet waar hij gewinkeld heeft 😉
  Het kopje vind ik ook erg leuk, er zit toevallig een verkooppunt in de buurt hier, zal ik?

 4. Bij de Sligro hadden ze een setje kerstkaarten (4 verschillende soorten) die ‘geborduurd’ waren in rood-wit, ook erg leuk! Maar aangezien ik altijd mijn kerstkaarten zelf maak van een foto, heb ik ze niet gekocht. Leuk om hier tips te verzamelen voor de liefhebbers!

 5. Erg leuk dat er steeds meer artikelen komen met kruissteekjesmotieven er op. Ikea heeft ook leuke roestvrijstalen engeltjes met geperforeerde gaatjes erin waarin met rood garen – niet al te nette – kruisjes zijn gemaakt. Succes met je boom versieren Berthi!

 6. Heel leuk om te zien maar……. laat ik verstandig zijn en de kerstspullenverzameling niet nog groter maken !

 7. Mijn ballen met kruisjes zijn ook weer van zolder gehaald. 13-12-2008 hebben deze ballen met de trein een lange reis gemaakt. Twee lieve vriendinnen kwamen op bezoek en verrasten ons met cadeautjes met o.a. deze mooie kerstballen. De rendieren zijn in kruisjes uitgevoerd en zien er nog prachtig uit en krijgen weer een mooi plaatsje in een glazen bokaal.

 8. Mooi kopje, valt zeker bij mij in de smaak. Mijn oude theekop heeft de beste tijd gehad. Maar is zo heerlijk groot.Kwestie van luiheid. Ik hoef nu maar 1 x te lopen naar de keuken. Volgende week haal ik mijn kerstspullen naar beneden. Daarna ga ik pas kijken of er nog iets bij “moet”. Je hebt vaak al genoeg in huis maar soms zie je echt iets mooi. Daar hangen dan weer van die vreemde prijskaartjes aan. Mijn oude gekregen kerstkaarten verwerk ik soms opnieuw in mijn zelfgemaakte kaarten.

 9. Ik vind die theekoppen wel mooi van vorm mkaar als je je thee niet onmiddellijk opdrinkt, is die koud. Ik heb theedrinkmateriaal 🙂 liever hoger en smaller.

 10. @ine, die heb ik niet gezien. Hier in de buurt zit geen Marskramer!
  @Marcella, haha, dat was het!:-)))))
  Leuk dat jij die kerstbal met kruissteekmotief hebt gekregen. Enne… die kerstbal past perfect bij het kopje!
  @lupineke, erg leuk dat er zoveel met kruissteekmotieven is te vinden.
  De laatste jaren maken wij onze kerstkaarten ook met een foto. Met kerst zal ik hier het eindresultaat laten zien van dit jaar.
  @Maaike W, die engeltjes komen ook in dé ‘boom’ te hangen!:-)))) Ze zijn erg leuk!
  @Mien B., een verzameling groeit sneller dan je het zelf in de gaten hebt!:-)
  @Elma, dat zijn kerstballen met een bijzonder verhaal. Die moet je zeker elk jaar een mooi plekje geven.
  @lheurebleue, dat is nog eens een goeie en verstandige afspraak!
  @Willy, schitterend wat de Dutch Sisters met hun oude kerstkaarten doen.
  @Hilda, geen kwestie van luiheid, maar je bent gewoon gehecht aan die theekop.
  @Mieke S., tja, dan moet dit kopje als decoratiemateriaal dienen bij jou!:-)

 11. Hilda@ nu je het over je theekop hebt, meteen de beloofde theepot uit de kast gehaald, helaas zonder kruisjes. De maat zal jullie theeslurpers zeker bevallen.
  Het wordt wel weer tijd dat wij onze privé TNT weer eens inschakelen.

 12. Inderdaad een prachtige theekop!
  Ik heb ook even geneusd naar de verkooppunten..er zit er hier eentje vlakbij..maar ik drink eigenlijk alleen uit mokken,liefst van die grote…;-)
  Leuk dat al die kruissteekjes het zo goed doen,ik heb de afgelopen week in het festonneren gezeten,mijn Kerstkleed is klaar..;-)

 13. Hoi Berthi,
  wat LEUK… ben óók ’n fervent aanhanger van kruissteekmotiefjes!… heb de kerstballen vorig jaar als kadootje van m’n dochter gekregen! Ze staan op m’n weblog!
  vr. groet Petra

 14. ach arme, Ik heb alleen de kruissteekjes die ik zelf gemaakt hen Mannen op de fiets enzo en die zijn allemaal wegggereden richting kroot en nakroost Veel voor plezier allemaal
  xxx bxxxasje
  x

 15. Leuk zo,n kopje in kerstborduurstijl !
  Al jaren ben ik van plan een echt kerstkopje te kopen en nu zal het mij wel niet lukken . Eerdere plannen eens in deze dagen naar een kerstmarkt in een plantencentrum te gaan , daar zie ik helelmaal vanaf . Zo druk overal en wat een prularia waar je langs wordt gedreven in de route .
  Ik heb kerststofjes genoeg en mijn eigen gemaakte kersttutteltjes zoals ik ze noem .
  De Kerst versieringen zijn al lang de deur uit . Er zal nog een enkel stukje hier en daar liggen . Geen kaarsjes branden dat is mij te gevaarlijk , ik hoop dat de buren ook verstandig zijn .
  Wanneer er nog bezoek zal komen dan kan het zijn dat ik een paar kaarsjes ga branden . Die moeten eigenlijk nog voor de visite de deur uitgaat worden uigemaakt .
  Ik voel me er niks minder om en zal hopelijk nog hier op de eerste rij vooraan meezingen met de kerstliederen .
  Vroeger heb ik me altijd ingespannen het huis te versieren en een mooi gedekte tafel .
  Een van mijn plannen zullen zijn nagenieten van toen en heerlijk gaan graven in de massa,s foto,s .

 16. Gelijk gebeld naar de winkel hier in t’dorp die in de lijst van verkooppunten genoemd staat…maar helaas hebben ze alleen de kopjes met Harten in voorraad genomen. k Heb ze gelijk even verteld dat het op je log staat en dat nu iedereen er om gaat vragen..maar ja…te laat om alsnog in te slaan. Moeten we weer een dorp verder…of is er een vriendin daar die er alvast eentje extra inslaat voor me == al is het maar voor volgend jaar.
  Leuk toch …heb al wel de leuke Kruissteek mokjes van KenV

 17. Mooi en inspirerend! En van die harten kan ik geen genoeg krijgen! Mijn vriend daarentegen heeft er zijn buik van vol; er mogen geen harten meer het huis in…:(
  Ben nu stiekem overgestapt op sterren maar dat weet hij nog niet!
  xxx Evelien

 18. Libelle 49, van afgelopen week, laat ballen met kruissteekmotiefjes zien op pagina 86-87: te koop bij V&D voor 1,95 per stuk. En meer handwerkmateriaal wordt er in deze reportage getoond (vilten ballen (5,50 van Ferm Living), geborduurde hartjes (4,95 van Nijhof te Baarn), stoffen hangers (geprint motief) 13,50 (Ferm Living), kabelgebreid kerstboompje (2,10 Nijhof), het kan niet op! Als we dan toch reclame aan het maken zijn… 😉

 19. Heel mooi theekopje!!
  @Elma en @Berthi 13-12-2008 was een mooie ontmoeting. Ook hier zijn de kerstballen met de kruissteekjes ook weer tevoorschijn gehaald en hebben een mooie plek gekregen.

 20. @Elza, morgen moet ik boodschappen doen bij AH en zal een kijkje nemen bij de ‘kruissteekafdeling’.
  @MarianneD, dat is mooi op tijd!
  @Petra, ik kom een kijkje nemen!
  @Basje, xxxxxxxxxx leuk,leuk!!! xxxxxxxxxx
  @Gerrie, prachtig plan van je!
  @Lies Huizer, ik ga voor je informeren.
  @Evy, haha, jij pakt het slim aan!:-)
  @Frederike, HA, daar komt de aap uit de mouw! Dat is het! Ik zag de kerstbal met kruissteekmotiefjes in de Libelle.
  Ik koop bijna nooit de Libelle en de Margriet. Heel toevallig kocht ik de afgelopen week de twee bladen samen die in één pakket verpakt zaten. Ik had ze alleen snel doorgebladerd, verder was ik nog niet gekomen. Vandaag moest ik in Brabant naar de tandarts en in de trein las ik de Margriet… had ik nu maar eerst de Libelle gelezen dan was ik de kerstbal met kruissteekmotiefjes zelf tegengekomen!!!:-)))
  Haha, het is echt een reclamedag. Ik zal er nog eentje toevoegen. Op pagina 78 van Libelle 49 staat een gehaakt rendier van Anne-Claire Petit afgebeeld:
  http://www.kleinezebra.com/categorie//vrolijke-kerst/leuke-rendierknuffel-crochet-choco
  @Jeanny, we hadden toen een prachtige dag in het hoge noorden en jij had die prachtige kerstballen bij je in ook nog eens een mooie verpakking!

 21. Klopt, V&D verkoopt de kerstballen met kruisjes in rood en zilver. Prijs staat echter verkeerd in Libelle, er hangt een prijskaartje aan € 2.95. Bij ons in het dorp heeft een plaatselijke winkel zo ook in de verkoop voor € 3,95.
  groet,
  Jacquelien

 22. Toeval? ik koop die bladen ook bijna nooit, nu wel. Iemand zei, ook in een van die bladen: het valt je toe. 😉

 23. @Frederike, grappig toch!:-))))
  @Saskia, leuk hoor dat er overal steeds meer workshops worden gehouden op het gebied van handwerken.
  @Ine, in de nieuwe Margriet (nummer 50) is Yvon Jaspers hoofdredactrice en daarin wordt het vrolijke, kleurrijke servies met kruissteekjes getoond.

 24. Ik wilde je even tippen over de V&D, maar ik zie dat anderen me al voor waren. Ook nog gespot in de folders: AH heeft rode theedoeken en ovenwanten met witte vogeltjes en kruissteekrandjes.

 25. @Frederike, (*_*)(*_*)(*_*)
  @Ellen, we kunnen dit jaar ons hart ophalen aan de enorme keus die er is aan producten met kruissteekmotieven.

 26. Een jaar geleden veel opgeruimd. Mag nu wel weer maar niet te veel.
  Kerstballen met kruissteek ook gezien maar weet niet meer waar.
  Wel een hart gekocht met kruissteek motief. Het blijft leuk al die nieuwe leuke versieringen. Ik kan er vreselijk van genieten overal dit alleen al te zien.
  Veel kruissteken overal op leuk voor ons !!
  Fijn weekend Berthi ik hoop dat je er achter komt waar het was !!
  Ik hou het in de gaten en kom het je melden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *