Textielpost – VietnamDorothé: ‘Op de allerlaatste dag van onze vakantie nog een kaart gevonden met het goede thema.’

Op de ansichtkaart zie je vader en zoon samen achter de naaimachine aan het werk in een straat van Ho Chi Minh City, voorheen bekend als Saigon. Tussen de twee naaimachines ligt een klein stapeltje kleding dat al klaar is of nog vermaakt moet worden. Achter de vader staan de klossen garen in diverse kleuren op een vensterbank van wellicht hun winkeltje. Vader en zoon zouden best eens een eigen textielbedrijfje kunnen hebben. Hun schaarse kleding duidt er op dat het in Ho Chi Minh City behoorlijk warm is.

Inmiddels heeft Dorothé drie logjes over haar reis door Vietnam geschreven die aangevuld zijn met prachtige kleurrijke foto’s. In een van deze berichtjes lees je dat je overal in Vietnam mensen achter de naaimachine ziet zitten.In dezelfde week dat ik de textielkaart uit Vietnam kreeg, kocht ik bij de Wereldwinkel een tas die gemaakt is van merklabels. Made in Vietnam! Overigens heb ik nog veel moeite moeten doen voor deze handige tas want hij was bijna overal uitverkocht.

Nog meer handwerk uit Vietnam zie je hier.

21 gedachten over “Textielpost – Vietnam

 1. ik heb twee vietnameese kleinkinderen Tim-Hien en Lihn-Chau
  die komen uit een wezenhuisin in Saigon
  Ze zijn buitengewoon slim (nautuurlijk het is oma die spreekt)
  dank je wel oor zo’n uitgebreide artikel Berthi
  Gigi

 2. Mooie kaart. Nog echt een vakantie gevoel krijg je hierbij.De heren achter de naaimachine hebben het warmer dan ik momenteel.
  @ Natuurlijk zijn je kleinkinderen slim Gigi

 3. mooie ijverige mannen en de tas is heel leuk. kleinkinderen zijn altijd slim vooral als ze bij ma zijn . basje

 4. In Vietnam wordt blijkbaar nog met trapnaaimachines gewerkt. Heel handig als de elektriciteitstoevoer onbetrouwbaar of helemaal afwezig is.
  Die labeltas is helemaal mooi! Ik heb deze foto in mijn inspiratiemap gestopt.
  Ik heb zelf de vorige week een stop-aids-now-tas bij de wereldwinkel gekocht. Die met een tekening van Keith Haring (graffiti-kunstenaar die aan aids overleed). Voor €5 een leuke tas en een goed doel gesteund.

 5. Prachtige kleuren in de vietnam-foto!
  De tas van innaaietiketten vind ik enig. Zoiets zou je natuurlijk ook van band kunnen maken. Want waar krijg je innaai-etiketten aan de meter? Armani en consorten zullen er echt niet mee op de markt gaan staan 🙂

 6. Geweldige kleurrijke tas! Weer een bron voor inspiratie!
  Vorige week was ik nog in Rouwveen in de textielwinkel waar ik twee geruite lappen kocht voor tafelkleden en daar zie je ook veel kleurrijk band. Dat zou ook heel geschikt zijn om een tas van te maken. Ik kocht alleen een klein stukje kleurrijk band uit de couponbak. Het is wel een idee om al mijn kleine stukjes band en kant tot een tas te gaan verwerken!

 7. Prachtig die blote voeten……
  Die ‘wereldwinkeltas’ vind ik super !
  @ Dorothe,ik heb genoten van je logjes over je reis door Vietnam.

 8. Prachtige tas !! Daar zal je veel plezier mee beleven. Heel apart!
  Veel plezier van je mooie tas.
  Geweldig je Textielpost uit Vietnam.

 9. @Gigi, Ooooooooo, je hebt me nooit verteld over je kleinkinderen uit Vietnam. Leuk om dit nu te horen naar aanleiding van deze textielkaart uit Vietnam. Enne… natuurlijk zijn het slimme kinderen.
  @Elly, toevoegen aan je wensenlijstje!
  @Hilda, ik kijk uit het raam en zie een stralende zon. Hoe lang? Geen idee! Het heeft vanochtend al gesneeuwd en geregend, en nu dan de zon. Van alles wat!:-)
  @Saskia, ook een mooie tas!
  @Mieke S, het is ook nog eens een super handige tas. Het wordt mijn treintas!:-)
  Enne, geen enkele tas is hetzelfde.
  @Dorien, zo ontstaan de mooiste ideetjes!
  @Mien B, met deze tas zie ik jou al lopen.
  @Jose, prachtige textielkaart uit Vietnam. Het zal niet snel gebeuren dat er nog een kaart uit Vietnam komt daarom ben ik met deze kaart ontzettend blij!!!
  @Elza, o jee, geen idee. Ik heb de textielkaarten niet geteld. Er liggen nog kaarten op een stapeltje te wachten om geplaatst te worden. Afgelopen week kwam er een prachtige textielkaart uit Maleisië bij.

 10. Prachtige textiel-post kaart foto! Sfeertje hoor! En geweldig die tas. Nooit zozeer tassen gezien bij “mijn” wereldwinkel. Net wel een slacouvertje daar gekocht.Ook leuk.
  Ik hoop zondag bij de opening van de tentoonstelling in het van der Togt te zijn.
  Van sint kreeg ik de geborduurde servetjes van Clayre & Eef. Leuk om al lezend de div. mensen te leren kennen via de blog. Groetjes…

 11. Weer hele leuke textielpost.
  En je tas is super. Ik heb al eens gelezen over kleding labeltjes verwerkt tot een jasje. Maar dat heb ik (nog) niet terug kunnen vinden.

 12. Twee ijverige mannen druk bezig op niet meer zulke moderne naaimachines .
  Maar dit soort machines kunnen echt heel wat aan , al moet je natuurlijk niet teveel mogelijkheden verwachten van meerdere soorten steken .
  Ik zou er zo weer zin in krijgen om weer eens met zo,n machine te werken . En nog goed voor de bewegingen van je voeten en benenwerk . Als ik er zo over nadenk heb ik heel wat uren zo zitten werken , je hebt het zo fijn in de hand met je voeten . Kunnen juillie dit nog volgen . . . ?
  Berthi je hebt een prachtige tas , lijkt me heel stevig en overzichtelijk om lekker veel in te vervoeren .
  Zo waren we weer even in Vietnam en mochten de mooie tas bewonderen . Mooie berichten van heel ver .

 13. Prachtig dat deze twee heren met hun mooie
  naaimachines op een voor ons zeer gewaardeerde textielkaart zijn gekomen.
  Dorothé wat zullen jullie genoten hebben van deze reis. Je weblog heb ik ook al bekeken en geniet van je Franse belevenissen.

 14. toch wel bijzonder, kleding te dragen die voor je ogen – en niet aan het andere einde van de wereld – is gemaakt.

 15. @Marcella, leuk dat er mensen zijn die zo’n verre reis ondernemen en dan ook nog aan mij denken om een textielkaartje te sturen.
  @Gerrie, textielpost blijft verrassend! Heerlijk, ik geniet er zo van.
  @elma, prachtig sfeerbeeld van Saigon.
  @ine, de quilts kende ik nog niet, maar de rok/jurk heb ik eerder gezien. SCHITTEREND!!!
  O, de textiellabeltjes heb ik in Leiden gemist!
  @lheurebleue, je moet er wel tegen kunnen dat mensen op je vingers zitten te kijken. Zou niets voor mij zijn!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *