Nederland kleurt witOfficieel is het herfst, toch lijkt het al volop winter. Koud, gure wind, sneeuw, vorst, allemaal ingrediënten die bij de winter horen. Als dit zo doorgaat, gaan we wederom een lange winterperiode tegemoet.

Het barre winterweer levert veel overlast, vooral de ellenlange files. Voor diegenen die niet op pad hoeven en binnen bij de heerlijk warme kachel zitten, kunnen genieten van sfeervolle taferelen die je buiten aantreft. Vandaag heeft het zo wat de hele dag gesneeuwt waardoor er nu best een aardig laagje sneeuw ligt. Toch ben ik niet zo’n fan van sneeuw. Kijk, voor een paar dagen is het leuk, maar dan is voor mij gauw de lol er vanaf. Geef mij maar droog weer met vorst.

12 gedachten over “Nederland kleurt wit

 1. Mooie plaatjes.
  Officieel begint de meteorologische winter op 1 december, dus daar hou ik me maar wat aan vast.

 2. mooi om te zien, verschrikkelijk om te fietsen. Gisteren had ik met wanten aan zelfs nog bevroren vingertoppen. Geef mij maar iedere dag 28 graden met zon.

 3. Ook in het Noorden ligt nu een flink pak sneeuw.
  Om op pad te zijn is geen pretje.

 4. Gistermorgen heb ik 8 cm gemeten. Daar is gisteravond naar schatting zo’n 3 cm bijgekomen. Op het weerbericht hoorde ik dat 1 cm sneeuw gelijk staat aan 1 mm regen. 11 cm sneeuw is dus 1,1 cm regen. O, had het maar geregend…..
  Berthi, kijk jij er nu anders tegenaan omdat je nog niet 100% uit de voeten kunt?

 5. Het witte landschap vind ik prachtig.
  Dochter moest gistermorgen 45 minuten op de bus wachten. Gisteravond belden zoon en dochter kort na elkaar op. Ze zaten beiden vast in de trein. Half negen waren ze uiteindelijk thuis.
  Dit is nog maar pas het begin van de winter.

 6. Prachtig om te zien ,maar mijn boodschappen doe ik nu toch maar te voet en niet op de fiets !

 7. Gisteravond kwam ik twee Zwarte Pieten tegen, ik had echt medelijden met ze. van die dunne maillots hadden ze aan.En ook hun pakken zagen er dun uit, Brrrrrr!
  Maar ik ben het helemaal met je eens: mooie plaatjes als je er niet door hoeft!

 8. De tegenstelling tussen mooi en lastig is groot… Toch heb ik dit honderd keer liever dan die eindeloze regen, daar wordt ik eerder depressief van dan de ongemakken van sneeuw! Maar ja, ik heb makkelijk praten, ik hoef niet perse op stap naar werk of school… Een ieder die er op uit moet wens ik veel sterkte! groetjes van Lupineke

 9. Maar net is de groenteman de deur uit , ik kan weer vooruit .
  De gallerij is gedeeltelijk ondergesneeuwd , wellicht dat ik straks nog even mijn brievenbus leeghalen .
  Ik zit in afwachting van een invallende dooi om te proberen er dan even opuit te gaan . Maar voor eerst alle sneeuw weg is . . . En er zal weer gestaakt worden door de postbodes . Er is overal zoveel onvrede , het is wel te begrijpen .
  Ik heb niet te klagen , warmte , eten in huis , als de tijdschriften niet bezorgd worden dan zal ik me nog niet vervelen .
  Maar dan hoop ik natuurlijk niet op een stroomstoring en problemen met de computer en TV . Gelukkig dat er voor de daklozen op het ogenblik ook gezorgd word met een warm bed voor de nachtrust en welzeker een mogelijkheid voor een warme hap .

 10. ik heb mijzelf net opgevrolijkt met de dvd van Mamma Mia: zonovergoten stranden, blauwe luchten…heerlijk!

 11. Geef mij ook maar zomer, dit hoeft voor mij niet. Alleen als ze hier gaan skieën. Maar als het maandag maar weg is.Ik moet er maandag echt op uit.
  Geniet er nu nog maar van.
  Betty heb je heerlijk genoten van de film, hij is enig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *