Hoe overleef ik… (wild) breien?We kennen Francine Oomen van haar boeken Hoe overleef ik…. In februari 2011 komt in deze serie een nieuw deel uit met de titel Hoe overleef ik… (wild) breien?. In dit boek vind je uitleg, patronen, foto’s en mails van Rosa, Esther en Neuz, die ook aan het wild-breien geslagen zijn. Het boek is geschikt voor kinderen van 10-12 jaar.
Prijs: € 8,95.

Francine Oomen heeft het startsein gegeven voor de wildbreimanifestatie in dierentuin Artis in Amsterdam op 16 februari 2011. Iedereen kan meedoen door je op te geven via breien@hoeoverleefik.nl of door zelf je gebreide meesterwerk op te sturen naar:
Wild Breien, Postbus 14872, 1001 LJ Amsterdam.

De gebreide lapjes moeten tenminste 10 x 20 cm zijn, maar je mag ook gebreide vlinders, paddenstoelen, bloemen etc. opsturen. Uiteindelijk worden alle breisels van deze actie gebruikt om dierentuin Artis te versieren.

19 gedachten over “Hoe overleef ik… (wild) breien?

 1. Wat leuk!!!
  Ik ga deze link gelijk doorgeven aan een aantal vrienden met kinderen in deze leeftijd.
  En ik kan nog net voor Sinterklaas dit boekje kopen voor mijn dochter. Ook al is ze al 19 jaar, ze heeft alle boeken van de ‘Hoe overleef ik…….’serie en daar hoort deze zeker ook bij!

 2. Ooo, wat leuk!! Kirsten leest de “Hoe overleef ik…” serie van achter naar voren en weer overnieuw!!
  Ik hou februari in de gaten wanneer het uitkomt! Dank je voor de tip!!
  Groetjes, Collie

 3. Natuurlijk juichen we alle initiatieven toe die kinderen aan het handwerken willen krijgen!
  Ik ga het zeker inkijken als ik het tegenkom in de boekhandel.
  Word ik op het verkeerde been gezet? De blauwe achtergrond lijkt mij meer op haakwerk. Of wordt ook het (wild-)haken behandeld in het boek?

 4. Gezien op Ravelry: een gebreid koordje op de kabeltjes van oorplugjes. Ik zal zien of ik de link nog kan vinden.

 5. Heel leuk. Op het moment ben ik de oudste twee weer aan het breien leren voor de surprise op school. Ze vragen er zelf om, heerlijk!

 6. Wat leuk, dit is de manier om de jeugd te bereiken met breien. Mijn dochter van 11 keek even mee en wil het boekje zeker hebben, heeft er ook al heel wat gelezen.
  Ik ga proberen een link op mijn blog te plaatsen.
  Groetjes Ria

 7. EVEN DE WEB LOG VAN COLLIE-COLLIE AANGEKLIKT. Gelukkig !! dat was me een geruststelling…we hebben dat blijkbaar allemaal wel eens…even iets weg leggen en dan ….uren maanden dagen jaren later…… O ja daar is het weer !!
  Leuk van Francine Oomen jammer dat het volgend jaar pas uit komt ..had mooi voor Sint geweest.

 8. @Tijm, o, je moet geduld hebben. Het boekje komt pas in februari 2011 uit.
  @Collie, alvast noteren in je nieuwe agenda!
  @Saskia, gisteravond laat heb ik de cover van het boekje niet zo goed bekeken en nu zie ik inderdaad dat de blauwe achtergrond haakwerk is en het roze gedeelte links is breiwerk. Haken zal wellicht besproken worden in het boek, maar het draait toch om breien als je de titel leest…
  @mieke s, leuke kleurrijke koordjes! Je moet wel eerst inloggen vordat je de koordjes kunt zien.
  @Maaike W, dat komt wel goed met een creatieve moeder.
  @Ria, ik denk het ook! Als ik de cover zie wordt het een vrolijk, kleurrijk, mooi vormgegeven boekje voor een betaalbare prijs.
  @Lies Huizer, dit was absoluut een leuk sinterklaascadeautje geweest voor de jeugd.

 9. Het kan natuurlijk ook een verjaardagscadeautje worden of….. voor sinterklaas volgend jaar!

 10. Mooi zo, weer een leuk initiatief om breien (en haken) te promoten. Hoe meer hoe liever. Ik ga dit leuke boekje tzt te pakken zien te krijgen. Dank je wel voor de tip.

 11. Mooie tip voor de mama,s en papa,s , oma,s en opa,s om de sint een beetje te helpen

 12. Wat een leuke website! Ontzettend bedankt dat jullie me erop attent hebben gemaakt dat de achtergrond geen brei- maar haakwerk is. Had ik moeten zien! Dat gaan we veranderen.
  Ik ben bijna klaar met (mijn aandeel) in het boek en heb er met superveel plezier aan gewerkt. Heb de laatste maanden bijna niets anders gedaan dan breien (voor het boek!). Ben ook al aan het taggen, in Amsterdam. Wild breien is zwaar verslavend!
  Groetjes van Francine

 13. @Francine Oomen, leuk om een reactie van je te lezen en goed om te weten dat deze log van nut is geweest. Ik kijk uit naar de nieuwe cover en uiteraard naar de inhoud van het boek. Veel succes met de laatste loodjes.

 14. Wild breien is inderdaad verslavend. Niet alleen voor kinderen! Het boek is dan wel voor kinderen en de manifestatie in Artis was dat waarschijnlijk ook, maar op de website zie je dat het voor alle leeftijden is.
  Het is leuk om in ‘verloren uurtjes’ (of bij de TV) een breiseltje te maken, om dat vervolgens ergens buiten te installeren (dat hoeft njiet persé ’s nachts).

 15. @IngeLeonora, een kleurrijk breisel fleurt de boel op en het is absoluut niet aan leeftijd gebonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *