De gehaakte trui en jurk van Bas KostersBas Kosters was een van de deelnemers aan de Dutch Fashion Awards 2010. Voor zijn collectie, waarmee hij de Dutch Fashion Incubator Award won, liet hij van dikke wol een trui en jurk haken door een vriendin. Handwerk is zo uniek en persoonlijk, volgens Bas Kosters. De twee gehaakte kledingstukken waren de blikvangers van zijn show.In deze log laat ik je weten dat de gebreide kabeltrui helemaal terug komt in de winter van 2011-2012. Volgens Milou van Rossum (modejournaliste voor de Volkskrant) is grof brei- en haakwerk een van de trends van dit najaar. Prada liet op de catwalk dikke kabeltruien en –rokken zien en bij D&G draait het om dikke truien met klassieke Noorse motieven. Kortom, gebreide kleding is voorlopig niet weg te denken in de modewereld.

Foto’s: Peter Stigter

13 gedachten over “De gehaakte trui en jurk van Bas Kosters

 1. Heerlijke eigen invulling van haakwerk.
  Niks patroon, lijkt wel. Misschien gewoon om het meisje heen gehaakt?

 2. Wat ben ik blij dat ik mijn dikke kabeltruien niet heb weggedaan.Het is wel”dik” als er nog een winterjas over heen moet.

 3. Het past goed bij zijn collectie. Leuk bedacht.
  Het babydekentje op de link van Mieke S vindt ik prachtig. Leuke manier van haken.

 4. prachtig haakwerk! maar volgens mij voor de gewone vrouw niet zo draagbaar. Ik begon vorig jaar met een dikke trui van oude zelfgesponnen (door manlief) en vele resten dunne wolletjes. Alles ging in een blauw/groen verf bad, daarna garens samengevoegd totdat ik ongeveer de zelfde woldikte had en ik begon mijn trui op naalden 7. Het project is klaar en nu draag ik een heerlijk dikke warme trui. Voordeel: de verwarming kan een graadje lager.

 5. Kunstig is het wel , maar erg draagbaar niet .
  Stel dat ik zoiets zou aantrekken , dan zal iedereen vragen , hoe laat de circusvoorstelling begint . . .
  Het is ook durven om aan een dergelijk werkstuk te beginnen .
  En ja een slanke den zeer jong van jaren kan zich heel wat permiteren om aan te trekken .
  Gebreid, gehaakt als kunst om het lijf . .

 6. /ziet er heel leuk uit, gelukkig heb ik ook nog een kabeltrui liggen.
  Kan nu lekker aan met die kou.

 7. Wat mij vooral opvalt dat hij het haakwerk door zijn vriendin liet doen!!!!!
  “handwerk is zo uniek en persoonlijk” zegt ie….krijgt zo wel een leuke betekenis 😉

 8. De kleding van de bovenste foto zou ik zo mee weglopen, maar de onderste zou ik mijn beentjes in “verstrikken”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *