SinterklaasetalagesWe zitten middenin de sinterklaastijd en genieten van de mooie sinterklaasetalages. Nou ja, als we ze kunnen ontdekken. Vandaag was ik in Eindhoven en liep enkele uren door het centrum, op zoek naar mooie etalages in sinterklaassfeer, maar dat viel niet mee kan ik je zeggen. Veel, veel té veel kerstballen en kerstslingers kwamen voorbij. Soms zag ik een enkele zielige Zwarte Piet in een etalage, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Gelukkig trof ik het bekende boek van Sinterklaas aan in de etalage van V&D, máár… onze hofleverancier van Sinterklaas, hier bedoel ik natuurlijk de Bijenkorf mee, houdt zijn traditie in ere en heeft zijn best gedaan om er dit jaar wederom iets moois van te maken. Kijk mee en probeer een beetje sinterklaassfeer mee te krijgen via de volgende foto’s van de sinterklaasetalages van de Bijenkorf.19 gedachten over “Sinterklaasetalages

 1. Uit mijn kindertijd herinner ik me nog al die leuke Sinterklaasetalages en de lichtbogen vol lampjes in allerlei kleuren. Bij ons in het dorp hangt “feestverlichting” dat bestaat uit kil wit licht van ledlampjes, zo sfeerloos en de etalages die versierd zijn hebben allemaal Kerst als thema. Ik vind het zo sneu voor de kinderen van tegenwoordig dat zij herinneringen als de mijne moeten missen.

 2. Ik was er gisteren. En mij was dat ook al opgevallen.
  Gelukkig bij de jamin….dáár is het sinterklaas 😉

 3. De Bijenkorf had in mijn jeugd al prachtige sinterklaas etalages. Toevallig zag ik vorige week de tealges in Den Haag. Zo anders dan de Eindhovense, maar ook ik bleef staan om te kijken

 4. Tja vroeger. DE Sinterklaasetalages van de Bijenkorf in Den Haag. Het bekijken ervan was een jaarlijks terugkerend uitje. We gingen vroeg in de avond naar de stad om die etalages en de feestverlichting te bekijken. Vooral één etalage, die op de kant met de ronde ruit was het mooist. Alles bewoog en draaide en schitterde. Dansend ging ik weer naar huis. Blij met al het moois dat ik had gezien.
  Anneke SK

 5. Ha Berthi Jammer dat Wieke Vree niet met de computer werkt, je laatste log zou recht in “het pulletje ” vallen vorig jaar was ze nog op TV in een programma over dat Kerst de Sint helemaal over-ruled … was ze in een tuincentrum en stak overal kleine “Klaasjes” tussen de Kerstspullen..heb er vreselijk moeten lachen om haar 1 mans (Vrouws) actie.

 6. @Catherine, in mijn herinnering begon vroeger de kerst pas een week voor Kerstmis. Moet je nu mee aankomen…
  Sinterklaas herinner ik me als een héél spannende tijd.
  @ine, haha, heb ik toch een belangrijke winkel over het hoofd gezien! Ik heb niet de hele Rechtestraat doorlopen omdat ik het vermoeden had dat de ‘standaardzaken’ in deze straat wellicht niet veel te bieden zouden hebben. Ik ben via V&D, richting Heuvelgalerie en Hermanus Broekstraat teruggelopen.
  Maar… heeft Jamin eigenlijk wel een etalage? Dat kan ik me niet zo herinneren. Misschien is het in de winkel volop Sinterklaas en dan bedoel ik de overdaad aan snoepgoed!:-)
  @Marcella, erg leuk dat de Bijenkorf niet overal dezelfde etalages maakt.
  @Anneke SK, het zijn de kleine dingen in het leven die je bij blijven en daardoor ook zo waardevol zijn. Het gaat niet om dure cadeaus.
  @Les Huizer, o ja, dat weet ik nog. Ik heb die uitzending gezien.
  Ik moest even de betekenis van ‘in het pulletje’ opzoeken!:-)
  Voor diegene die deze uitdrukking net als ik niet kennen, het betekent ‘in de smaak vallen’.

 7. Mijn eerste gedachte bij het lezen van dit Sinterklaas verslag was , heé kan Berthi het alweer zolang volhouden met lopen door de stad . Gelukkig dat je voeten weer in staat zijn je zover te dragen , zonder pijn mag ik hopen .
  Je bent er toch in geslaagd om aardige Sinterklaas etalages te schieten met je camera . Het moet toch een echt Hollands kinderfeest blijven , al vinden de ouderen het ook maar wat gezellig . Gedichtjes , alles in mooi fleurig Sinterklaaspapier vol spanning uitpakken .
  De etalages van de Bijenkorf herinner ik mij goed , altijd zeer kunstig en beweeglijke taferelen .
  Hoewel vroeger het leven veel trager en rustiger verliep had je in je kindertijd een ander gevoel van de tijd beleven .
  Met Sinterklaas was de kerstboom toch nog heel ver weg .
  Laten we ons best doen het Sinterklaas feest op ouderwetse manier vol te houden . Alle dure cadeaux zijn echt niet nodig er is genoeg te bedenken om iemand met iets leuks te verrassen .

 8. Heerlijk spannende sinterklaastijd!
  Zo dadelijk met 2 logerende kleinkinderen zwarte Piet trekpopjes maken.
  En dan….. vanmiddag komt de Sint cadeautjes brengen voor de hele ‘bende’!
  Zal er voor mij ook wat bij zijn ???
  SPANNEND !

 9. leuk he?
  onze ic (instore communicatie) ha er ook zo iets leuks van gemaakt met allerlei grapjes erin …heel bijzonder en veel werk voor even ,want straks weer leeg voor de kerst..
  ik kan me voorstellen dat voor kleine winkels 2 keer een etaleur inhuren te kostbaar is….
  ik mag ze zo weer bewonderen>>>>>>>>>>>>>>

 10. Wat ’n leuke etalages!
  Zelf heb ik niet zoveel met sinterklaas. Nu met de kleinkinderen vind ik het wel weer leuk maar ik denk dat ook mijn dochter overschakelt op kerst als ze van hun geloof gevallen zijn. Dat zal nog wel even duren. De jongste is net één maand! Maar ik ben het met je eens dat de winkeliers te snel zijn met hun kerstetalages!
  Ken je de reclame van ECI, waarin sinterklaas zit te lezen en te lezen en te lezen in een groot boek terwijl een hele lange rij kinderen staat te wachten? Kostelijk.

 11. Ja! de Bijenkorfetalage in Den Haag….die met al die bewegende pluchen beesten! Van Steiff volgens mij. In het speelgoedmuseum in Roden staat nog zo’n kijkkast, veel kleiner dan die van de Bijenkorf,maar ik moet er toch altijd aan terugdenken als ik die zie. Niet wèg te sláán was ik. Toen waren dat nog wonderen, niks TV, niks animatie, behalve dan Bambi van Walt Disney in de bioscoop.Dat was mn tweede wonder, het derde? De poffertjeskraam op koninginnedag in Den Haag, vetpotjes, rood pluche en verguldsel en mèt zigeunerstrijkje waarbij de primas een prachtige vrouw was! Ze kwam aan mn oor spelen….Nostalgie heet dit, oeioei!

 12. Mijn nieuwsgierigheid is nu wel gewekt, want eerlijk gezegd heb ik gisteren in de stad rondgelopen met allerlei lijstjes in mijn hoofd, en niet echt goed op de etalages gelet… Misschien een leuke opdracht voor morgen, als de winkels weer open zijn: gericht etalages kijken! Zelf vieren wij wel de adventszondagen, en die beginnen vandaag. Maar voor mij voelt dat heel anders dan Sinterklaas overslaan en alvast aan kerst beginnen! Nee, we zijn fanatieke Sintvierders, en het een sluit het ander niet uit!
  Ik zag op een van de foto’s het boek staan: ‘Oh, kom er eens kijken!’ Een prachtig, ingetogen prentenboek met schitterende tekeningen en een verhaal wat heel herkenbaar is voor jonge kinderen. Er zit ook nog een DVD bij, ook zo mooi! Zoek je nog een leuk sinterklaasboek, dan is dat beslist een aanrader. Fijne zondag, groetjes van Lupineke

 13. Van mijn vriendin in Singapore hoorde ik dat ook daar de Sint is aangekomen. Hij werd verwelkomd door Nederlandse en Belgisch kindertjes met hun moeders. Dat moet voor de andere kindertjes toch een rare aanblik zijn geweest.
  Nee, ik hoef niet te shoppen. Heb dan ook nog geen etalages gekeken. Maar ik herinner me wel de mooie Bijenkorf-etalage van lang geleden in Eindhoven. Daar gingen veel mensen speciaal voor naar de binnenstad toe.

 14. Ja Berthi, maar daar ging het mij ook om. De supermarkt hier had geen chocolade beestjes meer. En die horen voor mij helemaal bij het sinterklaasfeest.
  Pure nostalgie, ik wéét het, maar die moeten er voor mij altijd bij zijn.
  Jamin heeft niet echt een etalage. Weet het niet eens zeker, volgende keer beter kijken! Maar de deuren staan uitnodigend wijd open.

 15. Tja vroeger, het is nog niet heel veel jaren geleden dat in ons kleine dorpje het een groot gebeuren was als Sinterklaas binnen kwam. Sint kwam met een rijtuig aan en werd aan het begin van het dorp verwelkomd door de ponyclub en het muziekcorps. Een lange optocht trok door het dorp en alle kinderen werden in het plaatselijke cafe ontvangen en getracteerd op lekkers, drinken en een zakje snoep mee naar huis. Het eerste jaar dat onze dochters een pony hadden mochten ze meerijden met de sinterklaasoptocht. Het ging prima, papa was dichtbij om alles in goede banen te leiden. Aan het einde van de tocht, Sinterklaas en de pieten waren al naar binnen. Als afscheid werd er nog even flink op de grote trom geslagen, de ponys schrokken en stonden op hun achterste benen.
  Dochters bleven goed zitten en waren weer een ervaring rijker.
  Gisteren kwam Sint weer aan in ons dorpje. Hij kwam per boot aan en werd verder vervoerd op een trike.(motor met twee wielen achter).
  De ponyclub was er niet meer bij. Het muziekcorps was wel weer aanwezig en het was een vrolijke stoet met veel gelovige kleine kinderen die nog een gezellige middag met elkaar hadden.

 16. Wat een heerlijke reacties hier, vooral over de etalage van de bijenkorf in Den Haag. Ook ik koester die dierbare herinneringen, als klein meisje genieten voor die prachtige sint etalage. Inderdaad “steif” beren. Ik heb hem nog steeds, na 55 jaar wel wat gehavend uit de strijd gekomen, maar het is de beer die ik nog steeds koester. Wat jammer dat onze kleinkinderen en kinderen overigens ook, dat nauwelijks mee rmee krijgen.

 17. @Marleen, het is wel duidelijk dat de etalage van de Bijenkorf favoriet is bij iedereen. Ik hoop dat de Bijenkorf in de toekomst door blijft gaan met zijn prachtige etalages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *