Decemberzegels 2010

Vreemd, geen post vandaag. Nou ja, bijna niet want de ‘alternatieve’ post viel wel op de deurmat. Alternatief staat voor post die via DHL en Sandd binnenkomt. Je mist gelijk de vertrouwde plons die ik bijna elke dag op hetzelfde tijdstip hoor. Morgen moeten we het ook zonder post doen. De postbodes en postbezorgers van TNT leggen het werk 48 uur stil. Zij staken omdat TNT 11.000 banen wil schrappen, waarvan 3.100 gedwongen ontslagen. Vandaag werden duizenden handtekeningen aangeboden, aan minister Kamp van Sociale Zaken en staatssecretaris Bleker van Economische Zaken.

Binnenkort richt Nederland zich massaal op de kerstpost. De Decemberzegels zijn er al, en wat zijn ze mooi.Het ontwerp is van PiP Studio. De inspiratie voor het ontwerp vond PiP Studio in haar eigen kerstverzameling. Daarin zit bijvoorbeeld een oude kerstkaart, een hertje en een kerstklok. Elk met een eigen verhaal of herinnering, verpakt in een houten kist. Al met al een mooie bonte verzameling, die de kerstkaarten extra feestelijk maken en bij deze decemberzegels denk ik direct aan folklore. Bij aankoop van een setje van drie vellen Decemberzegels krijg je de gratis Thuisagenda 2011, ook ontworpen door PiP Studio.De Decemberzegels zijn al geldig en kunnen voor kerstpost gebruikt worden tot en met 6 januari 2011. Na deze datum moet je bijplakken tot het standaard tarief van Nederland 1. Dit tarief is per 1 januari 2011 € 0,46.
Nu maar hopen dat de postbodes en postbezorgers het niet in hun hoofd halen om voor de kerstdagen opnieuw te gaan staken. Misschien is het beste om bij voorbaat al de kerstpost snel op de bus te doen. Gaat mij dat lukken?

28 gedachten over “Decemberzegels 2010

 1. Allemaal kleine kijkkastjes, prachtig.
  Het is misschien wel een goed idee om niet tot eind december te wachten met het versturen van de kerstkaarten.

 2. Prachtige kerstzegels. Zo mogen ze wel meer zegels maken. De gewone zegels hebben toch totaal geen enkele charme meer. Geen herkening uit welk land ze komen geen klein kunstwerkje meer. Waarom alleen met kerst wel een mooie zegel. Wat kan een mens toch vrolijk worden alleen al van een postzegel. Gisteren nog twee kaarten op de post gedaan. Voor mij onzeker of de post aankomt voor de postbodes een onzekere tijd of ze hun baan kunnen behouden.

 3. Geweldig mooie kerstzegels dit jaar, ik had ze nog niet gezien. Ons achterbuurmeisje Claartje werkt tijdelijk bij TNT, op zoek naar een ‘echte’ baan als paarden-dierenarts (ook moeilijk te vinden…) Ze vindt het schrijnend, wat er op dit moment met haar collega’s, die al zeker veertig jaar bij post werken, gebeurd. Ze worden ontslagen en mogen dan als tijdelijk werknemer, zonder rechten, weer in dienst komen. Tja, daar wordt je niet vrolijk van… Ik zal maar snel aan de slag gaan met mijn kerstkaarten!

 4. Heb ze gisteren in huis gehaald.Ook mij viel op,dat ze dit jaar bijzonder mooi zijn.
  Voor alle postbodes duim ik,dat ze hun werk mogen behouden.Met de partimers zijn wij niet zo blij.Er gaat hier vaak wat mis.
  Nog een weekje werk,dan zijn de kerstkaarten klaar.En dan maar hopen,dat ze op tijd bij het juiste adres aan komen.

 5. Het lijkt wel of het elk jaar vroeger kerstmis wordt.
  Prachtige zegels dit jaar alleen….ik heb die van twee jaar geleden nog niet op 🙂

 6. Wat een mooie zegels , heel creatief , kleurig en fleurig .
  Ik zie een mooi speldenkussentje in Hongaarsborduurwerk !
  Dat is mijn favoriet , want het zou mijn kussentje kunnen zijn .
  De mijne is nog ergens verborgen . . .
  Ik heb eigenlijk nog veel postzegels , maar het zou best leuk zijn dat ik dit jaar eens ga pronken met deze mooie serie .
  Ik hoop toch dat er een goede regeling komt voor al de bodes die zo trouw en soms jarenlang dagelijks onze post bezorgen .
  Het is toch altijd dubbel plezierig wanneer er iets leuks in je brievenbus glijdt .
  De staking heeft natuurlijk tot gevolg dat de textielpost voor Berthi ook stagneert .

 7. Van deze postzegels word je toch vrolijk!
  Van de situatie van de postbodes helaas niet. Ik vermoed dat er ooit weer een tijd komt, dat je door verdergaande bezuinigingen je post zelf bij een postkantoor moet gaan afhalen en brengen. Onder het mom van het dalend aantal poststukken. Maar het draait alleen om geld.
  Liberalisering van markten zoals post, spoor en thuiszorg heeft veel kapotgemaakt. Zouden ze dat op het Binnenhof wel beseffen?
  Je merkt, Berthi, het maakt me kwaad!

 8. wij kregen vandaag post!
  ik ben solidair met de postbodes zonder dat ik er last van heb.
  net vanmiddag kerstzegels gekocht. bijna jammer om ze te gebruiken.

 9. Ook bij mij alleen de alternatieve. Maar die brachten de HzG dus je hoort mij niet mopperen 😉
  Maar het blijft verontrustend: banen die op de tocht staan, voorzieningen die er niet meer zijn. Musea en dergelijke die het ook met minder moeten doen. Overal wordt op beknibbeld.
  En dan kan er wel eentje zeggen dat dat allemaal linkse hobby’s zijn….maar dat is toch de samenleving. De bindende factor.

 10. Ik zag ze deze week ook in de winkels. Ik vind ze enig de zegels. Ik hoop dat ze de agenda nog hebben als ik de zegels ga halen. Maar snel doen denk ik. Je erg vreemd dat er geen TNT post is. Demeeste tijdschriften komen met Sandd en DHL Zo ook de HzG die vandaag in de bus viel. Staat weer een hoop leuke dingen in om te lezen.

 11. @lupineke, vreselijk als je na 40 jaar ontslagen wordt en daarna terug mag komen als tijdelijke werknemer!
  @mieke s, Sinterklaas begint vroeg, dan ook maar Kerstmis!:-)
  @Gerrie, al twee dagen zonder post en ik mis het echt! De rekeningen niet, maar wel de leuke post!
  @Saskia, ik vraag me af of ze goed beseffen waar ze mee bezig zijn in Den Haag.

 12. @lheurebleue, bof jij!
  @Geri, dus snel naar het postkantoor?
  @ine, toch leuke post voor jou vandaag!
  @Marijna, de agenda is eveneens mooi verzorgd.

 13. Zo dadelijk maar snel gaan, zag ze net ook bij Willy..
  Een Pip fan kan deze toch niet missen !!

 14. Mooie zegels en voordelig tarief ! In België moeten we 0,59 kleven als minimum.
  Hier ook herstructurering in de post maar niet drastisch als TNT. Erg toch al die ontslagen.

 15. borgsteede@
  Er zijn in Purmerend 11 TNT vestigingen, daar zijn ze zeker te koop.
  Kijk bij Google: Purmerend TNT kantoren.

 16. Kan iemand mij vertellen of ik de Decemberzegels ook kan gebruiken naar het buitenland, binnen Europa ? Zo ja, hoeveel moet ik dan bijplakken ? (Zo nee, dan heb ik vast een voorraadje voor volgend jaar…..)
  BvD.

 17. @Andrea Grofics: Nee, voor naar het buitenland in Europa moet je een mapje van 5 zegels kopen. Daar zit bij elke zegel een strookje “priority”, dat erbij geplakt moet worden. Het kost 77 eurocent per zegel, dus € 3,85 per mapje.

 18. De decemberzegels zijn mooi ja en het afgebeelde hertje is oogt wel lief.
  Maar afgebeeld is wel een hinde van het damhert . . . en damherten hebben niets met de kerst te maken. De slee van de kerstman wordt getrokken door rendieren en niet door damherten.

 19. Schijnbaar zijn de decemberzegels niet geldig op post naar het buitenland. Is toch eigenlijk een grof schandaal. Zit ik ook met een aardige over-voorraad decemberzegels! Post: het is je gelukt: weer iemand die erin getrapt is!

 20. Traute – al deze zegels kun je later gebruiken samen met bijplakzegels tot ze op zijn!

 21. @Traute, je kunt de decemberzegels ook gebruiken voor het buitenland als je maar voldoende zegels op de envelop plakt en een sticker priority toevoegt.
  En net wat eva b. zegt, je kunt volgend jaar de zegels gebruiken door voldoende bij te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *