Gehaakt oornet II

Leuk toch als je een log maakt en daar meteen zulke enthousiaste reacties op krijgt. Deze keer komen er zelfs nieuwe prachtige foto’s.Frouke: ‘Ik zag het fraaie paard gisteravond en moest onmiddellijk denken aan een foto van Eddy, die hier al een paar jaar in groot formaat in onze “permanente expositie” in de portiek van onze flat hangt! Het is een collega van “jouw” paard met ook zo’n oornet. Eddy maakte die foto in Szentendre, een beeldschoon (en dus zeer toeristisch) plaatsje boven Budapest, al weer minstens vijf of zes jaar geleden en hij heeft ook in onze galerie gehangen. Het paard is er één van twee voor een toeristenkoets en in de zomer is zo’n net ideaal tegen de vliegen inderdaad. Als ik het goed zie is ook deze gehaakt.’Miriam Tegels: ‘Tijdens de historische optocht van het Draaksteken in Beesel, op 17 augustus jongstleden, maakte ik deze foto van een prachtig opgetuigd paard. Je ziet ook hier de gehaakte/gebreide oorbescherming. Ook in de rest van het tuigwerk zie je handwerktechnieken terug. Het was die dag heel erg warm, ik vermoed dat het paard dankbaar was voor dit deel van zijn rijkelijke versiering.’

12 gedachten over “Gehaakt oornet II

 1. Wat een mooie toevoeging van Frouke en Miriam.
  Jeanny@ jammer dat je bang bent voor paarden, het zijn zulke mooie en lieve beesten die zich ook nog eens makkelijk laten versieren.

 2. @ Frouke en Miriam, prachtige foto’s! De oornetjes sieren de paarden, maar net als Jeanny blijf ik op afstand van paarden. Mijn ervaring met een paard is het volgende:
  Ik had net mijn rijbewijs, reed op de snelweg en plotsklaps stak een paard dat op hol was geslagen de snelweg over, vlak voor mijn auto, dat was schrikken, maar gelukkig liep het goed af. Het paard had evengoed tegen mijn auto aan kunnen rennen, en wat dan…

 3. Wat leuk dat je nog foto’s gekregen hebt Berthi! Ik heb gister nog zeker een uur gezocht via google. Wel mooie foto’s van allemaal mooie feesten maar geen versierde paardenkoppen!

 4. Als mensen bang zijn voor vogels, honden of paarden heeft dat meestal een oorzaak door een gebeurtenis die ze mee gemaakt hebben.
  Berthi je moet er inderdaad niet aan denken als het paard op je auto was gekomen.
  Mijn schoonvader reed op de dijk tussen Huissen en Elden (route Vierdaagse). Twee ponys kwamen de dijk oplopen en kwamen boven op zijn motorkap terecht. Hij reed in een grote Opel Kapitein (1965) dat was zijn geluk. De ponys hebben het niet overleefd en de auto is hersteld en opa kwam met de schrik vrij.

 5. @Mieke S., en juist op deze foto’s zijn de oornetjes zo goed te zien. Pracht en praal voor het paard!

 6. Mieke S, als een paardeliefhebber dit zou lezen werd je er wel op gewezen dat paarden geen kop en poten hebben, maar benen en een hoofd. Er hangt een paardenHOOFDstel…….
  Na de kabeltruien heb ik nog eens goed naar je GAAA gekeken, daar heb je heel veel gekabeld. Nog altijd prachtig om naar te kijken.

 7. Ja Elma, ik weet dat paardenliefhebbers dat doen. Ik ben niet speciaal een paardenliefhebber. Het zijn voor mij dieren zoals alle anderen. Daarom benoem ik hun “onderdelen” zoals ik dat bij andere dieren ook doe.

 8. Hallo
  graag wilde ik u vragen of u ook een patroon heeft om het oornetje te maken

  b v d Diny Roelands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *