24 gedachten over “Gehaakt oornet I

 1. Haha! Ik zag het ook in de krant en was net zo verbaasd als jij Berthi!
  Het staat prachtig vind je niet?

 2. Dat het gehaakt was wist ik niet. Dacht gewoon geknoopt of zo. Maar het was me wel eens opgevallen op tv. dat de paarden een “petje” op hadden.

 3. Heb ze wel eens gezien maar dacht dat het stof was. Deze lijkt wel gebreid aan de boorden te zien. Ze zijn niet eens duur. Wel prettig voor de paarden tegen vliegen en het staat nog sierlijk ook.
  fijn weekend en voor zo welterusten !!;-)

 4. @Francisca R., deze duidelijke foto stond vanmorgen in de Volkskrant. In eerste instantie had ik er overheen gekeken, maar Christien stuurde me een mail en wees me op het gehaakte oornet. Ik wist ook niet dat het ‘petje’ een oornet heet, maar daar hebben we Google voor!:-)
  Net als jij was ik verbaasd omdat het mij nooit eerder was opgevallen. Misschien komt dat omdat ik niets met paarden heb!:-)
  Het oornet staat beeldig en is ook nog eens functioneel. Twee vliegen in één klap! Gelukkig geen vliegen in zijn oren!:-)))
  @ine, op tv zie je natuurlijk niet dat het gehaakt is.
  @marian’ne m, ik heb de grote foto er nog even bijgepakt, maar volgens mij is het toch gehaakt. Haakwerk is naar mijn idee geschikter voor een oornet omdat dit steviger is en daardoor beter blijft liggen op het hoofd van het paard.
  Jij ook een heel fijn weekend!

 5. fijn weekend allemaal met of zonder oornet. Je ziet het heelvaak bij grote tournooien , Heeft dacht ik ook iets te maken met geluidwering .

 6. Ziet er zeer charmant uit. zo kom je handwerken toch werkelijk overal tegen. Zijn de oornetten alleen in het zwart of zie je ook andere kleuren.

 7. Zou het kunnen dat sommige paarden last hebben van die riemen op hun kop en dat er daarom iets tussen riemen en kop moet zitten? Dat het helpt tegen vliegen is dan mooi meegenomen.
  Bij traditionele feesten zie je volgens mij van dit soort dingen in de mooiste kleuren en patronen met franjes en zo.

 8. Een tijdje geleden zag ik dit ook en vond zo,n handwerkje op een paardenhoofd wel mooi . Ik kijk graag naar paardensport en wat besteden ze dan veel zorg om het paard er goed uit te laten zien .
  De uitzending over politiepaarden daar heb ik ook enorm van genoten . Ik heb echt veel respect voor die politie mensen .
  Gisteren een dames bezoek en wordt mij verteld dat haar broer bij de bereden politie was .
  Ik heb soms leuke ontmoetingen met mensen die een bijzonder beroep hebben .
  In ben niet zo erg vrij bij een paard , het is voorzichtig zijn .
  Maar ze hebben zoveel charme en wat dienen ze de mens , gespannen voor dure koetsen soms echt van goud of oude karren voorttrekken . En is de koetsier altijd vriendelijk voor z,n paard ?
  Meestal worden ze met liefde en zorg behandeld , gelukkig .
  Ik zie weer de beelden over het redden van de Paarden door enkele moedige amazones . De beelden gingen heel de wereld over toen de paarden uit het water gered werden . Harry Mulish was er door ontroerd en bij zijn begravenis werden die beelden weer getoond , dan komen er bij mij ook tranen .
  Eén keer heb ik op een paard gezeten alleen voor een foto , tijdens een vakantie op een boerderij .
  De boer vond het zo leuk om die twee vakantiemeiden op het paard te krijgen voor een laatste foto . De hele familie was er vol belangstelling bij .
  En wat is onze koningin gerust met paarden .
  Ze gaat nooit alleen met haar paard in galop langs de kust .
  Ben benieuwd naar de paardenverhalen en paarden versierselen die er nog meer voorbij zullen komen , hier .
  Denk ik even of zo,n oornet ook wat zou zijn voor het mensvolk .
  Met het oog op de komende winter zullen wij meer gebaat zijn met aardige oorwarmers .

 9. Nuttige Handwerken uit onvermoede hoek.
  Ik vind het prachtig staan. Het is me nog nooit opgevallen. Natuurlijk ga ik in het vervolg paarden beter bekijken!

 10. Helaas heb ik dit niet geweten in de tijd dat onze dochters paard reden. Dan hadden ze zeker gehaakte oornetjes gedragen.
  Ze zijn niet verder gekomen dan het neusbontje.
  Het was altijd de gewoonte voordat de dochters naar een wedstrijd gingen dat de manen van het paard ingevlochten werden. Uren waren ze met hun pony / paard bezig, die dat in alle rust onderging.
  Over het edele dier paard is heel wat te vertellen, Gerrie haalt heel wat herinneringen op. Van de foto is heel herkenbaar. Als je als burgermeisje op een boerderij kwam genoten ze er van als je op het paard durfde te zitten en de hele familie was aanwezig.
  Ik reed een keer in vliegende galop op het strand met wapperende haren en genoot met volle teugen. Helaas werd ik wakker, het was maar een droom.
  Het was in de tijd dat ik rijles had en steeds vreselijke spierpijn had, alleen in mijn droom ging het goed. Stoppen was de beste optie.

 11. Wij hadden vroeger ook een pony. Met een hele brede rug dus daar durfde ik wel op.
  Het dier had alleen de nare gewoonte om af en toe ineens op z’n rug te rollen. Dan moest je zorgen er snel af te zijn…..!

 12. Er valt mij iets op bij dit paard.
  Is het wel een schimmel of heeft hij last van schimmel ? Het lijkt net of het paard gepoederd is of ingesmeerd.
  Ik heb ook niks met paarden, maar het gehaakte mutsje is wel mooi.
  Margriet

 13. Margriet@ Er is niks mis met dit paard, ook een schimmel kan vele kleuren hebben. Deze lijkt mij panterbont (Leopard) Deze gegevens heeft Ton opgezocht in het boek: De kleuren van het paard.

 14. Vanmiddag bij mijn ouders werd naar de springruiters gekeken.
  Tja…toen lette ik dus even op!
  Alle paarden mét netje.

 15. Kan ik het patroontje krijgen van die paarde oornet, wil er gerust voor betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *