Gebreide kabeltruiOké, een log speciaal voor de thuisblijvers. Nou ja, natuurlijk ook voor de bezige bij. Ben jij klaar met je gebreide wintergarderobe, begin dan aan de kabeltrui voor de winter van 2011-2012. De gebreide kabeltrui maakt een comeback en deze zul je de volgende winter veel zien. Je hebt dus genoeg tijd om een mooie, desnoods ingewikkelde kabeltrui te breien.
Behalve de kabeltrui komen de grove breisels voor vesten, truien en shawls in de spotlights te staan.

14 gedachten over “Gebreide kabeltrui

 1. Kabeltruien vind ik altijd nog mooi om te zien en te breien. De vissers die uit elke streek hun eigen patronen in hun truien hadden tot de moderne chinese truien. Een paar jaar geleden een prachtig chinese breiboek gekocht. De tekst is niet te lezen maar dat geeft niets de symbolen zijn internationaal.

 2. Kabels zijn van alle tijden.
  Ik vind ze prachtig en heel leuk om te breien.
  Een trui zal er niet van komen, draag ik/wij niet pfff, maar wel net een sjaal af met een eenvoudige kabel maar mooi effect, ook op mijn polswarmers staan ze leuk !!

 3. Heerlijk kabels breien, maar dan niet met kabeltouw. Snel klaar, maar niet erg draagbaar.
  Guernsey and Aran Sweaters in het Chinees, een prachtig boek. Door de uitgebreide tekeningen kun je de truien breien zonder kennis van de Chinese taal.

 4. @Elma inderdaad dat is het boek die ik bedoel welke ik toen bij jou heb gekocht. Uit mijn hoofd ken ik de titels niet. En om eerst 2 trappen omhoog te gaan om te kijken kan ik niet altijd opbrengen. Maar het is een mooi boek daar zijn we over eens

 5. Kabels…geweldig! Ooit in een ver verleden heb ik wel eens een kabeltrui gebreid, maar waar die gebleven is? Ik zou het kabelbreien wel weer willen oppakken, maar het is echt al heel lang geleden… Vooral de Ierse patronen vind ik schitterend, maar of ik er ooit nog aan zal beginnen??? Wie weet, geïnspireerd door dit logje 🙂 groetjes van Lupineke

 6. Met z,n allen aan het kabelen .
  Zo moeilijk is het niet , even opletten .
  Maar dat moeten we immers bij alles wat we doen .
  Je ziet heel veel grof breiwerk , voor wie het staat vind ik het best leuk .
  Wanneer je bij het ouder worden er wat gerimpeld uit gaat zien , wat soms net smockwerk lijkt kun je beter geen grof gebreide kleding dragen .

 7. Is de kabeltrui dan weggeweest?
  Voor wie wil gaan (weer) kabelen: op yuotube vind je tig instructiefilmpjes. Zoek op cable. Of: voor de durvers: cable without cable needle.
  Dat laatste is interessant hoor: kabelen zonder kabelnaald. Het gaat vlugger, je moet even oefenen maar je wint er wél bij.
  Gerrie: een dikke trui op smockwerk staat prachtig! Als je er maar geen leggings onder draagt!

 8. Tweede regel opnieuw:
  Voor wie (weer) wil gaan kabelen: op youtube….

 9. Gerrie, prachtig om een gerimpelde huid met smockwerk te vergelijken! Daar wordt het allemaal veel mooier door!

 10. Zo is het Saskia! Smockwerk vinden we prachtig!
  @Mieke S, in de modewereld is de kabeltrui terug van weggeweest! In de breiwereld niet.
  @Marian’ne m, o ja, die prachtige polswarmers die jij breit! Ik draag nog altijd met veel plezier de door jou gebreide polswarmers.

 11. Ik zou zo graag een vest met kabels willen breien voor mijn zoon, maat xxxl, maar ben al een half jaar bezig om een nederlands patroon te vinden. Misschien is er een van de lezers onder u die het voor me heeft, ik zou het geweldig vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *