Zuid-Afrika

Hilly liet de boel de boel en vertrok in de maand oktober voor enkele weken naar Zuid-Afrika. Ze heeft enorm genoten van de cultuur, safaritochten, boeken, kunst en het eten. Ze moest wel erg wennen aan alle hekken en prikkeldraad, ongelijkheid en armoede. Hilly stuurde mij textielpost, maar dat doen we later. Eerst komt het textiel aan bod dat Hilly tegenkwam want ook al is Hilly ver van Nederland verwijderd, handwerk blijft haar aandacht vragen.

In Grande Provence was van 10 tot en met 27 oktober 2010 de National Ceramics Exhibition waar prachtige borden tentoon gesteld waren en die borden mogen best in mijn kast staan. Schitterend zijn ze!Het logeeradres Stannards Guest Lodge heeft elke kamer in een andere sfeer ingericht. Hilly en haar man hadden de Afrikaanse kamer waar het één en ander aan Afrikaans handwerk viel te ontdekken.

Als basis is een soort jute gebruikt waarop met donker raffia knoopjes zijn gelegd op de stof.Dit handwerk doet me denken aan de molatechniek, maar de gedachten van Saskia gaan naar kruissteekjes. ‘Ik heb dan ook dit motief in een patroontje gevangen. Om hetzelfde beeld te krijgen, moet je je hoofd een beetje scheef houden’, laat Saskia ons weten.Speelse geborduurde motieven in een eenvoudige borduursteek. Zo zie je maar dat je door eenvoud een groots effect kunt bereiken.Een bezoek aan een boekwinkel kan/mag niet ontbreken voor Hilly. Ze ging naar boekhandel Exclusive die juist een prijs had gewonnen. Deze boekhandel had de meeste kennis in huis. Met lege handen vertrekken was dan ook niet aan de orde. Hilly kocht het prachtige boek Windvanger van Breyten Breytenbach in het Zuid-Afrikaans.

14 gedachten over “Zuid-Afrika

 1. hahah wat is t toch altijd leuk om je eigen foto’s in een logje terug te zien, geweldig!
  Dit was 1 van onze logeeradressen met eigenaars die zoveel goede tips hadden,alles rook daar lekker en er hing een superrelaxte sfeer….ook dit adres was geweldig, tussen de giraffes en zebra’s in een boomhut slapen:
  http://www.pezulu.co.za/
  heel de vakantie was bijzonder,mooie adressen waar we verbleven ,vriendelijke mensen ontmoet, leuke bruiloft gehad, 2 dagen internationaal feest…..een vakantie die je wat doet, niet onberoerd laat…..

 2. …enne er waren niet alleen borden te zien hoor,ook beelden ,vazen ,schilderijen etc etc….zo fijn om weer eens wat van knst te zien ,na weken natuurschoon…..ik heb echt beide nodig….

 3. Hilly hier heb je duidelijk van genoten. Moet een prachtig land zijn met heel veel afwisseling.Zag in de Galerij prachtige schilderijen en beelden staan. Om eerlijk te zijn spraken de schilderijen mij meer aan als de borden. Maar smaken mogen verschillen. Gelukkig maar.

 4. Oh een boomhut nog wel en daar in dromen onder de klamboe . Uitrusten na mooie dagen , fijn om even mee te genieten van het land waar Opa altijd over zong , Mijn Sarie Marijs . . . .

 5. Hilly,wat zul je genoten hebben van deze reis!(en ik nu ook een beetje)

 6. Zuid Afrika. Fijn Hilly dat je daar wat van laat zien. Ik herken je uitspraak “Ik heb echt beide nodig”. Bij Zuid Afrika denk ik altijd dat er vooral politieke ellende en safariparken zijn. Maar jij laat zien dat er meer is. Dus zetten we dat land ook op het To-do lijstje. Wat er van gerealiseerd zal worden? We moeten toch ook wat te dromen hebben (b.v. in die boomhut van jou).
  Anneke SK

 7. Hilly die boomhut wat geweldig is dit, en de mensen verstaan je een beetje dat is ook leuk.
  Wij hebben iemand van daar leren kennen op een reis, en hij kon ons verstaan. En wij hem en dat is ozo leuk.
  Wat een geweldige reis is dit geweest. Van alles wat geweldige foto’s!!
  Hilly super dat wij mee mogen genieten, geniet en droom nog lekker na. SUPER !!
  Liefs José Bedankt Hilly!! Berthi jij ook !!

 8. hahah leuk jullie reacties..
  @anneke, ja ook veel ellende.ongelijkheid gezien ,daarom was ik zo blij in franschoek ,ik ben toch te westers en sowieso gevoelig voor misstanden…..onmacht en onrechtvaardigheid en dat kom je ook veel tegen….daarom haalde ik hier opgelucht adem en vulde mijn ogen met heel veel moois en mijn buikje met lekker eten (dat was er de hele vakantie hoor)
  wij hebben een prive game drive gedaan ,met zijn zessen in een jeep en 2 gidsen ,die super vakkundig waren ,dat was mooi in t prachtige avondlicht daar
  ook t krugerpark vonden we bijzonder ,swaziland was lieflijk en vele trotse mensen ontmoet, oa van een dansgroep…echt deze reis vergeet je niet snel
  maar geef mij maar t superrelaxte nieuw zeeland ;)))))

 9. Snelle SAS was mij voor, wat een leuke toevoeging het patroon in kruisje. Dit zal zeker gebruikt worden. Bedankt Saskia.

 10. Leuk om te zien waar Hilly is geweest.
  Prachtige guest lodge.
  Mooi handwerk en heel inspirerend.
  Geniet nog lekker na Hilly.

 11. Zie ik ineens links bij patronen iets nieuws staan. Kijken natuurlijk!!
  Dit had ik gemist, dat heb je als je anderhalve dag computerloos bent.
  Leuk Saskia, zelf deed het mij ook meer aan Mola denken.
  Dank je wel Hilly dat je ons meenam in je rugzak 😉 en Berthi voor het podium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *