Haar naam was Sarah

Ik ben net thuis van een avondje bioscoop en nog helemaal onder de indruk van Haar naam was Sarah. Het boek verscheen in 33 landen en er werden 8 miljoen exemplaren van verkocht, waarvan 800.000 in Nederland. Heb je het boek nog niet gelezen, doe het alsnog. De film draait sinds 28 oktober in de Nederlandse bioscopen en vanavond zat ik met Eline in een praktisch volle bioscoopzaal. Het is een prachtige film waarin de jonge Sarah erg goed wordt gespeeld door Mélusine Mayance. Jammer dat in een boekverfilming bijna altijd veel weggelaten moet worden. Zo ook met deze film. Zeker het laatste gedeelte verloopt in een te snel tempo. Het had best verder uitgediept mogen worden.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel opsloot in een kast. Zestig jaar later krijgt een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie.

22 gedachten over “Haar naam was Sarah

 1. Heb het boek in een ruk uitgelezen en ga niet naar de film Denk dat ik erteveel dingen en gebeurtenissen in mis.

 2. Ook ik heb het boek verslonden.Mijn schoonzus is slechtziend,zij heeft het gesproken boek”gelezen”.Daarna samen nog eens doorgenomen.Het is beslist de moeite waard om het boek te lezen of naar de film te gaan.

 3. Ik kwam het gisteren ook al tegen op een blog maar ken het boek niet. Het lijkt me zeer de moeite waard.

 4. Ik heb het boek ook ‘geluisterd’, de meeste boeken lees ik zo, dan kan ik handwerken en lezen tegelijk….
  Net als Basje in een ruk uitgelezen en ik ga niet naar de film, omdat ik graag m’n ‘eigen beelden’ wil houden. Het was een prachtig indrukwekkend boek……

 5. Deze film wil ik zeker gaan zien. Een tijdje terug heb ik het boek gelezen (dat is heel wat voor mij want door het handwerken heb ik eigenlijk geen tijd om te lezen) en ik was heel erg onder de indruk. Ik ben heel erg benieuwd.

 6. ik moet altijd een drempel overwinnen om naar een boekverfilming te gaan ..ik stel t ut en uit en uit….en soms ga ik dan ook helemaal niet…..

 7. Deze film wil ik graag gaan zien. Het boek heb ik vorig jaar al gelezen, nadat er hier bij Berthi over geschreven werd.
  Ik zal wel een paar zakdoeken mee moeten nemen……

 8. Als je het boek hebt gelezen is het beslist ook de moeite waard om de film te zien. Het gedeelte van de jonge Sarah is het krachtigste en wordt zeer goed neergezet. Het laatste gedeelte van de zoektocht van de journaliste gaat in een te rap tempo. Daar had meer ingezeten.

 9. Lijkt me een mooi boek, fga eens zien of ik het ook tepakken kan krijgen!
  groetjes Antje

 10. Lijkt me een zeer emotionele film. Heb het boek ook niet gelezen maar zal eens kijken bij de bibliotheek.

 11. Het boek ligt klaar om gelezen te worden… en van dezelfde schrijfster las ik deze week “de laatste zomer”en dat vond ik ook indrukwekkend…

 12. de film én het boek zijn het zeker waard.
  ik ben geen kenner, maar het is volgens mij een prachtige verfilming. ik heb films gezien waarbij bijna de helft werd weggelaten. nou, dat is hier zeker niet het geval!
  oja, het eind van het boek vindt ik ook niet erg indrukwekkend, net als het eind van de film.

 13. De laatste zomer en Kwetsbaar heb ik ook beiden gelezen,maar Haar naam is Sarah vind ik toch wel het mooiste.dat kun je ook wel zien aan de top 10 van de best verkochte boeken.Dit boek staat al weken op nr.1

 14. Ook wil ik nog even vermelden dat het boek is ingesproken door Dieuwertje Blok.Met een welgemeende dank van mijn schoonzus hiervoor.Nu kon zij het boek ook”lezen”.
  Dit mag wel eens worden genoemd,voor het werk wat deze mensen voor de slechtziende medemens doen.

 15. @lheurebleue, juist, eerst de film en daarna he boek!
  @Truus, als je al 91 weken in de top tien van de bestverkochte boeken staat dan mag je wel van een bestseller spreken.
  Ik ben nog niet toegekomen aan de andere boeken van deze schrijfster.
  Het is zo fijn en goed dat er steeds meer boeken als luisterboeken verschijnen. Heel goed werk waar je ontzettend veel mensen een groot plezier mee doet. Zelf heb ik tot nu toe nog geen enkel luisterboek gekocht, maar ik weet dat ook niet slechtziende mensen veel luisterboeken kopen om ernaar te luisteren tijdens het autorijden.

 16. Luisterboeken en autorijden zijn in mijn geval geen goede combinatie ;)…….Ik heb het geprobeerd, maar ik ga toch teveel in het boek ‘zitten’ en dit lijkt me geen goede zaak voor mijn mede-weggebruikers….
  De bieb heeft veel luisterboeken te leen, ook nieuwe, heb net de laatste Adriaan van Dis (viel tegen) en Athur Japin (prachtig) gehoord.

 17. @Francisca R, ik sta er ook altijd versteld van hoe mensen kunnen autorijden en luisteren naar een boek. Ik kan slechts één ding tegelijk!:-)
  Dank je voor de tips! Over het nieuwe boek van Arthur Japin heb ik veel gehoord. Een aanrader dus.

 18. Ik heb geprobeerd om vandaag het boek te kopen maar wat het was helemaal uit verkocht. Ze konden ook niet beloven of het nog weer binnen komt. Heb je teveel reclame voor het boek gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *