Pfaff Art Embroidery Challenge 2009-2010See the USA – in your Chevrolet, Cindy Hickock


De internationale Pfaff Art Embroidery Challenge 2009-2010 kreeg dit keer het thema LANDSCAPE – Let us travel. Voor deze wedstrijd kwamen 112 inzendingen binnen uit 18 verschillende landen. Uit deze inzendingen werden 51 werken geselecteerd, gemaakt door 49 kunstenaars, om deel te nemen aan de expositie. Na Londen en Parijs, gaat de eer naar Museum de Kantfabriek om deze kunstwerken tentoon te stellen. Vanmorgen was de feestelijke opening en ik mocht alvast genieten van de fantastische werken die geselecteerd zijn voor deze expositie. De borduurwerken zijn allemaal gemaakt op een huishoudnaaimachine.Willy Schut (Nederland): ‘The Road Workers. Development is constant around us and it seems to be winning over the naturel world. At this time it seems that development is winning and it is this idea that inspired me. This competition between the two inspired me to make this work.’Van Dirkje van der Horst-Beetsma (Nederland) is de art quilt Frisian Sky – Fryske Loft te zien.Adinka Tellegen (Nederland): ‘Landscape with oildrums. Like most people, I like to walk or bike through a beautiful countryside. But when I take a picture, there is nothing artistic in it. It is one of those images in folders of travel agencies. One of my favorite landscapes, which does give artistic satisfaction, and where I can dwell for hours with my camera, is the vast breaking yard of the French demolisher Max Bardé in the Somme. In a rural environment he has gathered for over 40 years all kinds of heavy materials waiting for a second life that never came. Piles of wood, concreat, rusted iron, oildrums, traffic signs, a pre-war ambulance, mountains of perfume bottles, lots of old trucks, and agricultural machines, all higgledy-piggledy spread over the territory where they found their last resting place. It is very silent, and solemn as on a cemetery. But nature is alive! Flowers, brushwood, trees, it all grows on and over and through the industrial remains. A fascinating combination of live and decay.’Louise Saxton (Australië): ‘Aviatus Hemiptera (The Travel Bug) & Aviatus-Maladeus Hemiptera (The Travel-sickness Bug). Insects are an integral part of the landscape and our experience of travel and for centuries embroiderers have been inspired by the multitude of flora upon which insects depend. Insects have also played an important role in the history of painting, from Grunewald in the 15th century to Mark Fairnington (UK) in the 21st. One who desires to travel and explore new landscapes is said to have “the travel bug” and in this digital age, a travel bug can also be a tracking and data collection device for the savvy traveller. The “data” collected on the backs, legs and wings of my travel-bugs, has been salvaged and reconstructed from the embroidery of others. In a painstaking process of extraction, pinning, glueing and re-stitching, using a vintage machine, hundreds of motifs are combined to create these fantastical insects. The slowness of the overall process allows me time to reflect upon, and imagine, the many journeys taken and landscapes discovered by the original embroiderers.’Detail van het borduurwerk Waiting for the 7:23 to Victoria van Rosie James: ‘This piece depicts people standing on the platform at Maidstone station in Kent in England, waiting for the 07:23 to London Victoria. They are very much travelling or rather waiting to travel, their journey is about to begin. They are all on their way to work in the city, probably a bit tired, or bored. Some are reading the paper or a book, others are listening to their iPods.’Fanny Violett (Frankrijk): ‘My secret routes wandering through landscapes. When stitching and then stippling by machine on all these roadmaps, it reminds me all my journeys of so beautiful landscapes, as if my machine was my car!’

Kijk voor de prijswinnaars op de site van Pfaff Art Embroidery Challenge 2009-2010.

Foto’s van de Pfaff Art Embroidery Challenge 2007 zijn hier te zien.

LANDSCAPE – Let us travel is te zien tot en met 8 februari 2011 in Museum de Kantfabriek. Het museum is gesloten op 25 december 2010 en 1 januari 2011.

19 gedachten over “Pfaff Art Embroidery Challenge 2009-2010

 1. Weer heel wat stikplezier om te bekijken.
  Nog even gekeken op het logje van 11-10-2008 over de tentoonstelling in Krefeld.
  Mijn reactie was dat ik het werk van Rosie James het mooiste vond en nu had ik dezelfde gedachte, prachtig dat lijnenspel.

 2. Lekker dichtbij ……. Niet naar Londen of Parijs maar naar Horst om dit moois te bekijken !

 3. Het werk van Dirkje van der Horst blijft mooi vind ik. Ik heb haar verschillende keren zien creëren op beurzen en tentoonstellingen en het is een genot om haar bezig te zien. De rust die ze zelf bezit straalt uit in haar werk.
  Ik vind ook de insecten die je laat zien leuk.

 4. dit is natuurlijk weer te ver weg, maar en zijn gelukkig websites met veel moois. Je bent een genie in he vinden van deze teroonstellingen en dat plaatje van de mensen op het stion, super,

 5. Wil toch al een keer naar de Kantfabriek, want de eigenaar (?) / directeur was van de zomer in onze galerie in H. Leuke ontmoeting!
  Tis voor ons ver weg, maar ik ga het nu toch eens proberen. Wat je hier laat zien trekt me erg aan, dus wie weet! Dank voor de tip, Berthi!

 6. Dat moet een prachtige tentoonstelling zijn. Dit werk moet je volgens mij in het echt gaan zien, liefst aanraken! Weet dat dat niet mag en zal ik ook niet doen. Ook bij mij staat het kantmuseum al lang op het lijstje, dus nu toch zeker een datum gaan plannen. Dank voor deze prachtige tip!

 7. @Mien B., steenworp afstand voor je!:-)
  @Basje, heerlijk toch dat internet bestaat!
  @lheurebleue, een tentoonstelling die bij jou past en waar jij zeker van zult genieten.
  @Saskia, doen!!!
  @Bertie, absoluut prachtige kunstwerken!
  @Frouke, het is voor jou zeker naast de deur, maar het is te doen in een dag. Natuurlijk kun je er ook een mooi weekend Zuid-Nederland van maken. Genoeg te zien en te beleven.
  @Dorien, foto’s zijn mooi, maar weegt niet op tegen het echte werk!
  Zeker gaan, je zult er van genieten!

 8. OHHHHHHH Berthi!!! wat mooi, dankjewel voor de tip en de mooie blog, alweer een tentoonstelling waar ik heen MOET!! groet Elly

 9. Dat kralenwerk, wat mooi!! Zo leuk om te zien hoe anderen zich creatief uiten.
  Ik kan hier je emailadres zo gauw niet vinden. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat met je voet. Kun je er weer goed op lopen?

 10. Wat een prachtige werken hè? Mensen moeten echt gaan kijken want dit is zeldzaam mooi.
  Ik was er s’middags……………..
  XXXm

 11. Vandaag met een vriendin naar het Kantmuseum in Horst geweest. Het is een prachtige tentoonstelling!! Als je nog in de gelegenheid bent: tot 8 februari heb je nog de kans om al dat moois te gaan kijken. Het museum is open van 14:00 uur tot 17:00 uur, zorg dat je er al om 14:00 uur bent, want wij hadden tijd te kort. We hebben nog niets van de oude kant-machines gezien, dus wij gaan nog maar eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *