Textielpost – LondenCarla, Hilly en de Dutch Knitting Friends: ‘Ook uit Londen sturen we een textielkaart. Deze dames verkopen kaarten met hun afbeelding voor ’t goeie doel.’

Ik hoef je niet meer te vertellen dat breien volop in de belangstelling staat en dat de prachtigste ontwerpen van de pennen rollen. Vanavond vindt de uitreiking plaats van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards. Deze awards werden in 2007 opgezet om Nederlands ontwerptalent met internationale potentie te steunen. Een vakjury selecteert uit tien kandidaten vijf genomineerden. Dit jaar is Conny Groenewegen één van de genomineerden.

Over Conny Groenewegen lees ik in NRC Handelsblad: ‘Conny Groenewegen is gefascineerd door breigoed. Ingenieus breigoed. Perfect gebreide ronde gaten in een jurk van tricotstof die alle kanten oprekt. Ook bijzonder; maandenlang onderzoekt ze hoe de textuur van een ijsbolletje zich laat vertalen naar een breisel. Zulk gedrag leverde haar het stigma “materialenmeisje” op. Ze was daar niet blij mee; alsof ze alleen maar bezig is met textiel. Maar ze geeft toe dat er een kern van waarheid in zit. “Een kledingstuk bouwen vanuit het materiaal past bij me. Als ik iets maak van een kant en klare lap stof kan ik minder mijn handschrift kwijt.”… Groenewegen maakt haar collecties deels zelf, maar het merendeel besteedt ze uit aan het Textielmuseum in Tilburg dat beschikt over de juiste breimachines, die Groenewegen dan samen met een programmeur aanstuurt. Aan de hoofdprijs van de Dutch Fashion Awards is 25.000 euro verbonden. Daarmee kan ze doen waar ze al een tijd naar uitkijkt: de stap zetten naar een fabriek in het buitenland, waar grootschaliger productie mogelijk is, en zich presenteren op een vakbeurs in Parijs. Op haar lijstje staat ook een reis naar Japan, waar haar kleding al enkele seizoenen goed verkoopt.’Jurk van Conny Groenewegen. Foto: Duy Quoc Vo.

13 gedachten over “Textielpost – Londen

 1. Bijzonder!
  Ik ga deze ontwerpster in de gaten houden.
  Jammer dat ook zij veel te dunne vrouwen haar creaties laat showen. De foto van Duy Quoc Vo is daar weer een pijnlijk voorbeeld van.

 2. ik vind ook het iets gevuldere meisje mooier 😉
  breien ‘doet’ het goed de laatste jaren, een mooie ontwikkeling vind ik.
  vraagje: is mijn textielpost wel aangekomen?

 3. Met een paar steken meer kun je heel wat verhullen en dat voor het “goede doel”
  Prachtig dat Conny zo bezig is met breien.
  Mijn plezier begint al met het inkopen van de wol, helaas wordt mijn tijd vaak anders ingevuld en ligt mijn breiwerk vaak stil op tafel.

 4. DE MAGERE JUFFROUW ZAL BLIJ ZIJN MET DE GEBRIEDE “HOPENLIJK” WARME JURK, iS MOIJ EEN BEETJE TE BLOOT, MAAR JA LEEFTIJD DOET JE LIJF GEEN GOED. FIJN BREI-WEEKEND, BASJE

 5. De foto is prachtig maar die juffrouw zou wel baat hebben bij een lekkere biefstuk. Griezelig mager; is dat echt of gephotoshopt?
  Geef mij maar dat vrolijke, vrouwelijke, breiende meisje op de bovenste foto.
  Anneke SK

 6. @Tijm, het model dat de jurk van Conny Groenewegen showt is akelig mager, veel te mager.
  Conny Groenewegen heeft niet gewonnen, het is Iris van Herpen geworden.
  http://www.irisvanherpen.com/
  @Marcella, je post is aangekomen, mijn mail volgt… Het was druk de afgelopen dagen, maar nu heb ik mijn post op een stapeltje gelegd zodat ik er vanmiddag verder mee kan gaan.
  @elma, we moeten nu eenmaal keuzes maken… hoe moeilijk dat soms ook is.
  @basje, voor een draagbare versie zal de jurk aangepast worden…?
  @elza, textielkaarten blijven verrassen!
  @Anneke SK, gezellig dat je er weer bent!
  Ik denk dat er misschien iets bewerkt is met photoshop, maar het model is dun, akelig dun.

 7. Voor bij de bovenste foto. Dames nog maar 6 maanden wachten en dan kunnen wij ook zo buiten zitten om te breien. Wel regelmatig dan draaien ivm streepjes.

 8. Door de belichting/schaduwwerking en haar lichte huid lijkt dit meisje nog magerder dan ze al is. Het is alsof ze uitgeteerd is en niet meer lang te leven heeft. Nogal eng!

 9. We zijn het er allemaal over eens.
  Het breiende meisje heeft de voorkeur. Niet alleen vanwege het breien.
  Dat zou ik kunnen zijn!!…..eeehhhmmm…..30 jaar geleden 😉
  De dame op de onderste foto moet nodig aan t infuus.

 10. Minimaal maat 36 s.v.p. en dan hélemaal aangekleed. Dat spaart ook stookkosten.

 11. Leuke foto van de breister, enig idee voor kerstkaarten.
  Er is niet zo veel wol nodig voor de vrouw in het prachtige gewaad, daarom gebruiken ze haar LOL.

 12. Ja, ik zie ook liever een gezond ogende niet magere vrouw dan een typisch broodmager modellenlijf. Het model van mijn textielkaart heeft er blijkbaar zelf ook veel meer lol in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *