UnstoppableLilith (Henriëtte van Gasteren): ‘Weet je dat ik heel graag brei en haak en vroeger altijd barbiekleertjes naaide en zo? Een verslaggever complimenteerde me een keer met een zelfportret waarop ik een sjaal brei. Die heb ik echt zelf gebreid, maar dat terzijde. Hij vond het zo’n rustgevende foto, want zijn oma breide veel. Ik haak ook graag van die dunne witte spreitjes, maar ik vind niets aan het resultaat. Het werk zelf vind ik leuk. Ik heb mijn vingers kapot gehaakt met die scherpe haaknaald. Op de zolder liggen de spreitjes ergens.’

Tot 15 december 2010 is werk van Lilith te zien in het Euregiohaus in Mönchengladbach. Unstoppable vormt onderdeel van de expositie.

Je kunt ook in Theater de Maaspoort, Oude markt 30 in Venlo terecht om werk van Lilith te bekijken, en wel tot 12 december 2010.

In deze log doet Lilith de was…

14 gedachten over “Unstoppable

 1. Leuk dat zij het handwerken ook lekker vind !!
  Of ik zo al durven breien !!??
  Zij met haar mooie lijfje kan het hebben !!;-))

 2. Vanmorgen in het Algemeen dagblad (weekend pagina 12 en 13 1 recht 1 averecht verleer je nooit meer. Kleine cursus leren breien en verslag van de Beurs in Ahoy.. leuk !!

 3. Dat van die witte kleedjes… 🙂
  Akelige dingen: vuil – wassen – stijven -secuur opspannen, dus goed uitmeten….jakkes wat een vervelend en tijdrovend werk…..maar wat is het leuk om ze te maken! En inderdaad: een doos op zolder (in mijn geval de kelder) als ze klaar zijn. Jaren geleden heb ik ze allemaal uitgehaald, dan kon ik met het garen nog eens zoiets maken.

 4. Een nadeel als het warm genoeg is om zo te breien glijden de steken vaak niet soepel meer van de pen af. Heerlijk toch als je zo het breien weer onder de aandacht brengt. Niets geen verrimmelde moeke met tien lagen kleding over elkaar heen.

 5. Je komt het steeds meer tegen dat men bezig is met een breiwerkje of ander handwerk .
  Ik ga nogal eens snel langs al de provinciale zenders en dan zie ik vaak ijverige handwerksters .
  Bij Koffietijd , waar ik nooit lang blijf vertoeven zag ik de dames onlangs ook met een breiwerkje . Wel erg krampachtig werd het vastgehouden .
  Onze hoop is nog niet vervlogen , handwerken blijft in of komt terug in een vernieuwend beeld .
  Want op bovenstaande wijze zou in de jaren van heel lang geleden een breister nooit getoond worden . Maar och we gaan maar een beetje met de tijd mee en schrikken niet zo snel meer van af en toe iets bloterigs .
  Dank voor de tip van Marian’ne om snel een kijkje te nemen bij RTV Utrecht .
  Gelukkig dat mijn TV nu weer alle provincies beschikbaar heeft .

 6. Gerrie fijn dat je in de tijd mee gaat, want de presentator van het programma is ook wat ‘modern’ in zijn uitspraken !!;-))

 7. @marian’ne m, we hadden gisteren lenteweer! Bijna niet te geloven.
  @Elly, je hoeft toch niet super slank te zijn om naakt te durven breien…
  @Lies Huizer, leuk! Handwerken staat volop in de belangstelling. Dat het nog lang zo mag blijven!
  @mieke s, mijn moeder heeft ontelbare witte kleedjes gehaakt, en zij dus niet alleen.
  @marian’ne m, dank je voor deze tip.
  @Saskia, is je man al om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *