Textielpost – Nijmegen IIDorien: ‘Gisteren (16-10) naar de tentoonstelling geweest van Berend Strik. Hij borduurt op eigen gemaakte foto’s. Bijzonder om te zien, fascinerende effecten, het worden soms totaal andere beelden, andere sferen!’

Tot en met 9 januari 2011 is de expositie Berend Strik – May I Show You My Pictures? te zien in Museum het Valkhof in Nijmegen.

Al meer dan twintig jaar borduurt Berend Strik met felgekleurde garens zijn eigen gemaakte foto’s. Hierbij maakt hij gebruik van de technieken van de schilderkunst zoals lichtwerking, compositie en kleurtoepassing. De techniek is arbeidsintensief en wordt met perfectie uitgevoerd.

Naast de foto’s heeft Berend Strik speciaal voor de tentoonstelling twee installaties uitgevoerd; een zaal met behang van varkenssnuiten die de bezoekers aankijken en een ‘familiezaal’ waarin hij terugblikt op zijn jeugdherinneringen aan zijn familie en de stad Nijmegen.

Bij de tentoonstelling verschijnt de publicatie Berend Strik – May I Show You My Pictures?, € 17,50.

5 gedachten over “Textielpost – Nijmegen II

  1. Ik ben er benieuwd naar, had er al op een blog iets over gelezen.
    Het museum staat ook in een prachtige omgeving.

  2. Nijmegen is sowieso een leuke en gezellige stad voor een uitstapje. Het museum ligt mooi en is ruim van opzet.

  3. Berthi, leuk dat je geweest bent! Ik ga er nog een keer naar toe, dat doe je gemakkelijker als je ook in Nijmegen woont.
    Als je de tentoonstelling bezoekt: ga vooral ook de film in het museum erbij bekijken! Geeft veel informatie.
    Ik ben zojuist terug gekeerd uit Berlijn. Daar troffen we op zaterdag een tweedehands markt waar nog veel oud textiel verkocht werd, zoals oude theedoeken, linnendoeken, kleine letterdoeken. Ik heb er te weinig verstand van om te beoordelen of het ook echt oud was, maar in ieder geval was het heel leuk om te zien. Helaas geen foto’s gemaakt voor het blog. (ik ga nog wel een keer terug! Berlijn is een fantastische stad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *