Textielpost – GoesLiesbeth: ‘Hartelijk gefeliciteerd met ’t vijfjarig jubileum van je weblog! Wat een prestatie. Deze kaart kocht ik al voor je in Goes op de terugweg uit Damme! Hij was mee naar Engeland voor als ik daar geen textielpost zou vinden! Nu komt hij naar je toe. Een oplettend kijker ziet de fotograaf in de bol naast de slaap!’

Afbeelding ansichtkaart: Stikken met bolspelden en prikkelbellen, Zuid-Beveland – Streeksieraden in Zeeland, Sina en Wim Mol.Bij Lupineke las ik over een mooie aanbieding van het boek De Zeeuwse streekdrachten 1800-2000 bij boekhandel De Drvkkerij te Middelburg. Een schitterende uitgave voor een spotprijsje.
Van € 49,95 voor € 15. Het boek is rijk geïllustreerd, telt 336 pagina’s, en is een hardcover editie, ISBN: 90-400-9105-6.

27 gedachten over “Textielpost – Goes

 1. Zo aan mij , voor het eerst, de eer om als eerste een reactie te plaatsen. Mooi he streekdrachten! Het boek is aan te bevelen. ik had het besteld via internet; de ene dag voor 14.00 uur besteld en de volgende dag in huis. Voor iedereen die niet in Zeeland woont. Want voor 2 euro kan ik die reis niet
  maken.Wat is het mooie aan streekdracht? Voor mij al dat zelfgemaakte, karakteristieke etc. Nu kijk ik daar verheerlijkt naar maar het was natuurlijk heel hard werken om dat voor elkaar te krijgen in een tijd dat het leven bijvoorbeeld het huishouden heel “anders geregeld” was dan tegenwoordig.

 2. Inderdaag een geweldig boek…niet te geloven voor die prijs.
  Wie gaat Sint hier mee verrassen…het kosten hem wel een hernia want het is loodzwaar.
  Nu de “dracht”” bijna weg is in Zeeland (zie het boek “”Ons bin de leste “” is het een genoegen om in dit boek te bladeren.

 3. Ja, het is een schitterend boek. Ook ik kon het boek niet laten liggen voor zo’n mooi prijsje.

 4. De kaart van de prachtige Zeeuwse muts heeft al een hele reis gemaakt.
  Een prachtig boek en dat voor zo weinig geld. We moeten zelf maar voor Sint spelen voordat het uitverkocht is.

 5. mooie kaart, volgens mij eentje uit de serie van ‘de koperen tuin’ in Goes?
  het boek is erg leuk geprijsd, een aanrader dus.

 6. o ja…nog even dit : Op de foto van de Textiel post uit GOES kan je duidelijk het KARKAS zien ( dat kwam laatst toch ook eens ter sprake ?) dat is het buigbare metalen bandje om de “Muts”” stevigheid te geven.

 7. Elma, als je toch voor je zelf voor Sint speelt, wil je er dan ook één voor mij bestellen? Deze Sint rekent dan wel met je af hoor, maar dan komt de post tenminste niet voor niks aan mijn deur! Bij voorbaat dank!

 8. Lijkt me een enige boek. Alleen onze Sinterklaas is helaas met vakantie.

 9. Het gaat inmiddels wel hard met het boek, maar ze hebben er nog steeds. En lukt het niet meer bij de Drukkerij, dan zijn ze bij Het Zeeuws Museum ook nog te koop voor dezelfde aanbiedingsprijs. Of je het dan kan laten opsturen weet ik niet, dat valt na te vragen.

 10. dat was een mmoi boek .maar uitverkocht was jij de gelukkige Marceela of was het Berthi Fijne dag Basje

 11. Wat een prachtige foto! Alles is in detail te zien met een mooie belichting. Een feest om naar te kijken.

 12. De oplettende kijker….schrijft Liesbeth!
  Haha, het eerste wat ik zie is kant: welke soort? Pottekant? Leuke rand. Linnenslag met een dubbele netslag en wat zit daar binnenin? Waarom is die foto zo raar genomen? En toen zag ík pas het stukje gezicht en de gouden bungels…
  ‘Beroepsdeformatie’?
  Prachtige kaart.

 13. Super tip, hoor, dat boek.
  Ik wilde het allang hebben maar vond het altijd wel wat prijzig.
  Uitverkocht was het nog niet dus ik kan dit weekend ook meegenieten.
  Bedankt!

 14. @mieke s, kant herkennen is voor mij een moeilijk terrein en zal zo ook blijven.
  Knap dat jij bijna altijd het kantsoort herkent. Om eerlijk te zeggen zie ik door de bomen het bos niet. En laat dat ook maar zo.
  De fotograaf heeft een heel goede positie genomen om deze schitterende foto voor elkaar te krijgen.

 15. Deze kaart zit ook in mijn verzameling. Ook ik keek eerst naar het mooie kant eer ik het gezicht ontdekte.

 16. O, maar Berthi….ik herken echt niet elke kantsoort hoor! Ik zie het verschil tussen gebreide, gehaakte en gekloste kant en van die laatste ken ik er een paar. Er staat een vraagteken achter pottekant in mijn reactie. Dat was een gok omdat ik weet dat die soort vaak in mutsen gebruikt wordt. Misschien dat Elma uitsluitsel kan geven!

 17. @mieke s, voor mij ben jij een echte kenner want ik ben helemaal niet thuis in de kantsoorten. Zo ingewikkeld!

 18. Ook ik viel deze zomer voor deze mooie kaarten. Ja, want er zijn er nog meer in deze serie. Ik verstuurde er veel als vakantiegroet vanuit Vrouwenpolder op Walcheren waar wij steeds weer komen en terugkomen.

 19. @ineke van den berg, vrouwenpolder… daar zijn wij regelmatig geweest toen de kinderen klein waren. Niet druk, overzichtelijk, heerlijk strand.

 20. Hilda, voor kindertjes waar Sint niet komt is de actie schoenendoos en krijgen ze toch een pakje.

 21. @Wanneer je heel heel diep in je zelf nog in Sinterklaas gelooft krijg je soms toch nog een cadeautje. En niet een heel kleintje hoor, het paste zelf niet in de schoen van DH (48). Wat ik heb gekregen? Het boek van “De Zeeuwse streekdrachten” Dank je wel Sinterklaas-innetje. Ik zal voor straks voor U gaan zingen als U weer terug bent in Nederland.

 22. @Hilda, wat een lieve Sinterklaas, dat die nu al zo vroeg in het land cadeautjes uitdeelt! Geniet van het mooie cadeau, Hilda!

 23. @Berthi,sinds de jaren 1978 – 1993 is de aanblik van Vrouwenpolder wel wat veranderd.Veel wuivende graanvelden hebben plaats moeten maken voor vakantiehuisjes. Veel originele dorpswinkeltjes verkopen nu allemaal hetzelfde (made in China) spul.
  Maar wie kan het de bewoners kwalijk nemen? Ook zij moeten voor hun boterham zorgen. Gelukkig is er nog genoeg aparts te vinden. En het strand blijft breed en kindvriendelijk. Mede door mooie jeugdherinneringen gaan onze kinderen ook weer naar Vrouwenpolder met het gezin. En …..wij gaan ook weer.

 24. MIeke s. Een wat late reactie van mijn kant. Beroepsdeformatie; zowel van jou als van mij? Of oog voor detail? Ik denk dat laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *