Zeeman muts have eventNa de succesvolle campagne van de kanariegele boxershort/hipster, komt Zeeman met een nieuwe actie: Zeeman muts have event.

Zeeman organiseert op 24 oktober 2010 een groot brei-evenement in Leidsche Rijn. Om 14.30 uur wordt het startsein gegeven van het gratis brei-evenement. Kun je nog niet breien dan leer je het in een workshop en je doet meteen mee om het wereldrecord breien te verbeteren. Daarvoor moeten zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd breien. Het huidige record staat op 935 mensen, maar Zeeman streeft naar 1200 mensen die een kwartier lang in één ruimte breien.

Je kunt nu al beginnen met de muts of sjaal. Zeeman heeft een speciale collectie mutsen en sjaals waarvan je het patroon kunt downloaden. De beginnende breier kan hier de instructiefilmpjes bekijken. Lukt het dan nog niet, dan is er vast iemand in de buurt die je kan helpen en anders is er altijd de mogelijkheid nog om de workshop op 24 oktober te volgen. Nu afwachten of het record wordt gehaald.

O ja, vergeet je niet in te schrijven via dit formulier als je aan deze breihappening mee wilt doen. Vanaf Utrecht Centraal Station rijden er gratis pendelbussen naar Leidsche Rijn.

28 gedachten over “Zeeman muts have event

 1. Leuke patronen en een mooi idee om zo veel breisters bij elkaar te krijgen.
  Waar ik wel problemen mee heb is de prijs van de wol, wel heel goedkoop.
  Wat blijft er nog over van de wolwinkels, die elk jaar weer een mooie collectie inkoopt, hier kun je niet tegenop.

 2. maar…Elma, dit is vast geen wol! gewoon goedkoop synthetisch garen vermoed ik en dan kopen wij toch liever echte wol voor meer geld in een echte wolwinkel??? ik vind trouwens de modellen ook erg leuk,maar las een paar beschrijvingen en die zijn niet best! als je ervan moet leren breien, nou, dan gaat dat wel moeite kosten. op sommige zinnen moet je echt puzzelen. ik leerde het toch liever van jou hoor!

 3. @elma, er zijn ook mensen die de dure wol niet kunnen betalen en dan is dit garen een goed alternatief. En wol zal het zeker niet zijn. Veel synthetisch garen of een combinatie. Voor mensen die allergisch zijn voor wol, is dit garen een uitkomst.

 4. Erg leuk zo’n event!!
  Hopelijk komt er veel mensen op af.
  Als breister vind ik het erg leuk dat zo’n grote keten het breien bij een groot publiek op de kaart wil zetten.
  Zelf zit ik niet zo op zo’n event te wachten en met mij misschien meer mensen niet die al breien.
  Ben bang dat de ‘harde kern’ van breiers uit Nederland daar niet bij aanwezig zal zijn en dat de nog niet breiers zich niet zo geroepen voelen om het record te breken.
  Het Zeeman garen is voor ‘yarnsnobs ‘ natuurlijk not done om mee te breien omdat het 100% acryl is. Maar ik moet zeggen, ze krijgen steeds mooiere kleuren, betere diktes en het voelt beter aan.
  Voor Zeeman en het breien in het algemeen hoop ik dat ze het Wereldrecord gaan verbreken!!

 5. Of je het garen nu wel of niet goed vindt, het is mooi georganiseerd.
  Keuze van garen voor iedereen.
  Zo is dat ook met andere dingen, je koopt waar je wil.
  Breien is weer in.
  Je ziet wat, leert wat, etc.
  En [voor de thuisblijvers ] ook leuk om te weten.
  Vandaag stond in de krant , dat Kruidvat nog extra treinkaartjes heeft…
  Dus…..
  De 24 e oktober valt in het weekend , dus je zou kunnen gaan met een Kruidvatkaartje.

 6. Op het prikbord van de breistartpagina heeft een advertentie gestaan voor een hostESS van 20-45 jaar voor dit event. CV MET FOTO moest ingestuurd worden. Nou, toen waren de rapen gaar! Leeftijds- en sexe-discriminatie….
  Elma, ik heb voor mijn kleinzoon een vest gebreid van 100% acryl garen van 99 cent per 50 gram. Voor mezelf ga ik het niet doen, maar ik rol ook niet door de modder met een vest aan!

 7. wat een leuk initiatief! het was nog creatiever geweest als ze nederlandse namen voor de mutsen hadden verzonnen. ben benieuwd naar de recordpoging!

 8. @Tijm, als er te weinig inschrijvingen komen, gaat het brei-evenement vast niet door. De organisatie wil op zekerheid spelen.
  @Annemie F., ik kreeg net de nieuwsbrief van Kruidvat binnen waarin de advertentie staat van de treinkaartjes. Ideaal om mee te reizen.
  @Mieke S., o jee, het heeft dus al veel losgemaakt. De echte breiers laten het nu helemaal afweten.
  Prachtig, een speelvest waar je mee door de modder mag rollen! Heerlijk voor je kleinzoon. Kleren waar je dus echt in mag spelen!
  Ik draag zelf nooit acryl omdat het niet prettig draagt, maar dat is mijn persoonlijke keuze. Voor anderen kunnen er diverse redenen zijn om wél acryl te dragen.
  @lheurebleue, met deze Engelse namen willen ze waarschijnlijk een jongere doelgroep mee aanspreken. We wachten af…

 9. ACRYL KAN OOK HEEL DANKBAAR ZIJN iK KEN EEN OUDERE DAME DIE PAKKEN ZEEMANWOL?ACRYL HEEFT VERBREID TOT DELENS VOOR BABAYS IN PERU, MAKELIJK WASBAAR EN TOCJ WEL WARM, zE WERDEN STEVIG GEBRID.

 10. Ik hoop dat het een leuke happening wordt voor diegenen die er aan meedoen. Leuk idee.
  Voor de plaid/sprei die ik nu voor mijn dochter aan het breien ben heb ik 45 bollen van 50 gram nodig. Ik gebruik acryl garen van Zeeman en van de Beekbergerwolhal. Bollen van 0,79 en 1 euro. Dat komt ongeveer op 40 euro.
  De kleuren waar ze voor gekozen heeft vindt ze nu mooi, maar misschien over een tijdje niet meer. Als de bollen dan drie keer (of meer)zo duur zijn dan ligt daar een plaid van 140 euro die ze misschien niet meer gebruikt.

 11. Ach, er kunnen zoveel redenen zijn om het goedkope Zeemangaren te gebruiken of om het juist niet te doen.
  Ik ben blij dat het er is en we allemaal vrij kunnen kiezen wat het beste bij ons of onze portemonnee past…..
  Dat breien weer een beetje op de kaart komt vind ik ook leuk, maar eh….ík ga daar niet zitten….

 12. Met acryl garen heb ik helemaal geen probleem. Voor kindertruien ideaal en kledingstukken die veel gewassen moeten worden.
  Ik reageer meer als de kleine KRUIDENIER die niet tegen de prijzen van de GROOTGRUTTER op kan.
  Berthi laat ons nog even een oud logje zien van 5 juni 2006. Het breien met Rowan Kidsilk, de kanten shawl vele malen door haar moeder gebreid.(knap hoor)
  Het prachtige patroon komt uit HZG 135 en wordt nog steeds gebreid. Het kantbreien is op dit moment helemaal in.
  Bij het Kruidvat verkopen ze behalve treinkaartjes ook hele kleine elastiekjes en die gebruiken wij als steekmarkeringsringetjes dat werkt prima.

 13. @Elma, ideaal zijn die elastiekjes. Mijn moeder heeft ze ook gebruikt!
  @Saskia, het woord steekmarkeringsringetjes levert een behoorlijk aantal punten op als je het voor elkaar krijgt om het neer te leggen op het scrabblebord!:-)

 14. Willy jij hebt helemaal gelijk. Zo zit ik met een dure sjaal voor mijn dochter. Eerst te kort bolletjes bij gekocht. Na een keer dragen nooit meer gezien dat ze hem droeg. Nu ligt hij in de la te wachten op wat anders, moet nog uithalen heel zonde. Ik dus gezegd doe ik nooit meer.
  Daar is dan weer het goedkope materiaal voor geschikt.
  Zo wil ik ooit beginnen aan De HAAPSALU sjaal prachtig zijn die.
  Wie weet lukt dit mij nog eens.
  Succes voor diegene die gaan naar Het ZEEMAN EVENEMENT !!

 15. In mijn opleidingstijd graag gebreid met zeeman garen. Verder reikte mijn beurs toen ook niet 😉
  En echte wol…om de een of andere reden bleef die kriebelen. Zelfs in de diepvries leggen hielp niet!
  Daar lag mijn mooie shetlandwollen trui…

 16. Ooooh wat leuk dat iedereen weer aan het breien gaat! Wij van de Wolfabriek hopen dat mensen ook gaan houden van gave, hippe 100% dikke echte wol uit Peru. Als je dan iets maakt, heb je gelijk een topkwaliteitsproduct. Kijk bij onze sjaal of omslagdoek (wij komen je ook nog gratis leren breien). Veel plezier op de record-poging. Wij kunnen helaas niet komen! Zie ook: http://www.dewolfabriek.nl

 17. Nu wij toch op de kleintjes letten, bij Blokker is pompomgaren te koop ook voor € 0,99, voor die prijs kun je elk jaar een nieuwe sjaal breien.
  Wil je ook nog een goed doel steunen, als je het Alpacagaren bij http://www.dewolfabriek.nl koopt komt het ook de mensen in Peru ten goede. Het is een prachtig garen van de Alpaccas die daar in de bergen leven.

 18. ja, alpaca is prachtig, maar zoals anderen last hebben van kriebelende schapenwol, moet je mij zien (en horen) als ik alpaca brei of draag……een soort permanente hooikoortsreactie, ik nies me een ongeluk dan!
  eens , lang geleden doorgezet en een beeld van een omslagdoek ervan gebreid, nooit gedragen dus, heeeeel snel en heeel gul weggegeven aan iemand die er geen niesbuien van kreeg!

 19. O, ik word helemaal blij van al die mooie wolletjes.
  Ik ga nu nog even een paar toeren breien aan mijn kantsjaal uit HZG 135.
  Elma, het gaat goed met pen 4 ! heb helemaal de smaak te pakken van het kantbreien.

 20. Elma, ik begrijp heel goed dat je liever ziet dat de kleine winkelier blijft bestaan en niet ten onder gaat aan het geweld van de grootgrutter! Mijn garen was van een kleine winkelier. Uit Aken, dat wel, maar toch een ‘kleine’.

 21. Wil me als beginneling toch even mengen in de discussie:-))
  Ik heb wol van Zeeman gekocht om te oefenen. Ik heb sinds mijn jeugd niet meer gebreid en die jeugd is al ééuwen geleden.
  Mijn jongste dochter zag mijn proeflap en vroeg of ik een sjaal wilde breien voor haar van dit garen. Best leuk: grijs-wit.
  Ik heb een bolletje over en verras haar nu met een muts erbij, bedankt voor de link!
  En nu ik zie dat het goed gaat koop ik volgende keer waarschijnlijk mooier garen. Maar wol: het prikt wel heel erg!
  Nogmaals bedankt voor het logje en de link.
  Groetjes,
  Janny

 22. Ook ik gebruik regelmatig garen van dit soort winkels.
  Voor kleine kinderen fijner dan wol, en voor knuffels e.d. vaak heel leuk garen.
  En voor mensen met een kleiner budget dé mogelijkheid om toch creatief te zijn.
  Op het moment hebben ze zulke leuke brei boekjes, met inspirerende ideën !!
  (die ik toch heb moeten leten liggen deze keer 😉

 23. Deze log heeft een mooie discussie opgeleverd waarbij ik kan concluderen dat het heel fijn is dat er goedkoop synthetisch garen te verkrijgen is én daarnaast de zeer mooie duurdere wolsoorten. Voor elk wat wils.

 24. Mutsen zijn altijd leuk… Maar een muts van echte goede wol gaat zo veel langer mee en dan weet ik niet wat ik goedkoper is? Groetjes Dana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *