Sshua ChenStop, ga niet meteen weg! Wellicht denk je dat je bij de verkeerde log terecht bent gekomen als je naar de afbeelding kijkt, maar ik zal het je uitleggen. Je ziet 9 september staan en het is vandaag 9 oktober. Oké, een maand te laat. Toch vind ik het erg leuk om deze schitterende desktop wallpaper te laten zien.

Iedere maand kun je via Smashing Magazine diverse desktop wallpapers downloaden, met of zonder kalender. Prachtige ontwerpen tref je aan zoals het ontwerp van Sshua Chen uit Australië. ‘I made a 9 on the fence with nails and woolen to express the tension. It has come to the ninth month of 2010. Still working hardly and stressfully? Take it easy!’

13 gedachten over “Sshua Chen

 1. Deze manier van een 9 maken werd onlangs bij RTL’s Eigen Huis en Tuin gebruikt. Ze noemden het spijkerweven, een oud-hollandse techniek. Geen idee of het waar is!
  Sshua Chen maakt mooie dingen. Alleen haar iconen vind ik niet zo denderend. Die zouden voor zichzelf moeten spreken. Zij moet ze haast allemaal uitleggen!

 2. @mieke s, spijkerweven… toepasselijke naam.
  Ik heb de hulp ingeroepen van Google en er komen 6 hits naar boven. Niet veel, maar wat mij opvalt is dat het een leuke activiteit is voor kinderen.
  Op een school zit het spijkerweven in het programma:
  Spijker Weven: figuur maken van spijkers en draad op hout. ( 2 lessen ).

 3. Smashing Magazine heb ik bij mijn favorieten gezet. Een interessante site met heel veel linken naar nog meer interesante sites vol prachtige kunst. Ook tips en trucks voor site-bouwers zag ik en nog veel meer. Dank je voor deze link!
  Met spijkerweven kun je ook van die spirograaf-achtige dingen maken, die nu nog bij papierborduren worden gemaakt. Ik meen dat dat in de zeventiger jaren populair was om te maken en aan de muur te hangen. Ik ga kijken of ik er in mijn “archief” iets van kan terugvinden.

 4. Wat een grappige affiche.
  Het spijkerweven stond vroeger al is het Hobbyblad NA VIJVEN, je sloeg klein koperen spijkertjes in een bepaald patroon en ging dan draden spannen.
  Door op verschillende manieren 6 punten te verbinden kun je alle cijfers maken. Dat zie je ook op digitale klokken.

 5. Jaaa, Elma, NaVijven! In een ver verleden een stapel bij het oud-papier gezet. Nu nog spijt van!

 6. ja grappig !!
  Heb ook nog verschillende ‘spijkerwerkjes’ in huis liggen, van mij zelf en de kinderen van vroeger op school.
  Altijd heel fascinerend.
  De na vijven stonden achteraf leuke dingen in !;-)

 7. @Lheurebleue: Nee hoor, op de mooie wallpapers staat de kalender van een hele maand. Het is dus een kwestie van één keer per maand een mooie nieuwe “behangetje” voor je desktop uit te zoeken. En dat is met de getoonde kwaliteit echt geen straf!

 8. Nu bedenk ik dat een van mijn heren collega,s dit ook al zeer kunstig deed .
  Mijn eerste opmerking zou zijn een beetje familie van klosjes breien / punniken .
  Spirograaf figuren ben ik ook nog mee bezig geweest . Kijk bij het kaarten maken , niet om spijkers , maar doorprikken ook een dergelijk effect . Alles komt weer terug , soms in andere vorm .
  Wie kan er nog pitrieten ?
  Er zijn zoveel mandjes op het ogenblik , leuk om iets in op te bergen . Maar pitrieten kom ik nergens tegen . Werken met raffia ? Ik heb geweven met raffia , helaas heb ik maar weinig over van die technieken .
  Waarom krijgt een mens soms van die opruimbuien , nu vind ik het spijtig .
  Het is wel zo dat je huis op het laatst te klein wordt .
  Take it easy , roep ik elke dag tegen mijzelf .

 9. @Saskia, graag gedaan. Ik zag bij Thijmen een leuke desktop wallpaper op zijn computer staan en vroeg aan hem waar hij die vandaan had gehaald en zo kwam ik dus bij Smashing Magazine terecht.
  @Elma, in de tijd van NaVijven had ik blijkbaar nog geen belangstelling voor bladen want ik ken dit tijdschrift niet.
  @MM, oud wordt weer nieuw! Oude technieken gaan nooit verloren. Er zal altijd een nieuwe generatie opstaan die het oude weer nieuw leven wil inblazen. Zo is het altijd al geweest, en zo zal het altijd blijven.
  @Gerrie, soms moeten we gewoon opruimen want anders groeien we dicht en dat is erg lastig. Rustig kunnen ademen is een must!
  Pitrieten… ikke niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *