Textielpost – De LierLiza Bol: ‘8 september 1998 was ik bij jou op visite, dat stond op mijn jaarlap. Vandaag (11-9-2010) was ik bij mevrouw Persoon in De Lier waar deze kantklostentoonstelling was. Ik was verbaasd. Wat was dat mooi. Ik zag deze kaart (te koop) en dacht die gaat naar Berthi, vandaar.’

Agnes Persoon is geboren in 1946 in Amsterdam en woont nu in Maassluis. Zij begon in 1985 met een cursus kantklossen aan de Vrije Volksuniversiteit in Amstelveen. Zij heeft les gehad van Nel Butter. Daar begon ze met traditioneel kantklossen in wit, maar al snel ging ze over op moderne kant en kleuren. Zij volgde daarna de Masterclass Kant en mag zich dan ook Nederlands Kunstenares in Kant noemen.

Wat in haar werk vooral opvalt is het gebruik van een veelheid van materialen, meestal naar eigen ontwerp. Zij klost met garens in diverse diktes en kleuren, maar gebruikt ook dik en dun koperdraad en ijzerdraad. Door de kant te verwerken met andere materialen, zoals glas, steen, koper, hout, zink en plexiglas krijgt het oude ambacht kantklossen een eigentijds gezicht. Het resultaat is een grote variatie aan vrijstaande objecten en wandcreaties.

Kant als kunst is te zien tot en met 13 november 2010 in Museum De Timmerwerf. Elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op afspraak.

Borduurwerk van Liza Bol kun je bekijken in deze log.

16 gedachten over “Textielpost – De Lier

 1. @Liza, dit is werkelijk weer een schitterende textielkaart! Wat een prachtig werk van Agnes Persoon.
  De ogen in de bril is echt een vondst. Heel goed bedacht en goed uitgevoerd!
  Kantklossen heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling gemaakt. Er wordt zoveel mooi, divers en modern werk gemaakt.

 2. Verrassing……Liza bij Berthi in de log…nu wel met werk van Agnes.
  Wat zou ze zelf dit jaar weer allemaal op haar lap gezet hebben…??? breng je hem mee naar Nijkerk Liza ??? tot ziens,

 3. Berthi, de opmerking die jij maakt over kant hoor ik wekelijks in Genk met daarbij de toevoeging: “vooral in Nederland…dat is iets waar de Hollanders goed in zijn.”
  Laat mij als “Hollander” nou net voor het traditionele gaan!
  Ik vind de brillen overigens wél grappig.

 4. leuke bril, maar of ik daar iets door kan zien, aleen kant denk ik Leuk gevonden basje

 5. Zo bekijk je kant eens door een andere bril.
  Museum “de Timmerwerf” heeft weer een prachtige tentoonstelling binnen gehaald.
  Het Succes van de tentoonstelling “AAN DE ROL” zal niet snel te evenaren zijn.

 6. Zaterdag vertelde iemand me “je bent van de “”kouwe kant””” desondanks was het erg gezellig.
  Ik moest hier aan denken toen ik deze log over de Kant tentoonstelling las en in combinatie met de “dubbel gezegdes””

 7. Zaterdag vertelde iemand me “je bent van de kouwe kant”” hier moest ik aan denken toen ik deze log over de kanttentoonstelling las ook al in combinatie met de dubbel gezegdes.

 8. Wat kom ik tegenwoordig toch vaak akelige kleine lettertjes tegen die zo moeilijk zijn te lezen , vanmiddag dacht ik even had ik dat mooie kantbrilletje maar bij de hand bij Berthi .

 9. Gerrie, de lettertjes op heel veel verpakkingen zijn zo klein dat je ze met een loupe moet bekijken.

 10. Wat leuk om mijn eigen werk op een web-log te zien. Ik zou zeggen “kom zelf kijken, want er is nog veel meer te zien”
  Tot ziens in De Timmerwerf.
  Agnes Persoon

 11. @Agnes Persoon, leuk om een berichtje van je te lezen. Als het dichter in de buurt was, dan had je mij al lang gezien, maar er komt vast nog eens een andere gelegenheid om je werk persoonlijk te komen bekijken. Nog veel succes met de expositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *