Textielpost – Tilburg IIElly: ‘Deze textielkaart komt uit Tilburg waar ik hem kocht in het Textielmuseum. Het werk van Lam de Wolf is verrassend en verwonderlijk mooi.’

Heel verrassend deze kaart, Elly! Toen ik de afbeelding zag moest ik als eerste aan deze log denken waarin ik vertel hoe Peter zijn broek korter maakte. Inderdaad, hij sloeg een paar nietjes in de zoom. Vervolgens gingen mijn gedachten naar mijn geborduurde zakdoekjes die je in deze log ziet, met het bijbehorende verhaal.

Vandaag is het Textielweekend in het Textielmuseum van start gegaan. Morgen en zondag zijn er nog volop activiteiten, een daarvan is het live bloggen vanuit de bibliotheek dat zondag zal plaatsvinden. Een van de drie bloggers zal ik zijn. Ter plekke schrijf ik korte berichtjes die direct worden gepubliceerd op mijn blog zodat de thuisblijver een idee krijgt van de vernieuwde bibliotheek. Maar, je kunt natuurlijk ook zelf naar het Textielmuseum komen.

11 gedachten over “Textielpost – Tilburg II

 1. Ik heb er zin in, leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.Tot zondag.
  groet, Helmi

 2. Ik moest meteen denken aan de kleine tentoonstelling die in De Locht in Melderslo op dit moment nog loopt “Staaltje van Textiel”. Allerlei metalen worden in textiel verwerkt. Dit werk had er kunnen liggen. In mijn blog heb ik een paar dagen geleden over deze tentoonstelling gescheven.

 3. weer een leuke log waarin we veel “”achteruit”” kunnen lezen.
  We horen vast nog meer over het Textielmuseum…fijn weekend !!

 4. Wat toepasselijk, de zoom met nietjes.
  Ik zit een nieuwe spijkerbroek korter te maken die ik over twee uur aan moet als wij naar het zuiden vertrekken.
  Het wil maar niet lukken, mijn geliefde oude Elna naaimachine vertoont kuren en rammelt aan alle kanten.
  Even erbij weg en op bezoek bij Berthi, dat wil wel eens helpen.
  Dan zie je ook nog de mooie kaart van Lam Wolf met de titel, GENIET.
  Dat geeft een mens weer moed.
  Berthi heel veel plezier zondag in het textielmuseum, wat had ik graag om het hoekje gekeken.
  Ook zal ik niet kunnen reageren, zit op een plek zonder computer.

 5. Ik ga zondag meer achter de pc zitten dan normaal! Ik wens je veel plezier in Tilburg.

 6. Het verhaal over je 22 zakdoekjes had ik al eens (terug)gelezen, maar dat over die broek!!!!
  Ik kan er niks aan doen maar heb heerlijk gelachen.
  Toen het hier eens te lang duurde kroop DH zélf achter m’n naaimachine. Ik heb er een foto van maar die mislukte helaas.
  Ik zou trouwens eerder aan pleisters denken, want dat heb ik zelf ook eens gedaan als haast-oplossing.
  Tot ziens in Tilburg!

 7. ik had je met alle plezier willen komen opzoeken daar,maar mijn hele weekend zit vol met andere ( leuke) afspraken, ben benieuwd naar de blogs ter plekke,veel plezier, Elly

 8. Gezellig Ine en Mien B. Ik kijk uit naar jullie! Tot morgen.
  Wie niet kan komen is er de mogelijkheid om via de berichtjes op mijn blog de dag in Tilburg volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *