Damast uit de Jouster kastAanstaande dinsdagmiddag (28 september) wordt van 13.30 tot 16.30 uur het damast uit de kast gehaald door Tine Oosterbaan, en wel in de Voorsalon van Pand 99 dat onderdeel is van Museum Joure. De kast is eind 19e eeuw gemaakt door een Jouster meubelmaker. Een deel van de linnengoedverzameling van Tine Oosterbaan ligt opgeborgen in deze kast.

Breng gerust je eigen damast mee, Tine Oosterbaan zal er graag informatie over geven. Pand 99 ligt aan de Midstraat 99, de Voorsalon is gelijk rechts.

15 gedachten over “Damast uit de Jouster kast

 1. Ik had graag het linnengoed van Tine willen zien. Maar Joure ligt ietd uit de route. Maar ik denk dat er genoeg mensen zullen zijn die komen kijken

 2. wlde dat mijn linnenkast er zo keurig uitzag!! Geen kans, geen kast die hier op lijkt en al blij als alles op de plank past, Het nadeel van te weinig ruimte…..en de voorraad is in de loop der jaren ook aardig geslonken, Fijne zondag Basje

 3. Als ik damast zou hebben…..
  Maar in mijn linnenkast ligt alleen maar katoen. Wat zeg ik…linnenkast….Ik bedoel dus: verspreid over een plank hier en een keukenkastje daar!
  Veel plezier in Joure!

 4. tIs gewoon een MONUMENT !! prachtig !
  dat is echt een weelde om zo’n kast met inhoud in je huis te hebben staan en dan ook nog een dag om het iedereen te laten zien….echt genieten.

 5. Een droom voor iedere verzamelaar, zo’n kast of in elk geval genoeg (kast)ruimte om alles zó op te bergen….veel succes met het showen op de 28ste!

 6. Wat een mooie kast en alles zo keurig op stapeltjes, wit met hier en daar een streepje rood.
  Als je nu naar onze linnenkast kijkt, allerlei kleuren dekbedhoezen en een stapel bonte slopen. En dan maar niet te praten over die vreselijke hoeslakens die nooit netjes blijven liggen, ik leg ze maar in een mandje.

 7. @ ja Elma ik vind het ook telkens een gevecht met die HOESLAKENS !
  Prachtig deze kast met zo’n keurige stapeltjes !

 8. Hoeslakens vouw je op en rol je op tenslotte, heel handig en makkelijk in de kast!

 9. @eva.b, dat is een heel handige tip want hoeslakens zijn onmogelijk om die mooi in de kast te krijgen. Ik doe altijd mijn uiterste best, maar toch…

 10. Tweemaal in de breedte dubbelvouwen. Een maal in de lengte. Nog een keer en dan maar rollen.

 11. Nee, toch zeg ik het verkeerd! Tweemaal in de lengte. Tweemaal in de breedte en dan een rol ervan maken.

 12. Ik doe altijd de hoeken in elkaar steken dan in drie-en vouwen en dan nogeens dubbel.

 13. Ik heb van mijn schoonzus een ontbijtlaken gekregen met allemaal wapens erop.
  In het midden staat een heel groot wapen met “Je maintiendrai” de kleur is lichtblauw, maar ik weet niet of het wel echte damast is.
  Ze heeft dat net na de oorlog gewonnen via een puzzel, zegt zij of dat juist is weet ik niet daarom mijn vraag
  kunt u mij vertellen waar dat vandaan komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *