Boekenautomaat

Eindelijk kan Hilly ook eens uit de muur eten…

Ben jij je leesboek voor in de trein vergeten en heb je haast dan kun je sinds gisteren op Rotterdam Centraal snel een boek uit de muur trekken. In de automaat is plaats voor vijfentwintig titels. Naast boeken van gerenommeerde schrijvers is er een aanbod van populaire puzzelboeken. Er zijn drie prijscategorieën:
€ 5 – € 8 – € 10.

De proef begint op Rotterdam Centraal omdat dit één van de drukst bezochte stations van Nederland is. De NS heeft voor de gelegenheid op perron 1 een leeshoek ingericht.

Het idee van de boekenautomaat komt van Pieter Kool. Hij heeft altijd al een liefde voor lezen en puzzelen gehad en het was tijdens het vele reizen met de trein, tijdens zijn laatste studiejaar, dat het idee Van Bomen ontstond.

13 gedachten over “Boekenautomaat

 1. hahah leuk ,je hebt um al geplaatst!!!
  ik kijk ernaar uit hoor…;)

 2. Als ik binnenkort van Rotterdam naar huis ga, ga ik beslist mijn boek uit de muur trekken om de reis aangenaam te laten verlopen.

 3. @Hilly, wat ga je uit de muur eten?:-)
  @Geri, leuk hé!
  @Dorothé, ik ben benieuwd welk boek jij uit de automaat gaat halen!

 4. Dus dit keer geen vette hap, maar leesvoer voor in de trein,
  na het boek uitgelezen te hebben kun je het boek weer laten reizen met book-crossing.

 5. Je kunt van de ns zeggen wat je wilt maar níet dat ze de lezende reiziger in de kou laten staan. Mooi initiatief!

 6. en nu maar vee via rotterdam reizen.leuk idee Is er ook een leesbril automaat voor als je wel wilt lezen, maar die tweede bril hebt vergeten? Fijn weekend Basje

 7. @basje, een goed idee is geboren! Pieter Kool zal toch niet denken dat alleen jongeren met de trein reizen?
  In mijn woonplaats ligt er bij de bibliotheek op de balie een doosje met leesbrillen voor de lezer die zijn/haar leesbril is vergeten. Een mooi initiatief van de opticien: http://www.xiewel.nl/

 8. Wat een leuk en verrassend initiatief! Hoe vaak denk je niet tijdens een treinreis: oh, boek vergeten of uit en geen zin in die saaie gratis treinkranten! Hopelijk komen ze snel in meer stations dan alleen in Rotterdam te staan!

 9. @lupineke, tot nu toe heb ik alleen maar positieve en erg leuke reacties gehoord. Het zou me verbazen als de boekenautomaat niet op meer stations komt te staan. Ik kom niet zo vaak in Rotterdam en wil toch beslist de boekenautomaat eens uit proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *