Textielpost – Dubai I

Textielkaarten uit Dubai, gestuurd door Janita. De afbeeldingen hierboven laat de kleurrijke kleding zien met een overdaad aan prachtige sieraden. Maar, ik moet zeggen, het past goed bij deze dames. Voor mij zou één zo’n mooie zilveren armband voldoende zijn.

Hieronder zie je een detail van een kamelentas. De kameel is het meest voorkomende dier in Dubai.

16 gedachten over “Textielpost – Dubai I

 1. Leuk dat Janita ook mee doet aan de textielpost..wel ver weg maar altijd nog meeleven met de Merkwaardig club !!
  en de andere dingen.
  Helaas dit jaar geen verlof in Nederland doorgebracht ??? groetjes L.H.

 2. Oh wat mooi. Al die sieraden. Niet praktisch maar dat is ook niet de bedoeling. Die vrouwen dragen het vermogen van de familie aan hun armen en benen. Ze tonen hun rijkdom. Eigenlijk net als bij ons de oorijzers en andere sieraden bij de klederdracht. Overigens foto’s van ongesluierde vrouwen!
  Anneke SK

 3. @Anneke SK, de ongesluierde vrouwen was mij ook opgevallen. Ze hebben vast een reden om de vrouwen op deze manier aan de wereld te laten zien.

 4. Hoi Janita…..leuk om weer eens wat van je te horen en te zien..laat ook eens een keertje wat van je prachtige borduurwerken zien!!!!!Groetjes,Thera

 5. Ik heb het vage vermoeden dat dit antieke sieraden zijn, geshowd door modellen t.b.v. de toeristen. Zo zagen rijke vrouwen er vroeger uit. Het oprukkende fundalisme heeft deze kleding verbannen. Onder hun zwarte jassen dragen veel rijke vrouwen nu Chanel of ander haute-couture.
  Deze wijsheid heb ik van onze reisleidster in Jemen die vertelde dat het haar opviel dat ieder jaar als ze terug komt in het Midden Oosten het straatbeeld weer zwarter is geworden terwijl het vroeger in de Arabische wereld heel kleurrijk was.

 6. Ik laat mijn geld dan toch liever op de bank, kredietcrisis of niet! Sieraden zitten zo in de weg.

 7. @Anneke SK, deze kleurrijke kleding met de sieraden is prachtig om te zien. Jammer als het straatbeeld nu zo zwart wordt/is.
  Misschien kan Janita ons daar meer over vertellen.

 8. @lheurebleue, gedurende de 17e, 18e en een groot deel van de 19e eeuw droegen de vrouwen hier een of twee dijzakken op hun onderkleding. In deze dijzak bewaarden zij hun belangrijkste bezit. Zoals: beurs, portefeuille, liefdesbrieven, zakdoekje, sleutels en naaigerei. Deze vrouwen droegen dus ook hun bankrekening bij zich!

 9. Mooi en kleurrijk. Ongesluierd, dat viel me ook op, én een heel zelfverzekerde blik in de camera. Dus ik kan me wel voorstellen dat dit modellen zijn.
  Je gaat wel denken: zouden ze daarom die vrouwen zo “aan t lijntje” houden….anders wandelt het hele familiekapitaal er vandoor 😉

 10. Ik zie hier weinig gesluierde damens. Ze dragen wel zwart maar heel heldere geborduurde randen. Ik kan daar wel plaatjes van opsturen maar geen kaarten. Berthi als je dat wil dan hoor ik het wel.Ik vind de vrouwen , trouwens de mannen ook, heel mooi hier. Ook de kleding vind ik prachrig. WEr is volop heldere kleuren kleding van hier te koop, het zwart is eigelijk een jas die je erover draagt als je naar buiten gaat. Borduurwek en tekeningen van mij kun je wel op facebook bekijken onder mijn naam Janita Mantel ps. Thera alles goed daar.

 11. Janita,alles O.K…ik mail je wel weer binnenkort…groetjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *