Dinsdag 14 september 2010Dinsdag 14 september 2010. Voor de meesten onder ons een gewone werkdag. Voor Irene en Ed was dit anders. Ondanks het druilerige weer werd het voor hen een dag met een gouden randje. Zij kozen 14 september 2010 als dé dag om elkaar eeuwige trouw te beloven. De buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand hield een mooie toespraak waarin naar voren kwam dat het bruidspaar dol is op geschiedenis. Het kon dan ook niet missen dat de ambtenaar de trouwlokatie, het stadhuis van Delft, onder de loep nam. Hier bleef het niet bij. De veiligheidsspeld, waar ik hier een log over schreef, kwam terloops ter sprake. De veiligheidsspeld die tijdelijk vast zat aan de stof van de trouwjurk was Irene kwijt. Deze speld was terechtgekomen bij de ambtenaar die ons vandaag de geschiedenis vertelde over dit onmisbare voorwerp. Wist jij dat de veiligheidsspeld oorspronkelijk van de Mycenen komt? Waarschijnlijk in de periode 3000-1200 voor Christus. Daar waren ze bekend als Fibula en werden precies hetzelfde gebruikt als nu. In 1849 werd de veiligheidsspeld opnieuw uitgevonden door Walter Hunt.

Het bruidspaar houdt ook van kunst en in het bijzonder van Marc Chagall. Het zal je dan niet verbazen dat ze voor hun trouwkaart de afbeelding La mariee kozen.O ja, de lunch in een van de oudste Italiaanse restaurants van Nederland San Marco was heerlijk, net als de bruidstaart.

9 gedachten over “Dinsdag 14 september 2010

 1. Was dat nou niet jammer zo’n regen dag ??? of kon het de vreugde niet bederven ?? gauw even je logje over de veiligheidspelden herlezen en gezien dat Gerrie en anderen ook toen al “volgsters”” waren.
  Ik denk dat ik je toen voor het eerst ontmoete in die vanNelle fabriek, je man was er ook bij geloof ik.

 2. ahhhhh de liefde “love isnt’t love without a violin playing goat”….uit four weddings and a funeral toch ?”prachtig!!

 3. mooi je ‘eigen’ dag met een ‘eigen’ thema vullen !!!
  Veel geluk aan het bruidspaar !!!

 4. Hulde aan het buidspaar.September een prachtige maand om te trouwen. Ik kan het weten.

 5. Berthi, ergens heb ik gelezen dat je in het westen was. Dus je was aanwezig bij dit huwelijk? Wat zullen jullie genoten hebben van de trouwlokatie en de uitleg over de veiligheidsspeld. Leuk als je nog eens een oud logje terugleest, Berthi pakte snel de fiets en fietste snel naar de Action om veiligheidsspelden te kopen.

 6. Maar waarom zat die veilgheidsspeld in de stof van de trouwjurk.
  Bewust, zoals MM suggereert met haar thema.
  Leuk idee. Symbolisch ook!

 7. ik heb wel zo’n romeinse veiligheidsspelden gezien en mij erover verbaasd dat ze toen al zo’n hoogstandje van technisch vernunft hadden. maar ja – de romeinen hadden al zoveel slimme technische dingen!

 8. @ine, de veiligheidsspeld zat tijdelijk aan de jurk. Daar zal wel een reden voor geweest zijn, maar die is mij niet bekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *