Textielpost – SundbornWilly: ‘Vandaag heb ik opnieuw een rondleiding gehad in Carl Larsson-gården in Sundborn. Ik was de enige voor de Engelstalige tour en de gids kon er prachtig over vertellen. De kamer op de foto is het oude atelier van Carl, dat door Karin werd gebruikt als haar werkruimte. Overal in het huis kom je de prachtige ontwerpen van Karin tegen. Rechts achter in de kamer zie je haar naaimachine staan waar ze veel kleding op maakte.’

De blogpauze van Willy wordt helemaal duidelijk door deze textielkaart. Zij was voor vakantie in haar o zo geliefde Zweden. Ik verheug me nu al op de mooie logjes over dit land die we binnenkort vast gaan lezen op haar blog. Even terug naar de mooie textielkaart. Zie je rechts achter in de kamer het gobelingetouw staan? En links achter in deze werkruimte zie je een spinnewiel. Overigens zou het mij niet verbazen als het prachtige kleed, dat op de ronde tafel ligt, een ontwerp van Karin is.

Het is niet de eerste keer dat Willy een bezoek brengt aan Carl Larsson-gården, in 2008 was ze er ook en schreef er een mooie log over.

22 gedachten over “Textielpost – Sundborn

 1. Wat een prachtige kaart heeft Willy gestuurd, ik ben heel benieuwd naar haar verhalen als ze weer thuis komt uit Zweden. Leuk om al even een voorproefje te krijgen! De werkkamer van Karin Larsson ziet er zo uitnodigend en inspirerend uit, wat bijzonder dat het er nog net zo is als toen ze er woonden en werkten… groetjes van Lupineke

 2. Had al een paar keer gekeken of Willy al terug was. Wist dat ze nog bij Joke llangs zou gaan. Dit is een schitterende kaart. Zou er wel in willen kruipen. Dit is toch een prachtige en rust gevende plek om helemaal tot je zelf te komen.

 3. Hej hej Berthi
  Leuk dat je de textielkaart juist vandaag plaatst. Wij zijn net vanmiddag thuisgekomen. Ik zit al weer na te genieten als ik de kaart zie. (Hij is niet helemaal ongeschonden over gekomen zie ik.)
  Het was de vierde bezichtiging, niet verder vertellen hoor! De gids kon er zo gepassioneerd over vertellen. Nadeel is, als je als enige een rondleiding krijgt, dat je wel 45 minuten aandachtig moet luisteren en minder om je heen kunt kijken.
  Door deze speciale één op één rondleiding heb ik Carl en Karin toch weer beter leren kennen.

 4. Berthi, als je er eens in de buurt bent, moet je echt er naar toe gaan. alle kleden zijn door karin gemaakt. Trouwens alle textiel is van de hand van Karin. Ze weefde, naaide, borduurde alles zelf. Maar Carl heeft het hele huis beschilderd met mooie details. Ook Karin staat ergens op een muur en deur. Je komt echt ogen tekort.Ik ben eigenlijk een beetje jaloers dat Willy er weer geweest is!! Wat zou ik graag nog eens gaan kijken. Ik had vorig jaar de zweedse tour omdat de Engelse te laat voor ons was. dan versta je niks, maar kun je wel rond kijken als de anderen luisteren”! Haha.. Maar je kon in het engels wel vragen stellen hoor. Willy ik zie dus nu wat je bedoelde, waar je kaart vandaan kwam.

 5. Als je (helaas) niet in Zweden komt, kijk bij de site van Carl Larsson en je kunt op Facebook een prachtige serie foto’s zien, of dat je rondgeleid wordt.

 6. Willy,ik kan me heel goed voorstellen dat je dit al meerdere keren bezocht hebt. Je komt er niet uitgekeken en steeds zullen je andere details opvallen. Ook ik verheug me al op je logjes.

 7. Wow daar zou ik ook wel eens naartoe willen hoor! Je kan natuurlijk niet alles doen hé.
  lieve groeten Liliane

 8. wat een heerlijke kamer en al dat weef en handwerk ook nog Ik genniet na… dank jewel

 9. Dag Berthi, dit kunstenaarsechtpaar blijft ook mij nog altijd boeien en hopelijk kan ik hun huis ooit ook nog eens bewonderen.
  Ik verheug me ook op Willy’s vertellingen hierover en ik lees hierboven dat ze er weer is! Gezellig, ook om zelf weer terug te zijn in blogland.

 10. Prachtige plek waar Carl en Karin Larsson leefden en werkten. Zou het huis graag nog eens zien, toen ik er vorig jaar was kwam ik ogen en oren tekort!

 11. @Willy, de kaart is in perfecte staat aangekomen hoor! Maar bedoel jij misschien de afbeelding die vanuit de tafelpoot doorloopt tot voorbij het rode kleed? Het zit in de kaart en ik vraag me af wat dit voorstelt. Heb jij enig idee?
  @Marijna, zal ik zeker doen.
  @Judith, een huis met een prachtige omgeving.
  @Willy, ook zo’n prachtige log!
  @Elma, goede tip!
  @Corrie, fijn dat je er weer bent!
  @Balsemien, een tweede bezoek zorgt bijna altijd voor vele nieuwe ontdekkingen.
  @Ine, rust en inspiratie straalt de kamer uit.

 12. oh heerlijk ik zou zo weer naar dat prachthuis hangen met al die creatieve energie

 13. eh ..ik bedoel naar dat prachthuis willen waar creatieve energie hangt hahahah

 14. Berthi, dat bedoel ik, maar ik heb geen idee wat het is. Het is me bij het kopen van de kaart niet opgevallen, vreemd!

 15. Heerlijk die sfeer daar. Heb al jaren 2 boekjes van hem in de kast staan. Heb ze vorig jaar eens gelezen… mooi ook zijn sfeer in de letteren.Hij had een dochter die Liesbeth heette net als ik!
  dagdag Liesbeth J

 16. Hoi Berthi, zijn mijn kaarten niet aangekomen, en mijn mail. ???? liefs Janita

 17. @Janita, zowel je kaarten als je mail is aangekomen. Je mail van 2 september staat klaar om beantwoord te worden. Vandaag neem ik de tijd voor mijn mails en mijn blog.
  Ik wilde proberen om nog enige informatie te vinden over een kaart die je stuurde, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Ga proberen dit vandaag te doen en ga dan vanavond of anders morgenavond je kaarten plaatsen. Maar… ik vergeet het echt niet. Ik heb nog meer textielpost van andere lezers klaarliggen om te plaatsen. Het komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *