Textielpost – GroedeSaskia: ‘Ook hier gehaakte mutsjes. Helaas vond ik geen patroon.’
Op de afbeelding zie je de grutterswinkel van Het Vlaemsche Erfgoed. Op 29 juni jongstleden schreef ik deze log over de musea in de Slijkstraat. Saskia doet uitgebreid verslag van haar bezoek aan Zeeland op haar blog.Saskia: ‘Wat is Zeeland toch mooi! Waarom “gehaakt” tussen quotes staat, snap ik niet. Want het is toch echt een gehaakt mutsje wat deze mevrouw uit Cadzand op heeft, lijkt me.’

6 gedachten over “Textielpost – Groede

 1. Kan ik nog wel effen een paar boodschapjes halen in dat leuke winkeltje . Een zakje ullevellen , een half pondje suuker in een tipbuul !
  Wat hek nog meer nodig veur vadaag , och een buultien lekkere muppies .

 2. Zou het kunnen dat het mutsje met haakjes is vastgezet en verder gewoon van stof is? De tekening is te onduidelijk om te kunnen zien of het haakwerk is dat gemaakt is met een haaknaald.

 3. Vergeet niet hierboven ”Het Vlaemsche Erfgoed” aan te klikken , er is een prachtige dia serie te zien . Dan zijn de mutsjes ook beter in beeld .
  De serie vind je onder foto,s , die je mooi als dia serie kunt bewonderen .
  Je komt zelfs de koningin nog tegen .

 4. Dat heeft toch wel wat, zo’n glazen pot waarin de toverballen liggen te glanzen.
  Niet te vergelijken met die plastic zakjes van nu.
  Darom vind ik die bakken met zelf scheppen ook zo leuk die je nu in sommige winkels ziet. Dat lijkt op toen 😉

 5. Ik zou graag willen snuffelen in deze winkel. Alleen de geur al heerlijk. MMMmmm
  De gehaakte mutsen blijven mooi. Zou het erg zijn als ze niet gehaakt zijn . Voor mij niet.
  @Ine. Ik hou niet van het snoep wat te koop is uit deze bakken. Je ziet kinderen in graaien. Maar waar hebben ze eerst aangezeten met hun handen. Dan heb je nog moeders die roepen “leg dat eens terug”, terwijl de helft al in hun mond heeft gezeten. Het doet mij altijd denken aan de gezouten pinda’s in een bar. Waar de bezoekers van toiletten gretig van eten. Ach, je moet maar denken ze zijn gezouten.
  Op mijn werk neem ik alleen verpakte snoep aan. Misschien zie ik wel te veel spoken op de weg maar toch.

 6. Wat een leuk winkeltje om je snoepjes te kopen. Verkopen ze ook steken? (bruine balletjes) niet te verwarren met breisteken.
  Nu ik deze log lees, ben ik vergeten om vandaag bij de Open Monumentendag mijn gehaakte mutsje op te zetten. Om 10 uur begon het te lopen en dat ging de hele dag door. Over het monument weinig verteld, maar des te meer over de getoonde handwerken.
  Van het verhaal over het Walvisvaardersmutjes genoten de mensen, vooral om dat je de walvisvaarder herkende aan zijn mutsje.
  Een heer gaf aan zijn vrouw te kennen dat hij dat niet wilde, begraven worden met alleen zijn mutsje op.
  Om thuis het hele verhaal nog eens na te lezen kon ik mooi kaartjes uitdelen met reclame voor mijn handwerken, met onderaan de link naar Berthi, dus weer een aantal fans erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *