Guatemala

In deze log en deze log zie je prachtige foto’s van handwerkende vrouwen uit Midden-Amerika die gemaakt zijn door Anneke Schoonenberg Kegel. Ook liet Anneke foto’s zien van sjouwende vrouwen in Guatemala en een wasplaats in Guatemala. Vandaag volgt een prachtige foto van een oudere kleurrijke dame uit Guatemala. Als ik naar deze foto kijk, zie ik een vrouw die haar mannetje wel staat en iemand die volop geniet van het leven.

16 gedachten over “Guatemala

 1. In 1990 heb ik eens een kalender gekocht, die was uitgegeven door Pomegranate en die vol stond met dit soort foto’s. Daar heb ik het hele jaar van genoten! Om één of ander reden vind ik dit soort plaatjes heel inspirerend.
  Hoewel dat jaar allang om is heb ik de kalender nog steeds, ik blijf het mooi vinden!

 2. @Josefien, ik ben het helemaal met je eens. Het is een prachtige foto van een sterke vrouw. Ik wilde vandaag dan ook maar één foto plaatsen.

 3. Sterke vrouwen vind je overal in de wereld, maar hier de contrasten, kleur en de donkere huid.Ik kan me zo een siirt kalender voorstellen en da begint je dag met een glimlach basje

 4. Laat de zonnestralen maar uit je leven stralen met veel vrolijke kleuren !

 5. Ik zie andere dingen dan jij Berthi. Wél kleurige kleding maar verder een gezicht vol leed, één oog wat niet meer of slechts een beetje functioneert, een gebit dat niet meer zo mag heten en ik denk dat ze jonger is dan ik maar er 20 jaar ouder uitziet. Ik kan eigenlijk alleen maar medelijden/leven voelen als ik deze foto zie. Een sterke vrouw? ja, omdat ze het zo lang heeft volgehouden.

 6. Deze dame geniet van de aandacht die Anneke en haar man haar geven en wil gewillig op de foto. Prachtig zijn de kleuren van haar kleding.

 7. Mieke ik heb dat ook.
  Getekend door het leven.
  Maar toch heeft ze gekozen voor hele vrolijke kleurrijke kleding en daarom is het ook weer een heel positief beeld wat ze van zichzelf laat zien.

 8. @mieke s en ine, ik heb zelf de gedachte dat deze vrouw juist ouder zal zijn dan we denken. Ze zal zeker geen gemakkelijk leven hebben gehad, maar ze kan relativeren waardoor ze er voor haar leeftijd zo goed uitziet en heel ontspannen op de foto staat. Een sterke vrouw!

 9. Even een paar toelichtingen. Deze mevrouw was echt wel oud maar heel vrolijk. Ze was druk aan de babbel toen wij deze foto maakten. Niet pal voor haar neus maar met een telelens. We hebben haar later de foto laten zien en ze was er zelf heel content mee.
  Die kleurrijke kleding draagt iedereen daar van jong tot oud. Het is geen kwestie van kiezen, het is gewoon zoals het is. Een feest van kleur. Maar voor tandartsen is er nog heel wat emplooi daar. Wij zijn hier gewend geraakt aan witte, gave gebitten. Maar dat is niet overal op de wereld zo.
  Fijne avond,
  Anneke SK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *