Yala National Park in Sri LankaSpannend, de luipaarden komen in zicht in het Yala National Park. De oudere dame probeert een glimp op te vangen en gebruikt daarvoor haar verrekijker. Of ze veel ziet is de vraag, want ze houdt haar verrekijker verkeerd om. Dat de dame in kwestie helemaal gefocust is op de luipaarden zie je aan haar houding. Ze draagt een spierwit kanten blousje, de witte zakdoek voor haar mond moet het stoffige zand tegenhouden en haar fraaie sieraden heeft ze tijdens deze safari voor de veiligheid omgedaan en niet thuisgelaten.

Eline maakte deze prachtige foto in het Yala National Park in Sri Lanka. Zij is samen met Luuk 23 dagen door Sri Lanka getrokken met een priv├ęchauffeur. Het was een fantastische reis. Ze hebben veel ondernomen, maar ook enkele dagen rust genomen aan het strand. Handwerk kwam ook op hun pad, waar ze uiteraard foto’s van hebben genomen. Binnenkort meer over Sri Lanka.

16 gedachten over “Yala National Park in Sri Lanka

 1. In Sri Lanka!!!
  Mijn eerste indruk was: een plaatje uit Afrika.
  Berthi wat heb je weer goed opgelet!
  Die kanten bloes was me niet ontgaan, net zo min als die sieraden. Maar dat ze de verrekijker achterstevoren houdt…..;-)

 2. Ik wou dat ik ook nog zo fief was op haar leeftijd. Heerlijk toch dat je zo kunt genieten. Gewapend met een kanten blouse en mooie sieraden om , zo kan je toch niets overkomen. Oke, dat je de verrekijker verkeerd om gebruikt is niet helemaal de bedoeling maar je ziet dan wel scherper.

 3. Die luipaard zat natuurlijk heel dichtbij en ze heeft sterke plusglazen in haar bril. Dan moet die verrekijker wel andersom.
  Die sieraden zijn ter verdediging: als zo’n beest te dichtbij komt, wiebel je met je arm: de lichtflits van de diamanten schrikt de dieren af.
  Voor die bloes heb ik geen verklaring….

 4. De appel valt niet ver van de boom, Eline heeft oog voor het detail net als haar moeder. Het is een prachtige foto geworden en wij verheugen ons al op nog meer foto’s van deze prachtige reis naar Sri Lanka.

 5. @mieke s, een heel mooie en goede uitleg! Weet je waarom ze een kanten blouse draagt? Ze heeft altijd veel gehandwerkt en ze houdt van mooie spulletjes met een goede kwaliteit!:-)

 6. Bovendien weerkaatst witte kleding de warmte en de wind kan goed door het kant waaien, zodat ze zo koel mogelijk blijft.
  Ze houdt zelfs haar hoofd koel met haar witte haren. ;-D
  Leuke foto! Dat belooft wat voor het vervolg!

 7. Mooie foto en wat een belevenissen zo,n reis . Het mooie extra is dan deze reis met een lang staartje . Dat staartje verzorgt Berthi . Ik zou zeggen met Arie op safari , ik weet alleen niet wie Arie is . . .
  Ik maar denken bij Sri Lanka wat toch ook , ik was er nooit maar hoe hoorde ik er meer over . Ja in mijn geboortedorp was een gezelschap met dans en muziek uit Sri Lanka , al wat jaartjes geleden . Ze zagen er prachtig uit en ik heb natuurlijk foto,s gemaakt . Mooi dat we dat even konden meebeleven . Even verder denken , Oh ja een jongetje dat ik hier vroeger kende ging studeren in Sri Lanka en vond daar zijn geliefde . Zal nog eens informeren hoe het met hen gaat . Want de Sri Lankaanse bruid ging dus mee naar Nederland , zal een hele overgang voor haar geweest zijn .
  Nog even denken hij was een zoon van . . . familie SMIT , zonder bijvoegingen . Een kale Smit dus . . .
  Je kunt denken dat ik heel nieuwsgierig wordt wat het vervolgverhaal zal zijn over de vakantie in dit mooie land .
  Natuurlijk vermoeiend denk ik en veel zien en tassen vol herinneringen mee op de terugweg .
  Ik heb gewoon geduld en blijf wachten op een aardig staartje . . .

 8. Daar komen heel wat herinneringen naar boven …wij waren er ooit ook met onze kinderen het heeft een onvergetelijke indruk op ze gemaakt.
  We beklommen de berg Nuara Elija en bezochten het park waar Lord Mountbatten gewoond heeft.
  De Orchideen groeiden daar zoals hier de boterbloemen.
  Toen was ik nog niet zo aan het handwerken maar we hebben wel vol verbazing
  staan kijken bij het maken van Batik lappen er hangt er nog steeds een boven mn bed met de landkaart van SriLanka er op.
  Ik stop erover want anders zit ik morgenochtend nog te vertellen…we bezochten de tempel of The Tooth …het kerkje van Wolvendaal. Theeplantages in de bergen en sliepen daar in sobere hostels onder een klamboe zonder airco. Later om bij te komen nog een weekje in het Bentota Beach Hotel gezeten/. Daar aan het strand konden we alles kwijt… halflege gebruikte flesjes parfum– zelfs een B.H. en het jurkje van mn dochterje met een gesmockt randje was in trek..we kregen er dan een paar limoentjes voor terug, het was er toen echt nog armoe troef zo’n 30 jaar geleden..kreeg zelfs een baby aangeboden !!! maar hoe krijg je die door de douane.

 9. @Lies Huizer, wat een groot verschil met nu. Eline vertelde dat ieder kind naar de basisschool kan. Het voortgezet onderwijs is een ander verhaal. Je ouders moeten dan gaan betalen en dat is nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Echte armoede hebben Eline en Luuk niet gezien.
  Batikken wordt nog steeds gedaan in Sri Lanka. Eline en Luuk hebben het van dichtbij gezien. Daar komen later foto’s van op mijn blog. Kantklossen kwamen ze ook nog tegen. Ook hier komen foto’s van.
  Theeplantages hebben zij eveneens bezocht. Dat vonden ze erg mooi om te zien, maar te commercieel.

 10. Wat een pracht foto!! Ben erg beneiuwd naar de volgende foto’s. Wat zullen ze genoten hebben die 2.

 11. Helemaal weer veilig thuis met foto’s en verhalen. Heerlijk toch. En je ziet tot op hoge leeftijd kun je nog volop van reizen genieten (met kanten bloes en sieraden).
  Dat alle kinderen naar school kunnen is waar. Maar is Eline ook verteld dat een schooluniform verplicht is? Erfenis van de Engelsen. De achterliggende bedoeling is sympathiek n.l. dat alle kinderen gelijk zijn. Maar arme ouders moeten heeeeel lang sparen om die kleding aan te kunnen schaffen. En velen lukt het nooit. Dus….
  Maar Sri Lanka is een prachtig land met een scala aan landschappen. Ik kijk uit naar de volgende foto’s.
  Anneke SK

 12. @Anneke SK, van het schooluniform heeft Eline niets verteld. Ik zal het haar een dezer dagen eens vragen of zij dit weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *