Tilleke Schwarz in TilburgTilleke Schwarz: ‘Vandaag naar Tilburg om eindelijk het werk van Lam de Wolf te zien. Prachtig! Veel liefde voor haar materiaal. Via het quiltwinkeltje Quilt it & Dotty in de Goirkestraat naar Giuseppe Penone in de Pont. Echt een andere wereld met enorme boomstammen en bijzonder werk gemaakt van duizenden acacia doornen op zijde. Trouwens het quiltwinkeltje jubileert het volgende weekend (2 jaar), 28 en 29 augustus 2010.’

Afbeelding ansichtkaart: The postcard 2000, acryl op papier van Rosemarie Trockel. Tilleke: ‘Is “bijna textiel”, of niet? Ik houd ervan om grenzen op te zoeken.’

7 gedachten over “Tilleke Schwarz in Tilburg

 1. @Tilleke, ik vind het een schitterende afbeelding en inderdaad net textiel. Toen ik de kaart op de deurmat vond, dacht ik ook direct aan een textielkaart. Het lichtgrijze en daar het rood overheen, is zo mooi gedaan.
  Jij hebt in Tilburg een welbestede dag gehad. Veel gezien en veel gedaan.

 2. Rosemary Trockel gebruikt allerlei materialen en vaak in combinatie met textiel. Ze breide al in 1985, dus ruim voor de Stitch ’n Bitch beweging op dat idee kwam. Gekke naam heeft die beweging trouwens; lijkt meer op borduren dan op breien te slaan.

 3. wat een knap en mooi gemaakte kaart de uitdrukking op het gezichtje is zo mooi. fijn weekend basj

 4. Wat een enkele lijn de suggestie kan geven van een truitje, knap gedaan.

 5. Waar ik aan moet denken bij het goed bekijken van deze kaart , misschien wel erg verwonderlijk , aan de papieren aankleedpoppen die we van lang geleden kenden .
  Als je hier de rode lijntjes en vlakjes weglaat zie je de jongen in z,n niksie . Want verder is er niets gebeurd , wat doen die lijnen en vlakjes veel , evenals de heel keine puntjes die ik bijna zou vergeten .
  Het zit werkelijk heel knap in elkaar .
  De jongen zelf heel mooi weergegeven in heel weinig tekening , zijn haar, ogen en uitdrukking alles is zo mooi .
  De aankleedpoppen kende ik niet van heel vroeger , wel mijn zus die wat jaren jonger is en voor haar maakte ik vaak leuke kleertjes voor de aankleedpoppen . Allerlei modelletjes verzinnen en met de hand inkleuren . Van de bekende Dionne vijfling is ook eens een serie aankleedpoppen geweest als reclame van de Palmolive zeep . Je moest meen ik puntjes sparen .
  Deze poppenmeisjes hadden een erg uitgebreide garderobe en ik had er veel plezier in om er nog meer aan toe te voegen . Later hoorden we de verhalen hoe deze kinderen voor reclame gebruikt werden en eigenlijk niet in hun eigen gezin opgegroeid zijn .
  Ik denk dat de serie uitkwam al voor de oorlog en toen we bevrijd waren en de koninklijke familie weer naar Nederland kwam , wat zagen we uit naar de kleine prinsesjes , die nog zo klein waren bij hun vertrek uit Nederland opgroeiend in Canada en er nog een Prinsesje werd geboren .
  Juliana organiseerde een groot kinderfeest in de tuin van het Paleis Soestdijk .
  Jammer dat er toen nog geen televisie was . Er kwamen foto,s later en daar waren we ook heel blij mee . Zo gewoon de prinsesjes zittend in het gras tussen de andere kinderen . Om het thuis mee te vieren had ik de Dionne vijfling in de vensterbank in de achterkamer heel mooi gegroepeerd met een foto van de prinsesjes en vanaf de foto allemaal oranje linten die werden vast gehouden door de vijf meisjes . Ik zie het allemaal weer voor me .
  De jongen door Tilleke naar de brievenbus gestuurd van Berthi kwam ik weer aardig aan het dwalen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *